A Playboyos fiúk ajánlották - mi is megszerettük

Borítókép: A Playboyos fiúk ajánlották  - mi is megszerettük
Félprofi fényképezőgép vásárláshoz kértünk segítséget a férfi kollégánktól, majd teszteltünk, hogy biztosra menjünk...

Aki szeret fotózni, az akármilyen jók is a legdrágább mobilok kamerái, azért az marad az objektíves gépeknél, ezért az lábbi szempontok szerint kerestem új gépet:

1. Tudjon videózni - és videózás közben tartsa a fókuszt, azaz ha a gyerek/kutya stb arrébb áll, akkor ne kezdjen el nekem a gép zoomolgatni ki-be, mert felfordul a gyomrom miközben újranézem a képeket. Csakhogy ezt szinte csak a több milliós profi gépek tudják... :-(

2. Tudjak különböző objektíveket tenni rá, a meglévő imádott fix 50-es Canon objektívemet, amivel gyönyörű portrékat tudok készíteni, ne kelljen eladnom.

Balázs kollégám, aki fotózni és videózni is szokott többek közt ide az Évára is, értette a kéréseimet, és egy számomra teljesen ismertlen kategóriás gépet ajánlott: a Sony α6300-at. Ez nem tükörreflexes - bár a hangulat kedvéért olyan hangott ad ki exponálásnál - viszont cserélhető objektíves és egy kis átalaítóval a régi Canon objektíveimmel is használható.

Vásárlás előtt éltem a lehetőséggel, és ki is próbáltam egy kis Bécsi kirándulás alkalmával, azt hiszem a képek magukért beszélnek, hisz rossz fényviszonyok között (ködös, szitáló esős nap volt) is tűéles képeket tudtam készíteni.

A gépről további adatokat ITT találsz.

Extra tipp:
A pályaudvar csomagmegörzőjében hagyhatod a sétához fölösleges dolgokat (könyv, laptop, kabát, víz... ami a vonaton kellett, de nincs kedved egész nap cipelni). DE!!! Csak egyszer csukhatod/nyithatod ki a szekrényt (2 Euro), ezért alaposan gondold át, mit teszel bele!