Egy helyen az ország legjobb borai – Jön a 25. Budapest Borfesztivál!

Borítókép: Egy helyen az ország legjobb borai – Jön a 25. Budapest Borfesztivál!
Ha egy igazi férfias programot szerveznétek a haverokkal, akkor felesleges tovább keresgélni, hiszen idén újra megrendezik az ország legnagyobb borszakmai rendezvényét, a Budapest Borfesztivált. A Budai Várban szeptember 8. és 11. között mutatkoznak be a legnívósabb magyar pincészetek és a nemzetközi elit tagjai.

A Budapest Borfesztivál különlegességét az adja, hogy a legkiválóbb borokat nem csak megkóstolni lehet, de a szakmai rendezvényeknek köszönhetően bárki megismerkedhet a pincészetekkel és a borászokkal. A fesztivál támogatója ebben az évben is a 25 éves SPAR, mely szintén egyedülálló bemutatóval készül a hétvégére.

Az áruházlánc számára a bor nem csak egy árucikk, hanem komoly értéket képviselő, kultúrtörténeti jelentőséggel bíró ital – ezért ismert borászok és szakértők segítségével exkluzív borkínálatot állítottak össze SPAR Válogatás néven. A különleges borokat nem csak az üzletek polcain lehet elérni, de a fesztivál alatt is meg lehet kóstolni őket és minden 3. pohár ital után, a negyediket ajándékba kapja a vásárló.

A jó bor azonban azt is megérdemli, hogy ne csak finom, de külsőleg is mutatós legyen, ezért a SPAR elindította a „CÉGÉR a jó bornak! Rajzolj bort!” című pályázatot, melynek köszönhetően fiatal grafikusok mutathatták be tudásukat, a legjobbak pedig a borválogatás arculatának kialakításában is segédkezhetnek.

A Budapest Borfesztivál borszakmai rendezvény azok számára is jó programot kínál, akik nem csak inni szeretik a jó italokat, de megismerkednének a bor kultúrájával is. A hétvégén lesz többek között Boregyetem, ahol a kilencvenes és a kétezres évekbe, majd napjaink bortrendjeibe kalauzolnak borszakértők, és az is kiderül, melyik hazánk legszebb bora.

A jó italok mellett a hazai gasztronómia nagyköveteinek számító étkezdék is bemutatkoznak, így a legjobb street food falatok mellett igazi gourmet különlegességeket is kóstolhatnak a látogatók. A szakmai programok mellett pedig természetesen a zene sem maradhat el, így a négy napos fesztivál alatt fellép többek között a Csík Zenekar, Szabó Balázs Bandája, a Magyar Jazz Napja keretében pedig színpadra lép Egri János együttese.

Amíg a felnőttek a borra koncentrálnak, addig a kicsiket izgalmas programok várják a kézműves sarokban.

www.aborfesztival.hu