Megérkezett az új Opel Mokka X!

Borítókép: Megérkezett az új Opel Mokka X!
Az új változat neve is bővült:

Az X a crossover jele, és a jövőben több Opel modell is viseli majd.

Adaptív 4x4, automatával
Az Opel Mokka X egyik erőssége a az opcionális adaptív összkerékhajtás, amely az előző modellt kétszer hozzásegítette Németországban az „Év Összkerékhajtású Autója“ címhez. A 4x4-es rendszer automatikusan a helyzetnek megfelelően oszlatja el az erőt a 100 százalékos fronthajtás,és az 50-50%-os első és a hátsó hajtás között. Útközben rendszerint előre jut a teljes nyomaték, amíg vizes, síkos talajra érünk. Ott automatikusan, villámgyorsan és szinte észrevehetetlenül megváltozik az arány. Ugyanez történik, ha egy kerék kátyún halad át vagy jégfoltra fut. A 4x4-es hajtás elérhető kétféle benzines és egy dízelmotorral: a 140 lóerős 1.4 turbóval manuális váltóval, a 152 lóerős automatával, és a 136 lóerős dízellel.

LED fényszóró és modern Opel frontkamera
A 4x4 mellett a Mokka X innovatív LED fényszórótechnikát kínál. Az új világítórendszer automatikusan illeszti a fényt a menethelyzethez, a legmagasabb fokú biztonságot elősegítve. Kilenc különféle világítási funkciója van, felismeri, ha városban közlekedik vagy országúton, és ehhez a fényeket mindig automataikusan állítja. Ehhez járul a csúcsmodern Opel frontkamera, amely többek között felismeri a jelzőtáblákat, figyeli a követési távolságot, és szükség esetéen vészfékez.

Biztonsági őrangyal: Opel OnStar
Az Opel OnStar az év 365 napján 24 órában őrködik utasai felett. Az Opel lutoni szolgáltatóközpontjában személyes tanácsadókkal vehetjük fel a kapcsolatot egy gombnyomással: az OnStar nemcsak olyan kényelmi funkiót nyújt, mint a navigálás vagy a legközelebbi étterem vagy benzinkút felkutatása: akkor is azonnali segítséget nyújt, ha ellopták autónkat vagy baleset ért. Amint kinyílik a légzsák, kérdés nélkül hívnak az autóban, és már risztják is a helyi hatóságokat, bármerre is járjunk Európában.

További információ ITT.