Fuss végig Budapest legmenőbb helyein!

Borítókép: Fuss végig Budapest legmenőbb helyein!
Fedezd fel Budapest legcsodálatosabb részeit futva a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon!

Hagyd egy kicsit magad mögött a természetet, és fedezd fel Budapest legcsodálatosabb részeit futva a 31. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon október 8-án és 9-én.

A futás szerelmesei számára a mozgás nem csak testedzés, hanem igazi kikapcsolódás is. Ilyenkor jó egy kicsit kimozdulni a természetbe, izgalmas ösvényeken járni, új utakat felfedezni. Egészen más a hangulata a városi mozgásnak – arra azonban ritkán van lehetőség, hogy az ember zavartalanul körbefuthassa Budapest legszebb részeit.

Ebből a szempontból is egyedülálló a SPAR Budapest Maraton® Fesztivál, amelynek a 42 kilométeres távját a futók Budapest világörökségi helyszínein, a Duna-parton, a Várnegyeden és az Andrássy úton keresztül teljesíthetik.

A 25 éves SPAR kiemelten támogatja az egészséggel és az egészséges életmóddal kapcsolatos programokat, ezért évek óta teljes vállszélességgel áll a futófesztivál mögött. Az egyre népszerűbb rendezvényen tavaly már 80 ország 910 városából, összesen 27 ezer 860 futó vett részt.

A maratoni, 42 kilométeres táv mellett, lehetőség lesz rövidebb, 30 és 10 kilométeres, de akár 600 méteres táv lefutására is, valamint váltóban is indulhatnak a futni vágyó csapatok. Emellett kerekesszékes, handbike-os, de akár babakocsis futók is nevezhetnek.

Ahogy már évek óta megszokhattuk, idén sem hiányozhat a mezőnyből a „magyar Forrest Gump”, Iváncsics Zsolt, aki idén egy ikerkocsiban tolja majd maga előtt két kis pártfogoltját, így hívja fel a figyelmet a segítségnyújtásra, és szerez élményt a lurkóknak.
A helyszínen bárkinek lehetősége lesz adományokkal támogatni a Fővárosi Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskoladiákjait, hiszen a szervezők várják a plüssjátékokat a SPAR standjánál.

További információkat a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválról itt találsz!