Mit gondoltok, 2015-ben hányan tettek hentes szakmunkásvizsgát Berlinben?

Mit gondoltok, 2015-ben hányan tettek hentes szakmunkásvizsgát Berlinben?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Annyit elárulunk nem sokkal kevesebb mint Budapesten, és hiányszakmáról beszélünk. Na, mit gondoltok?

A borzalmas adatot Erwin Schmuck, a SPAR magyarország ügyvezető igazgatója árulta el annak apropóján, hogy egyedülálló Oktatóközpontot nyitott a SPAR Bicskén.
És a megdöbbentő szám: 8, igen, nyolc!

Az oktatóközpontban a szakmunkásképzésben résztvevők mellett a Szent István Egyetem élelmiszeripari mérnökei is itt tölthetik el 16 hetes gyakorlatukat, ezzel szakszerű, valóban gyakrolati képzésben részt véve. Sőt, mint megtudtuk a Regnus Húsüzem - melynek 100%-os tulajdonosa a SPAR - felsővezetőinek is a 76%-a erről az egyetemről került ki, anno itt töltötte gyakorlati éveit.

A sajtótájékoztató másik kellemes meglepetése volt, hogy Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelősállamtitkár és Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora, egybahangzóan állítottak, ha ezen a munkaerőhiánnyal küzdő terület igény kívánkozik a felvételizők részéről, akkor nyitottak a keretszámok növelésére is.

Reméljünk mindennek köszönhetően, éveken belül nem lesz ilyen mértékű a munkaerőhiány a húsiparban.

Kép

Ha kevésbé érdekelnek a számok, mint a finom húsok, akkor érdemes elolvasnod (ITT), hogy hagyan bánj a nyers húsokkal.

Recept
Elkészítési idő: 15 + 60 perc
Sertéskaraj almával és gyömbérrel
Hozzávalók
  • 2,5 kg sertéskaraj
  • 6 alma
  • 10 dkg méz
  • 1 l húslevesalaplé
  • 10 cm gyömbér
  • bors
  • 1 tk étkezési keményítő

1. A húst borsozd, enyhén sózd meg és forró olajban süsd körbe. A gyömbért reszeld le és keverd el a mézzel. Az almákat vágd cikkekre és tedd a sütőedénybe.

2. Kend meg a húst a mézes-gyömbéres mázzal, és tedd az almákra (a maradék mázra szükséged lesz sütés közben). Öntsd fel az edényt 6 deci alaplével. Fedd le a húst és 160 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben süsd meg. Közben többször is locsold meg a tetejét és kend át a mézes mázzal.

3. A húst, ha elkészült, tedd tálra. A sütőedényt öntsd fel 4 deci alaplével és tedd fel a tűzhelyre közepes lángra.

4. Forrald fel, majd szűrőn át öntsd a folyadékot egy lábasba. Adj hozzá 1 teáskanál étkezési keményítőt és sűrítsd be a szószt. Édesítsd mézzel, ha szükséges.

Az üzemről számokban:
A 10.900 négyzetméteresre nőtt üzemben tavaly 3.000 szarvasmarhát és 600 ezer darab félsertést dolgoztak fel, aminek eredményeként 1,6 millió kilogramm bontott marhahús és 14,6 millió kilogramm bontott félsertés került az üzletekbe. Az üzemben a tálcás, védőgázas, valamint a vákuumcsomagolt friss tőkehúsok mellett tavaly 11,5 millió kilogramm sajátmárkás – S-Budget, SPAR, REGNUM – felvágottat, sonkafélét, füstölt és füstölt-főtt húst, májast és kolbászféléket gyártottak és 7 millió darab tálcás húst csomagoltak. „A mostani fejlesztés eredményeként nagyteljesítményű automata szeletelő és vákuumcsomagoló gépet vásároltunk, ami lehetősége ad a vásárlóink még magasabb színvonalú kiszolgálására.” – tette hozzá Horváth Ferenc.

A csoportképen (balról jobbra): Maczelka Márk kommunikációs vezető; Vas Zsolt frissáru területvezető; Erwin Schmuck ügyvezető igazgató; Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár; Horváth Ferenc, a REGNUM Húsüzem és Oktatóközpont vezetője; Tőzsér János rektor, Szent István Egyetem; Dr. Németh Antal elnök, Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács; Pálffy Károly polgármester, Bicske Város polgármestere
A csoportképen (balról jobbra): Maczelka Márk kommunikációs vezető; Vas Zsolt frissáru területvezető; Erwin Schmuck ügyvezető igazgató; Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár; Horváth Ferenc, a REGNUM Húsüzem és Oktatóközpont vezetője; Tőzsér János rektor, Szent István Egyetem; Dr. Németh Antal elnök, Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács; Pálffy Károly polgármester, Bicske Város polgármestere
Minden szingli rémálma, mikor megpróbálnak összeboronálni valakivel – 10 különösen kínos történet olvasóinktól

Csak a jószándékú kerítő barátnőktől, kollégáktól vagy pláne rokonoktól mentsen meg minket az ég. Meg persze azoktól, akikkel megpróbálnak összehozni.

Mi történik „odalent”, ha túl sokat biciklizel?

Nem kérdés, hogy a bringázás egy szuper sport, de sok nő számol be különböző kellemetlen érzésekről a nemi szerv könyékén.

Hol bájos, hol szexi: máris Calvin Klein-fehérneműmodellek lettek a Holdfény főszereplőiből

Az Oscar-nyertes film négy színésze pózol a divatház legújabb fehérneműkampányában.

Röhögtél ma már? Az Oscar házigazdája szerint ezért történt meg a botrányos borítékcsere vasárnap este

Olvasd el / nézd meg, mi történt az Oscar-gála végén a műsorvezető szemszögéből.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Apa csak egy van, de ha most megrendeled az Éva magazint, négyet adunk hozzá! Élj a rendkívüli lehetőséggel: 10 Éva és 4 Apa magazin most 10 930 Ft helyett csak 5990 Ft!

Csak 5990 Ft