Kipróbáltuk – Aromax Ricinusolajos Hajpakolás argánolajjal

Borítókép: Kipróbáltuk – Aromax Ricinusolajos Hajpakolás argánolajjal
Ismét pakkot kaptam az Aromaxtól, ami mindig nagyon nagy élmény. Most egy hajpakolás lapult a dobozban...

...ami az Aromaxnál egy új próbálkozás, hiszen hajpakolás eddig nem szerepelt a széles palettán.

Miért ricinus?
A ricinus közvetlenül a bőrön alkalmazva enyhíti a viszketést és jól kezelhetők vele a piros foltok is. Már az ókori egyiptomiak is használták bőrük egészségének megőrzésére. Gazdag E-vitamin- és fehérjeforrás. A benne található zsírsavaknak köszönhetően javítja a haj és a fejbőr állapotát. Hatása fertőtlenítő, antibakteriális és antifungiális. Ez segít megelőzni a hajhullást, a gyulladásokat, rendszeres használata pedig enyhítheti a pikkelysömör tüneteit. Kiválóan hidratálja a hajat.

Miért argánolaj?
Ez az egyik legnemesebb olaj, amelyet a szépségápolásban használnak. A berber nők alkalmazzák hajukra, ettől olyan fényes és gyönyörű. Mivel nagyon gazdag E-vitaminban és sokféle fontos zsírsavat is tartalmaz, bátran alkalmazható száraz, töredezett, vízhiányos, fénytelen hajra, érzékeny fejbőrre. A festett hajat is óvja, a töredezett hajvégeknek pedig egy áldás.


Mivel rövid hajam van, nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy pakolást használjak. Nem próbáltam még hasonló terméket mióta levágattam a hajam. Azonban egy ideje már foglalkoztatott, hogy az érzékeny fejbőrömre mit használjak, ami megnyugtatja, kicsit kondicionálja azt.
Kipróbáltam az Aromax hajpakolást, ami nagyon kellemes élmény volt. A levendula- és a rozmaringolaj tartalma nagyon kellemes illatot kölcsönöz, e mellett ezek az olajak is segítenek a haj szépségének megőrzésében. Hajmosás előtt, száraz hajon kell alkalmazni. A hajtöveket, a hajvégeket és az egész hajat is be lehet dörzsölni vele, majd legalább egy órán át hagyni kell hatni. Ez volt a legjobb rész. Az egyhetes tesztelés alatt ezt szerettem a legjobban. Illatosan pihentem egy-másfél órát. Utána persze a szokásos hajmosás következett, ami kicsit nehezebb művelet volt, mivel egy olajos keveréket kellett kimosni a hajamból, de sikerült, nem maradt zsíros érzés a pakolás használata után.

Biztos, hogy megtartom az állandó kozmetikumaim között, csodás változásokat indított be a fejbőrömön. Az eddig viszkető, száraz fejbőröm új életre kelt, amit szeretnék megőrizni.