Az Állati segítség kampány kapcsán beszélgettünk Patrick Bontenakels-el, a Fressnapf ügyvezetőjével.

Borítókép: Az Állati segítség kampány kapcsán beszélgettünk Patrick Bontenakels-el, a Fressnapf ügyvezetőjével.

Miről szól az Állati segítség?
Ez egy összefogás a Fressnapf és a vásárlói között, amiben közösen segítünk menhelyeken és ezáltal gazdátlan állatokon. Többek között a Fressnapf-áruházakban kihelyezett adományládákba várjuk a tárgy- és ételadományokat, amiket aztán eljuttatunk a velünk kapcsolatban álló menhelyekre. Jelenleg 36 menhellyel dolgozunk együtt, és természetesen mindenhol kell a segítség. Ez a fajta összefogás mindenki számára kedvező. A vásárlók is pontosan tudják, mivel támogatták a menhelyeket, mert ők maguk választják ki, mit tesznek az adományládákba.

Természetesen az eredményekről is szeretnénk hallani.
Mi pedig nagyon büszkén meséljük el őket! 2016-ban 35 tonna adomány gyűlt össze! Ebből több mint 17 tonna adomány az üzleteinkben kihelyezett adományládákból, a fennmaradó részt pedig az áruházaink biztosították a menhelyeknek. Hatalmas örömmel tölt el, hogy ilyen fantasztikus közösségi erő van a Fressnapf vásárlói közönségében. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a kedves gazdiknak, akik részt vettek a kezdeményezésben!

Nem ez az egyetlen indítványozás a Fressnapf oldaláról a segítségnyújtásra, igaz?
Ez igaz, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ahol csak tudunk, segítsünk. Hiszen annyi örömteli pillanatot okoznak nekünk kedvenceink, magától értetődő, hogy mi is megtegyünk minden tőlünk telhetőt, hogy jobb világot teremtsünk nekik. Rendszeresen támogatunk különböző menhelyeket, alapítványokat többféle módon is. A honlapunkon már évek óta segítjük a menhelyek gazdi-keresését és az állatok örökbe fogadását, valamint nemrég zajlott le Segítő Kéz kampányunk is, amelynek során másfélmillió forintot osztottunk szét három alapítvány között, melyek kiválasztásába szintén bevontuk vevőinket, honlapunkra látogatókat.

Hogy érzi magát hazánkban?
Magyarország nekem mindig is lenyűgöző volt, szerencsére nem most járok itt először. Tanulmányaim során is sikerült egy félévet itt töltenem, és hát ez valójában szerelem volt első látásra. Most is szerencsésnek tartom magam, hogy egy ilyen gyönyörű országban élhetek és dolgozhatok.

Ha jól hallottuk, ebben mindig partner az ön kutyája is, Eddie?

*Mosolyogva* Igen, Eddi nagyon jó útitárs és cimbora. Ő egy három és fél éves angol pointer argentin dog keverék kutyus, igazi egyéniség. Természetesen ha csak tudjuk, magunkkal visszük, hisz ő is a csapat tagja. Szeretem magammal vinni a Fressnapf-irodába is, kiváló munkamorálja van.