Mit gondoltok, 2015-ben hányan tettek hentes szakmunkásvizsgát Berlinben?

Mit gondoltok, 2015-ben hányan tettek hentes szakmunkásvizsgát Berlinben?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Annyit elárulunk nem sokkal kevesebb mint Budapesten, és hiányszakmáról beszélünk. Na, mit gondoltok?

A borzalmas adatot Erwin Schmuck, a SPAR magyarország ügyvezető igazgatója árulta el annak apropóján, hogy egyedülálló Oktatóközpontot nyitott a SPAR Bicskén.
És a megdöbbentő szám: 8, igen, nyolc!

Az oktatóközpontban a szakmunkásképzésben résztvevők mellett a Szent István Egyetem élelmiszeripari mérnökei is itt tölthetik el 16 hetes gyakorlatukat, ezzel szakszerű, valóban gyakrolati képzésben részt véve. Sőt, mint megtudtuk a Regnus Húsüzem - melynek 100%-os tulajdonosa a SPAR - felsővezetőinek is a 76%-a erről az egyetemről került ki, anno itt töltötte gyakorlati éveit.

A sajtótájékoztató másik kellemes meglepetése volt, hogy Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelősállamtitkár és Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora, egybahangzóan állítottak, ha ezen a munkaerőhiánnyal küzdő terület igény kívánkozik a felvételizők részéről, akkor nyitottak a keretszámok növelésére is.

Reméljünk mindennek köszönhetően, éveken belül nem lesz ilyen mértékű a munkaerőhiány a húsiparban.

Kép

Ha kevésbé érdekelnek a számok, mint a finom húsok, akkor érdemes elolvasnod (ITT), hogy hagyan bánj a nyers húsokkal.

Recept
Elkészítési idő: 15 + 60 perc
Sertéskaraj almával és gyömbérrel
Hozzávalók
  • 2,5 kg sertéskaraj
  • 6 alma
  • 10 dkg méz
  • 1 l húslevesalaplé
  • 10 cm gyömbér
  • bors
  • 1 tk étkezési keményítő

1. A húst borsozd, enyhén sózd meg és forró olajban süsd körbe. A gyömbért reszeld le és keverd el a mézzel. Az almákat vágd cikkekre és tedd a sütőedénybe.

2. Kend meg a húst a mézes-gyömbéres mázzal, és tedd az almákra (a maradék mázra szükséged lesz sütés közben). Öntsd fel az edényt 6 deci alaplével. Fedd le a húst és 160 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben süsd meg. Közben többször is locsold meg a tetejét és kend át a mézes mázzal.

3. A húst, ha elkészült, tedd tálra. A sütőedényt öntsd fel 4 deci alaplével és tedd fel a tűzhelyre közepes lángra.

4. Forrald fel, majd szűrőn át öntsd a folyadékot egy lábasba. Adj hozzá 1 teáskanál étkezési keményítőt és sűrítsd be a szószt. Édesítsd mézzel, ha szükséges.

Az üzemről számokban:
A 10.900 négyzetméteresre nőtt üzemben tavaly 3.000 szarvasmarhát és 600 ezer darab félsertést dolgoztak fel, aminek eredményeként 1,6 millió kilogramm bontott marhahús és 14,6 millió kilogramm bontott félsertés került az üzletekbe. Az üzemben a tálcás, védőgázas, valamint a vákuumcsomagolt friss tőkehúsok mellett tavaly 11,5 millió kilogramm sajátmárkás – S-Budget, SPAR, REGNUM – felvágottat, sonkafélét, füstölt és füstölt-főtt húst, májast és kolbászféléket gyártottak és 7 millió darab tálcás húst csomagoltak. „A mostani fejlesztés eredményeként nagyteljesítményű automata szeletelő és vákuumcsomagoló gépet vásároltunk, ami lehetősége ad a vásárlóink még magasabb színvonalú kiszolgálására.” – tette hozzá Horváth Ferenc.

A csoportképen (balról jobbra): Maczelka Márk kommunikációs vezető; Vas Zsolt frissáru területvezető; Erwin Schmuck ügyvezető igazgató; Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár; Horváth Ferenc, a REGNUM Húsüzem és Oktatóközpont vezetője; Tőzsér János rektor, Szent István Egyetem; Dr. Németh Antal elnök, Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács; Pálffy Károly polgármester, Bicske Város polgármestere
A csoportképen (balról jobbra): Maczelka Márk kommunikációs vezető; Vas Zsolt frissáru területvezető; Erwin Schmuck ügyvezető igazgató; Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár; Horváth Ferenc, a REGNUM Húsüzem és Oktatóközpont vezetője; Tőzsér János rektor, Szent István Egyetem; Dr. Németh Antal elnök, Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács; Pálffy Károly polgármester, Bicske Város polgármestere
Top 10 igényes karácsonyi film, nem csak romantikusoknak

Elő a popcornnal, ropogtatnivalóval! Huppanj le a kanapéd kényelmébe, és tegyél be egy igazán szórakoztató mozit!

Anyám! Ez most komoly? - szomorú képet mutat az anyákról a Google kereső

Kiábrándító, szomorú, és nem utolsósorban elgondolkodtató, hogy milyen keresési eredményeket mutat a Google az "anyám" szó kapcsán.

Miért gondoljuk, hogy igazunk van, akkor is, ha nincs? - VIDEÓ

Nos, ezért tartunk ki mindig az igazunk mellett, még ha sántít is a dolog...

Mesés pajta otthon kandallóval - hol máshol, mint egy tóparton

Mindössze egy hibája van: hogy nincs hozzá kulcsunk!

Amikor egy terhes nőre rájön az ötperc: 14 hétköznapi történet, amitől lehidalsz

Aki volt már életében terhes vagy aki látott már közelről terhes nőt, az tudja, mi mindenre képesek a hormonok. Annyi baj legyen, csajok: az alábbi történetek bizonyítják, hogy nem vagytok egyedül!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Ajándékozz egész évre szóló élményt! Most 50% kedvezménnyel fizethetsz elő kiadónk összes lapjára, így az Éva magazinra is. A részletekért látogass ide: elofizetesem.hu/karacsony

Csak 3475 Ft