Egy csepp Itália Budapesten

Borítókép: Egy csepp Itália Budapesten
Kukkants be az olasz divat, lakberendezés és design, gastronómia és művészet világába!

Május 27-én vette kezdetét Budapesten az Olasz Fesztivál 2016, melyet az ICE Olasz Külkereskedelmi Intézet rendez és támogat, az Olasz Kultúrintézet együttműködésével és a magyarországi Olasz Nagykövetség védnökségével.

Facebook esemény ITT.

A kéthetes rendezvénysorozat egyik legizgalmasabb állomása a Hegyvidéki Napokon lesz.
Június 11-én (szombat) a Prodotti d'Amare Liguria gasztronómiai különlegességeit mutatja be: Virgilio Pronzati enogasztronómiai szakértő és Pietro Bellantone, a Prodotti d'Amare elnöke megmutatja, hogyan kell elkészíteni az igazi, hamisítatlan "salsa"-t: olyan tipikus szószokat kóstolhatunk majd mint a pesto és az agliata.

15:00-tól Carlo Marrale, a “Matia Bazar” olasz zenekar énekese és alapító tagja elrepít bennünket Liguriába, és saját szerzeményei mellett híres liguriai zeneszerző-énekesek (Fabrizio De Andrè, Gino Paoli, Bruno Lauzi és sok más szerző) világszerte ismert dalait adja majd elő.

Június 12-én (vasárnap) Csontos Mária, a magyar konyha szakértője, a genovai Magyar Konzulátus titkárságvezetője és Virgilio Pronzati enogasztronómiai szakértő elkészíti a “Bandierine Ricce” és “Foglie di Paprika”-t, két gasztronómiai különlegességet, melyek 2015-ben az EXPO Milano 2015 Világkiállításon is nagy sikert arattak.