Fedezd fel a világszerte ismert holland Frico sajtok világát!

Fedezd fel a világszerte ismert holland Frico sajtok világát!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A holland Frico sajtok világszerte több mint 90 országban kaphatóak. Magas minőségüket, és egyedi ízüket három fontos dolog garantálja: a tradíció, a szakértelem és a természetesség.

A Frico több, mint 110 éve gyárt eredeti holland sajtokat. A vállalat egy kis cégből a világ legnagyobb holland sajtgyártójává nőtte ki magát, egy dolog azonban változatlan maradt: A sajtok iránti szeretet. A sajtmesterek elkötelezettsége a minőség, és az ízek iránt minden egyes Frico sajtban érződik, amelyek ugyanolyan szenvedéllyel készülnek ma is, mint 1898-ban.

Kép

A jó sajt egyik legfontosabb titka a jó minőségű, friss tej, amit a Hollandiára jellemző zöld mezőkön legelő fríz tehenek biztosítanak a Frico sajtok gyártásához. 1 kg Frico sajthoz közel 10 liter friss tej szükséges. A sajtnak fontos élettani hatásai is vannak, hiszen ásványi anyagokban (például Kalciumban) gazdag, emellett fehérjetartalma is magas, így a sajt kiváló alternatívája lehet a húsoknak. A Frico sajtok amellett, hogy rengeteg értékes tápanyagot tartalmaznak, nagyon jó minőségűek és rendkívül ízletesek is, így tökéletes részét tudják képezni a mindennapok étkezéseinek.

Magyarországon, a fogyasztói igényekhez igazodva, a Frico sajtok négy különböző típusa érhető el a boltokban:

A Frico Gouda sajt egy rendkívül sokoldalú sajt, így felhasználhatósága is sokrétű. Olvadékony, így kiváló kemencében készült éttelekhez, pizzákhoz, melegszendvicsekhez. Enyhe íze miatt ugyanakkor ideális szendvicsekhez, salátákhoz vagy más hideg ételekhez is.

Kép

Az Edam sajtoknak három érettségi foka van: enyhe, érett és extra érett. A Frico Edam sajt Magyarországon enyhén érett kivitelben kerül forgalomba. Enyhe, semleges ízének köszönhetően rengetegen kedvelik. Az edam sajtok kiválóak szendvicsekhez vagy harapnivalónak, ahogy a sajt érlelődik, egyre könnyebb reszelni, és egyre inkább ajánlott főzéshez.

A Maasdam sajtot nem gyártják olyan régóta, mint a Goudát, vagy az Edamot, de legalább ugyanolyan népszerű sajtfajta. Íze és a nagy lyukak miatt ezt a sajtot a holland ementáliként is emlegetik. A természetes érlelési folyamat során gázok keletkeznek, ezek adják a Maasdam sajt jellegzetes lyukacsos kinézetét, az 5 hetes érlelés során kapja a termék édeskés, dióra emlékeztető ízét. A Frico Maasdam sajt kiváló szendvicsekhez, harapnivalóként, de tökéletes sajtfondühöz is.

A Frico füstölt, ömlesztett sajtot tradicionálisan bükkfán füstölik, így kapja meg egyedi, füstös ízét. Ideális melegszendvicsek, pizzák, valamint kemencés ételek készítéséhez, ugyanakkor karakteres íze miatt harapnivalóként, snack gyanánt is tökéletes.

Facebook.com/frico.magyarország

www.fricosajt.hu

Kép
Ettől tüsszögsz ősztől tavaszig a szakértő szerint

Ősszel sem lélegzünk be jobb levegőt, mint például a pollenidőszak kellős közepén. Hogy miért?

Már most kivagdostam mindet: ezek lesznek a leghasznosabb háztartásitermék-kuponok a Joy-napokon

Minden alkalommal összeválogatom a füzetből az általam kedvelt háztartásicikk-kuponokat és feltankolom a szekrényt tisztítószerekkel, mosáshoz szükséges holmikkal. És ti?

Számok, tények: 10 érdekes adat a transzneműségről

Avagy itt tartunk a transz emberek elfogadottsága tekintetében 2017-ben.

Pásztory Dóra: A tűzpiros körömlakk dicsérete

A kétszeres paralimpiai bajnok most arról beszél, hogy azon a kézen fontos csak igazán a manikűr, amelyen nincs meg feltétlenül mind az öt ujj. Részlet a novemberi Éva magazinban megjelent írásból.

Így téliesítsd a kertedet: 8 tipp

Muszáj egy kicsit előkészíteni a kertet a télre, hiszen annyit dolgoztál vele egész évben, annyi energiát fektettél bele, nem hagyhatod a következő néhány hónapra parlagon....

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft