Fedezd fel a világszerte ismert holland Frico sajtok világát!

Fedezd fel a világszerte ismert holland Frico sajtok világát!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A holland Frico sajtok világszerte több mint 90 országban kaphatóak. Magas minőségüket, és egyedi ízüket három fontos dolog garantálja: a tradíció, a szakértelem és a természetesség.

A Frico több, mint 110 éve gyárt eredeti holland sajtokat. A vállalat egy kis cégből a világ legnagyobb holland sajtgyártójává nőtte ki magát, egy dolog azonban változatlan maradt: A sajtok iránti szeretet. A sajtmesterek elkötelezettsége a minőség, és az ízek iránt minden egyes Frico sajtban érződik, amelyek ugyanolyan szenvedéllyel készülnek ma is, mint 1898-ban.

Kép

A jó sajt egyik legfontosabb titka a jó minőségű, friss tej, amit a Hollandiára jellemző zöld mezőkön legelő fríz tehenek biztosítanak a Frico sajtok gyártásához. 1 kg Frico sajthoz közel 10 liter friss tej szükséges. A sajtnak fontos élettani hatásai is vannak, hiszen ásványi anyagokban (például Kalciumban) gazdag, emellett fehérjetartalma is magas, így a sajt kiváló alternatívája lehet a húsoknak. A Frico sajtok amellett, hogy rengeteg értékes tápanyagot tartalmaznak, nagyon jó minőségűek és rendkívül ízletesek is, így tökéletes részét tudják képezni a mindennapok étkezéseinek.

Magyarországon, a fogyasztói igényekhez igazodva, a Frico sajtok négy különböző típusa érhető el a boltokban:

A Frico Gouda sajt egy rendkívül sokoldalú sajt, így felhasználhatósága is sokrétű. Olvadékony, így kiváló kemencében készült éttelekhez, pizzákhoz, melegszendvicsekhez. Enyhe íze miatt ugyanakkor ideális szendvicsekhez, salátákhoz vagy más hideg ételekhez is.

Kép

Az Edam sajtoknak három érettségi foka van: enyhe, érett és extra érett. A Frico Edam sajt Magyarországon enyhén érett kivitelben kerül forgalomba. Enyhe, semleges ízének köszönhetően rengetegen kedvelik. Az edam sajtok kiválóak szendvicsekhez vagy harapnivalónak, ahogy a sajt érlelődik, egyre könnyebb reszelni, és egyre inkább ajánlott főzéshez.

A Maasdam sajtot nem gyártják olyan régóta, mint a Goudát, vagy az Edamot, de legalább ugyanolyan népszerű sajtfajta. Íze és a nagy lyukak miatt ezt a sajtot a holland ementáliként is emlegetik. A természetes érlelési folyamat során gázok keletkeznek, ezek adják a Maasdam sajt jellegzetes lyukacsos kinézetét, az 5 hetes érlelés során kapja a termék édeskés, dióra emlékeztető ízét. A Frico Maasdam sajt kiváló szendvicsekhez, harapnivalóként, de tökéletes sajtfondühöz is.

A Frico füstölt, ömlesztett sajtot tradicionálisan bükkfán füstölik, így kapja meg egyedi, füstös ízét. Ideális melegszendvicsek, pizzák, valamint kemencés ételek készítéséhez, ugyanakkor karakteres íze miatt harapnivalóként, snack gyanánt is tökéletes.

Facebook.com/frico.magyarország

www.fricosajt.hu

Kép
Verekszik a gyerek? Így állítsd le!

Ha tudsz, még időben lépj közbe!

A fitneszblogger meglehetősen látványos módszerekkel figyelmezteti azokat, akik csak a kalóriákat számolják

A brit fitneszblogger frappáns képmontázsok segítségével hasonlítja össze a különböző egészséges és egészségtelen kaják kalóriatartalmát.

Egy úti cél, egy könyv, egy film – pörgesd fel az utazást!

Hangolódj az utazásra egy jó könyvvel és mozival!

Ez az oka, hogy minden virág fehér Diana hercegnő kertjében

Csodálatos kert épült a hercegnő halálának 20. évfordulójára

Itt az Éva magazin szeptemberi száma Kölyök melléklettel és kedvezményes kuponokkal

Keresd az újságárusoknál az Éva magazin szeptemberi számát – Kölyök melléklettel és az iskolakezdéshez nélkülözhetetlen kedvezményes kuponokkal!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

5 lapszám Éva + 5 lapszám InStyle

Csak 2995 Ft