Ifjú Játéktervezők Nemzetközi Rajzversenye az IKEA-ban!

Borítókép: Ifjú Játéktervezők Nemzetközi Rajzversenye az IKEA-ban!
A legjobb rajzokból valódi puha játékokat készít, melyek világszerte kaphatóak lesznek az áruházakban.

Harmadik alkalommal szervezi meg az Ifjú Játéktervezők Nemzetközi Rajzversenyét az IKEA. A pályázat keretében bárki létrehozhatja álmai játékát, hiszen a vállalat a legjobb rajzokból valódi puha játékokat készít, melyek világszerte kaphatóak lesznek az áruházakban. Az IKEA célja, hogy a limitált kollekció minden egyes darabjának eladásával az IKEA Foundation hátrányos helyzetű gyermekek támogatását célzó munkáját segítse.

Tavaly világszerte 52 000 pályázat érkezett az IKEA rajzversenyére, melyből a lakberendezési vállalat tíz 5 és 9 év közötti gyermek illusztrációját valósította meg. Az IKEA célja, hogy lehetőséget biztosítson a gyermekek álmainak megvalósítására, és ezzel javítsa azoknak a gyerkeknek életkörülményeit, akiknek sokszor nem adatik meg a lehetőség a játékra.

A gyermekeké lesz a főszerep november 3-a és 5-e között délelőtt 10-től este 8 óráig az IKEA budapesti és budaörsi áruházaiban, a lakberendezési vállalat ugyanis ismét arra vállalkozott, hogy megelevenítse a gyermekek képzeletének szülötteit. Az Ifjú Játéktervezők Nemzetközi Rajzversenyén előzetes regisztráció nélkül vehetnek részt a kis művészek IKEA FAMILY tagsággal renedlkező szüleikkel együtt, hogy megtervezzék álmaik játékát és ezzel más gyermekek életét tegyék teljesebbé.

A rajzok témáját illetően nincsenek megkötések, a tavalyi nyertes munkák között szerepel piros baktérium, béka-malac-majom, ikermadár, de kék kutya is. A legabszurdabb elképzelés is megvalósulhat, hiszen a gyermekek és a fantázia világában minden lehetséges, nincsenek határok.

Az IKEA munkatársaiból álló zsűri áruházanként 20 rajzot választ majd ki november 7. és 13. között, melyeket feltöltenek vállalat weboldalára. A rajzokból ezután az IKEA FAMILY tagok szavazhatnak november 18. és 28. között, így a legjobb 4 rajz jut tovább a nemzetközi döntőbe. A mindent eldöntő utolsó fordulóban az IKEA Svédországban a nemzetközi mezőnyből választ majd 10-et, amelyeknek alkotóit 2017 januárjában értesítenek arról, hogy a rajzukból valódi játék készül majd, és ezeket a következő karácsony előtt időszakban szintén meg lehet vásárolni.

A tavalyi rajzok alapján készült puha játékok megvásárlásával idén is lehetőség nyílik jótékonyságra, ugyanis a november 20. és december 23. között vásárolt puha játékfigurák árából 1 eurót jóváírnak az IKEA Foundation javára, amit a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására hoztak létre.