Az 5+1 legfontosabb kérdés, ha lakáshitelen töröd a fejed

Borítókép: Az 5+1 legfontosabb kérdés, ha lakáshitelen töröd a fejed
Te is azok közé tartozol, akik lakásvásárlást fontolgatnak? Magadnak, a gyerekednek vagy befektetési céllal vennél ingatlant?

Nézz körbe bátran, most remek hitellehetőségeket találsz! Az FHB Bank segít eligazodni a kínálatban.

Jó lakás jó helyen – avagy hogy tudom megállapítani, milyen azon a környéken lakni?
Az ideális otthon mindenki számára más. Szeretnéd, ha zöldövezeti lenne? Előny, ha közel van az óvoda és az iskola? És egy játszótérhez vagy sportpályához mit szólnál?

A Családbarátkörnyék-index Budapestet 191 városrészre osztja és megmutatja, hogy a választott környéknek milyen az intézményi ellátottsága és a zöldövezeti jellege. A Családbarátkörnyék-index egy kattintással elérhető: csaladbaratkornyek.hu

Lakáshitelen gondolkodom... Milyen állami támogatásokra, költségekre és törlesztőrészletekre számíthatok?
Mindent egyszerűen és kényelmesen megtudhatsz azokon a kalkulátorokon, melyeket az FHB Bank fejlesztett ki az érdeklődők számára. Ezek bármikor, szabadon, feltételektől mentesen használhatók! Ha pedig online, telefonon vagy személyesen érdeklődsz az FHB Banknál, szakértő kollégák állnak a rendelkezésedre.

Jogosultságellenőrző kalkulátorok: fhb.hu/maganszemelyek/Hitelek/Jogosultsag-kalkulatorok/index.html

Kölcsöntervező kalkulátor: fhb.hu/kolcsontervezo-kalkulator

Most alacsonyak a kamatok, de mi lesz 10 év múlva? Hogyan alakulhat a hitelkamat?
Bármi legyen is a terved, az FHB Bank lakáshitel-választékában bizonyosan találsz számodra megfelelő, forintalapú, árfolyamkockázat nélküli, kedvező kondíciójú hitelt. Az FHB Bank piaci kamatozású hiteleinél háromféle kamatperiódusú termék közül választhat:

Ha fontos a hosszú távon kiszámítható kamat, akkor a jelenlegi alacsony kamatszint rögzítése ajánlható 5 vagy 10 évre. Az FHB Ötös Fix Kölcsön esetében a hitel kamata 5 éves kamatperióduson belül állandó, míg az FHB Tízes Fix Kölcsön 10 éves kamatperióduson belül biztosít állandó hitelkamatot.

A THM (a teljes hiteldíj mutató) az FHB jelzáloghitelek esetében 3,81%–9,67%, érdemes tehát egyeztetni az FHB szakértőjével a díjkedvezmények pontos feltételeiről.További információk: fhb.hu/maganszemelyek/Hitelek/FHB-Lakashitel

Milyen államilag támogatott lakáshitelt vehetek igénybe?
A piaci hitelek mellett kétféle államilag támogatott lakáshitel érhető el az FHB Banknál.

Az egyik az FHB Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel, amely kedvező megoldást kínál új vagy használt lakás vásárlására, bővítésére, korszerűsítésére vagy építkezésre. Egyik speciális esete a 10+10 millió forintos, CSOK-kal (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) kombinált kamattámogatott hitel.

További információk: fhb.hu/maganszemelyek/Hitelek/FHB-Otthonteremto-Kamattamogatott-hitel

Szintén államilag támogatott ingatlancélú hitel az FHB Államilag Támogatott Lakáshitel. Új lakás vásárlására, építkezésre vagy a meglévő otthon korszerűsítésére használható fel. Öt évre rögzített kamatokkal, 20 évre szóló állami kamattámogatással vehető fel.

További információk: fhb.hu/maganszemelyek/Hitelek/FHB-Allamilag-Tamogatott-Lakashitel

Milyen előnyöket élvezhetek még az FHB Banknál?

Nálunk a kedvezményekből is széles a választék. Az FHB Bank nem számít fel hitelbírálati díjat és kezelési költséget. Az értékbecslési díjat pedig – egy ingatlan esetében – a hitelfolyósítást követően visszatéríti. További akciós kedvezmény, hogy az FHB nem számolja fel a folyósítási jutalékot, valamint visszatéríti a közjegyzői okirat költségét legfeljebb 50 000 forintig.

Sőt, most az első havi törlesztőrészletet is visszautalja a bank legfeljebb 100 ezer forint értékben a fix kamatozású konstrukciók – FHB Ötös Fix Kölcsön és FHB Tízes Fix Kölcsön –
esetében, ha a hitelösszeg legalább 7 millió Ft, s a futamidő minimum 10 év. Ennek feltétele, hogy a hiánytalan hiteligénylést az FHB Bank legkésőbb 2016. október 31-ig átvegye, és a hitelszerződés legkésőbb 2016. december 31-ig megköttessék.

+1) Ugye nem kell mindenért személyesen bemennem az FHB Bankba? Mit lehet elintézni online?

A kényelmesebb hitelügyintézés érdekében az interneten keresztül is ellenőriztetheted a hitel és a CSOK igényléséhez szükséges összes dokumentumot az FHB Bank egyedülálló Online dosszié szolgáltatásával. A hitelek és támogatások igénylése mellett el tudod intézni például a személyre szabott kamatkedvezményeket és induló díjkedvezményeket, a vagyonbiztosítást, a számlavezetést, az értékbecslést és az energiatanúsítványt is.

Az FHB Bank szakértő kollégái szakmai segítséget nyújtanak az igényléssel kapcsolatos ügyintézésben, és később sem engedik el a kezedet: a folyósítást követően a Hiteláttekintő szolgáltatásnak köszönhetően folyamatosan nyomon tudod követni hiteleid alakulását.

A tájékoztatás nem teljes körű, a részletekért és feltételekért kérjük, keresd fel a www.fhb.hu honlapot vagy érdeklődj az FHB Bank fiókjaiban, illetve az FHB TeleBankon (06 1 3344 344) keresztül.