Aranyérmek mesélnek a kitartásról és az újrakezdésről

Borítókép: Aranyérmek mesélnek a kitartásról és az újrakezdésről
Az OTP riaria nevű applikációjával személyes üzenettel buzdíthatod az olimpikonjainak! Hajrá!

A siker mindig látványos, hiszen a boldog pillanatokat, az örömünket szeretjük megosztani, a digitális technológiák segítségével pedig már egyetlen gombnyomással több százan értesülhetnek arról, hogy mit ünneplünk. Arról azonban keveset beszélünk, hogy mennyi munkát, energiát áldoztunk arra, hogy elérjük a sikert, milyen kudarcok és felismerések kellettek ahhoz, hogy a megtorpanásokat követve újra felálljunk és továbbmenjünk a kitűzött úton. Ezen a téren is érdemes példát vennünk az olimpikonokról, Verrasztó Dávid saját élményeit osztotta meg velünk.


Minden felgyorsult körülöttünk, a közösségi oldalak hírfolyamában azt láthatjuk, hogy kizárólag boldog pillanatok zajlanak a világban. Az átlagember nem teszi kirakatba a kudarcait, a hírességek, sportolók számára azonban nem választás kérdése, hogy a külvilágot beengedik-e a színfalak mögé. A sportolók sikerei, de kudarcai is előttünk játszódnak, nyomon követhetjük, hogy hogyan állnak fel és kezdenek elölről mindent.
Verrasztó Dávid, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok úszó számára a 2012-es olimpia nem sikerült úgy, ahogy tervezte: „Rengeteget készültem és sok áldozatot hoztam azért, hogy jól teljesítsek, de sajnos nem így történt. Ekkor elgondolkoztam azon, hogy megéri-e az úszással foglalkoznom. Ez az időszak karrierem mélypontja volt, és egész évben minden rosszul sült el, egyszerűen éreztem, hogy semmi sem akar összejönni. Végül arra jutottam, ha már 16 év munkát beleraktam, rengetegen segítettek és áldozatot hoztak értem, akkor nem adhatom fel, hiszen majdnem eljutottam oda, amiről mindig is álmodtam: világversenyen hatodik helyezés volt 2012 óta a legrosszabb helyezésem, ami miatt már megérte újra belevágnom. Ismét kijutottam az olimpiára ahol bizonyíthatok, hogy jobb vagyok, mint Londonban. Ezúton is köszönöm a szurkolóknak a támogatást!”
A családunk, barátaink biztathatnak minket, és erőt adhatnak, az olimpikonok pedig még nagyobb támogatást kaphatnak szurkolói táboruktól, akik nem feltétlenül csak a rivaldafényben vannak a sportolók mellett. Az OTP Bank olimpiai kampányfilmje is megörökíti, hogy néha újra erőt kell szerezni valamiből, hogy folytatni tudjuk a céljaink elérését.
Évek kemény munkája áll az olimpiai kvóták és érmek mögött, rengeteg küzdelmet, edzést láthatunk egy-egy magasra emelt kupa fényénél. De az aranyérmek visszatérésekről, újrakezdésekről is mesélnek, a mozgás szeretete mellett ezt is érdemes átemelni a sport értékeiből.
AZ OTP Bank a MOB gyémántfokozatú támogatójaként olimpiai kampánya során szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy már a felkészülési időszakban álljunk az olimpikonok mellé. Az OTP riaria nevű applikációval a szurkolók személyes üzenetükkel támogathatják az olimpikonokat.