Cseréld le a kémiai hajfestékeket természetes natúr festékekre!

Borítókép: Cseréld le a kémiai hajfestékeket természetes natúr festékekre!
A kémiai hajfestékek használata egyáltalán nem veszélytelen...

Roncsolják a hajszálak szerkezetét, miközben egészségkárosító hatásukról nyugtalanító hírek jelennek meg, még a hivatalos egészségügyi szervezetek is több összetevőt betiltottak, illetve folyamatosan vizsgálják az összetevőket. Létezik-e biztonságos módja a hajfestésnek? A Khadi növényi hajfestékek kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, így megoldást nyújthatnak erre a problémára.

Mi a probléma a vegyi hajfestékekkel?

A hajfestékekben használt vegyi anyagok erősen irritáló hatásúak, egyre több embernél okoznak allergiás reakciót, hajhullást, bőrirritációt a fejen. A mérgező vegyi anyagok a bőrön keresztül felszívódva terhelik immunrendszerünket és valamennyi belső szervünket egyaránt. A káros anyagok bejutnak a véráramba, ami kismamák esetében a placentán keresztül eljut a magzathoz. Ezért nem javasolt a vegyi festékek használata a várandós időszakban.

A kémiai festékek bejutnak a hajszálak belső szerkezetébe, és szárazzá, élettelenné, sérültté és töredezetté teszik a hajat. Vizsgálatok arra utalnak, hogy a hajfestékek bizonyos rák típusok kialakulásában is szerepet játszanak. Az Európai Bizottság 2007-ben betiltott ugyan 22 hajfesték összetevőt, de folyamatosan vizsgálja azóta is a felhasznált vegyi anyagokat. Egy évvel később az Egészségügyi Világszervezet jutott arra, hogy a hajfestékek közrejátszanak a fodrászok között tapasztalható egészségügyi problémák kialakulásában. Éppen emiatt a kismamáknak nem ajánlják a hajfestést a várandósság idején, az egészségügyi problémákkal küzdőknek sem ajánlott.

Miért jók a növényi hajfestékek?

A Khadi növényi hajfestékek használatával, tiszta anyagokkal és természetes színekkel festhetjük be hajunkat, káros vegyi anyagok nélkül. A festékek - biotermesztésből vagy ellenőrzött vad gyűjtésből származó - henna és indigó magas színező erejű növények leveleinek, terméseinek szárított porából készülnek. A növényi hajfestékek kívülről vonnak be minden egyes hajszálat és védő festékréteget képeznek a hajon. Ezáltal nem hatolnak be a hajszálakba és nem roncsolják, mint a széles körben elterjedt vegyi hajfestékek. A színek egymással keverhetők, így mindenki elérheti az egyéniségének megfelelő, egyedi hajszínt. A haj kiinduló színe és a növényi pigmentek együtt adják a végleges hajszínt. A természetes növényi hajfestékek hosszan tartó, élénk színt és ragyogást biztosítanak, védik, ápolják és egészségessé teszik a hajat. A Khadi növényi hajfestékek natúrkozmetikumok, ezért a natúrkozmetikumokra vonatkozó előírások értelmében nem tartalmaznak ammóniát, peroxidokat, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket, melyek az egészségre nézve ártalmasak lehetnek, vagy a haj minőségét gyengítenék.

Ha szeretnél egyedi hajszínt, egészségesen fénylő hajkoronát és nyitott vagy az újszerű megoldásokra, akkor próbáld ki a Khadi hajfestékeket Joy kuponnal 20+20% kedvezménnyel most a Müllerben.

Ne felejtsd: a Joy-Khadi kupon összevonható
a Joy-Müller kuponnal!

Tudj meg többet a Khadi növényi hajfestékekről: www.khadi.hu