5 ajándékötlet a régiségek iránt rajongóknak!

1. Karácsonyi dekoráció
Karácsonykor mindig elővesszük a legféltettebb kincseinket. Ha ilyen darabot ajándékozol, biztos lehetsz benne, hogy minden ünnepen a középpontban leszel!

Ötletek:
gyertyatartók (mindig párban), likőrös poharak és kiöntők, kerámia vagy porcelán vázák, virágtartók, házioltárok, ikonok.

Aranyozott sárgaréz házioltár porcelán betéttel, német, 1890 körül. Kikiáltási ára: 90.000 Ft

2. Terülj terülj asztalkám
Amennyire az ajándékokról, úgy a finom falatokról is szól a karácsony. Legyen szó egy szép ünnepi terítékért lelkes családtagról vagy egy önjelölt gasztroblogger barátról, a legtöbben nem csak az ételekért, de a kreatív tálalásért is rajongunk!

Ötletek:
evőeszközök, díszkanalak, cukorfogók, késtartó állvány (késbak), cukor- és fűszerszórók, olaj- és ecetkiöntők, kínáló tálak, díszes tálcák, bonbonier, torta állvány asztali csengő.

Szecessziós asztalközép sárgaréz betéttel, Bécs, 1900 körül. Kikiáltási ára: 110.000 Ft

3. Egy kis csillogás
Mindannyian szeretjük az ékszereket, de ha valami igazán különlegeset adnál karácsonyra, akkor az antik darabokat ajánljuk, hiszen ezek értékesek és egyediek, akár szeretteink.

Ötletek:
feltűnő, nagy köves ékszerek a fiataloknak, bájos szecessziós ékszerek a romantikusoknak, stílusos art deco a magabiztos ,modern nőknek, nagy brilles szoliter gyűrű egy karácsonyi eljegyzésre, gyöngyös ékszer a kortalanoknak.

Arany fülbevaló, ametiszt és citrin drágakövekkel, 86 pezsgőszínű briliánssal keretezve. Kikiáltási ára: 480 000 Ft

4. Man-tiques
Minden, amit a férfiak szeretnek, csak legyen régi és gyűjthető! Érdemes az érdeklődési körnek megfelelőt választani.

Ötletek:
az időtlen márkák sportos vagy elegáns karórái, régi zsebórák, óraláncok, mandzsettagombok, szelencék, történelmi ereklyék, dohányzás kellékei (cigarettadoboz, gyufatartó), italos készletek.

Francia ezüst vodkáskészlet mulatozó muzsikusokkal, 1900 körül. Kikiáltási ára: 95.000 Ft

5. Kávé- és tea rajongók
Ha valakinek a reggeli kávé vagy tea nem egy szimpla szokás, hanem az élet alapvető Feltétele, akkor ezekkel az ajándékokkal nem nyúlhatsz mellé.

Ötletek:
ezüst kávés- és teáskannák, csészék, teafőző állvány, cukortartó dobozkák, tejkiöntők, kávés- vagy teáskanalak.

Art deco ezüst kávés garnitúra, Pest, 1920 körül. Kikiáltási ára: 175.000 Ft

Ha már eleged van a boltok egysíkú választékából, szeretnél valami eredetit, sőt még a karácsonyi vásárlást is élveznéd, akkor a BÁV Karácsonyi ékszer- és műtárgyaukcióját neked találták ki! Az aukciós kiállításon vagy a katalógusban nézheted meg a választékot, amire december 13-14-én licitálhatsz a MOM Kulturális Központban. További információ: www.bav.hu/aukcio