Ajándékozzon Babakötvényt Karácsonyra!

Ajándékozzon Babakötvényt Karácsonyra!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Hamarosan itt az év egyik legszebb ünnepe, ezzel együtt sokasodnak teendőink, néha még utolsó nap is fejvesztve rohangálunk. Sokszor a nagy hajrában nem sikerül személyre szóló vagy épp hasznos ajándékot találni szeretteinknek. Ez utóbbira nyújthat megoldást gyermekes családoknak a Babakötvény.

De mi is ez a Babakötvény?
Minden 2005. december 31-e után született gyermeknek az állam 42 500 Ft életkezdési támogatást ad. Ennek növeléséhez a szülőknek a Magyar Államkincstárban (ún. Kincstári) Start-értékpapírszámlát kell nyitnia a gyermek nevére, melyen a támogatási összeg évente +3% kamatprémiummal gyarapodik. Sőt, a család és az ismerősök éves befizetéseinek mértéke alapján további állami támogatások (10%, de max. évi 6 000 Ft) érhetők el. Ezek az összegek automatikusan Babakötvénybe kerülnek befektetésre.

És miért jó ajándék a Babakötvény?

Mert bármilyen kis összegért lehet vásárolni, hiszen az alapcímlete 1 forint és az összegnek nincs alsó vagy felső korlátja. Mert bármikor vásárolható, amikor épp rendelkezésre áll megtakarítható összeg. Mert a befektetett tőke garantáltan az előző év átlagos inflációja felett 3%-kal kamatozik és az éves befizetések után további 10%-os állami támogatás jár (évi max. 6 000 Ft). Mert a Babakötvényen elért kamatjövedelem adó, illeték- és egészségügyi hozzájárulás (EHO) mentesen felvehető. Mert a futamidő során felhalmozott megtakarítást a 18. életévét betöltött fiatal felnőtt a tanulmányok finanszírozása mellett lakhatásra, a pályakezdés megkönnyítésére vagy a gyermekvállalás feltételeinek megteremtésére használhatja fel. Mert nagyon egyszerű, mivel elég egy állandó havi átutalási megbízás a befizetni szánt összegről és a számlára bárki átutalhat. Így családtagok számára az elkövetkező ünnepek alkalmával, az ajándékozás körül jelentkező dilemma egyszerűen és hasznosan megoldható.

Lepje meg gyermekét egy életre szóló ajándékkal!

További információért keresse fel a www.allampapir.hu weboldalt.

Már most kivagdostam mindet: ezek lesznek a leghasznosabb háztartási termék kuponok a Joy-napokon

Minden alkalommal összeválogatom a füzetből az általam kedvelt háztartási cikk kuponokat és feltankolom a szekrényt tisztítószerekkel, mosáshoz szükséges holmikkal. És ti?

Számok, tények: 10 érdekes adat a transzneműségről

Avagy itt tartunk a transz emberek elfogadottsága tekintetében 2017-ben.

Pásztory Dóra: A tűzpiros körömlakk dicsérete

A kétszeres paralimpiai bajnok most arról beszél, hogy azon a kézen fontos csak igazán a manikűr, amelyen nincs meg feltétlenül mind az öt ujj. Részlet a novemberi Éva magazinban megjelent írásból.

Így téliesítsd a kertedet: 8 tipp

Muszáj egy kicsit előkészíteni a kertet a télre, hiszen annyit dolgoztál vele egész évben, annyi energiát fektettél bele, nem hagyhatod a következő néhány hónapra parlagon....

Durva: minél több feldolgozott ételt eszel, annál több műanyag és üveg kerül a szervezetedbe

Persze eléggé nyilvánvaló, hogyan kell felvenni a harcot a szennyezett ételekkel szemben... Nézd meg a videót!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft