Ajándék receptfüzet minden olvasónknak + itt a titkos sültpulyka fűszerkeverék recept

Borítókép: Ajándék receptfüzet minden olvasónknak + itt a titkos sültpulyka fűszerkeverék recept
Az egyik legegészségesebb hús a témája az első PulykaTrend magazinunknak...

Hogyan lesz omlós és ízes a pulyka, nem pedig száraz és ízetlen?

Milyen fűszerekkel érdemes ízesíteni?

Hogyan lehet szuvidálva is elkészíteni?

Hol lehet friss és tiszta eredetű pulykát venni?

Készíts házi sültpulyka fűszerkeveréket!
Íme a mi titkos receptünk:

Igen, azt mondtuk, a friss az igazi, de ha épp nincs kéznél leveles növény, legyen biztonsági tartalékunk a polcon, például ebből az előre összeállított
keverékből, amely remek ízt ad a sült pulykának. És az sem utolsó szempont, hogy nincs benne aroma, ízfokozó, csomósodás-gátló adalék sem. Ha pácoláshoz használjuk, keverjük olívaolajhoz (esetleg balzsamecetet is önthetünk hozzá), de semmiképp ne adjunk hozzá sót, mert az nedvességet von el a húsból.

*1 tk kakukkfű
*1 tk tárkony
* 1 tk majoránna
*1/2 tk koriander
*1 tk római kömény
*1tk rozmaring
*1 tk fehér bors
*2 tk édes fűszerpaprika
*1 tk szárított, őrölt gyömbér
*2 tk kurkuma
*2 tk fokhagyma-granulátum
*1/2 tk Cayenne-bors
*1/2 ek fekete bors

Gesztenyével töltött hosszúcomb - receptjét a képre kattintva éred el

Pulykaburger - receptjét a képre kattintva éred el

Aszalt szilvás pulykatekercs - receptjét a képre kattintva éred el