VESZPRÉM, A KIRÁLYNÉK VÁROSA

Borítókép: VESZPRÉM, A KIRÁLYNÉK VÁROSA
A királynék városa évről évre újdonságokkal szolgál, mindig találunk olyan érdekességet, amely még felfedezésre vár.

Ízelítő a nyári programokból:

A június 11-12. közt megrendezésre kerülő XXIII. Kabóciádé Családi Fesztivál a gyermekek várva várt eseménye. A Veszprémvölgyben, vadregényes fák és a Séd-patak mellett találkozhatnak Habakuk királlyal és Boróka királynéval, akik a napközbeni játékok, kézműves foglalkozások és koncertek után éjszakai kalandtúrára invitálják abátrabbakat.

A Veszprémi Vár műemlékeinek kulisszái között július 13-17. közt idén 13. alkalommal rendezik meg a VeszprémFest-et. Az Érseki Palota előtti Szentháromság tér 18. századi barokk homlokzatai, remek akusztikája páratlan díszletként szolgálják az amúgy is fenséges zenei élményt és hangzást.

Az idei palettán megtalálható a világzene, a jazz és a pop - mindez a legnagyobb, Grammy-díjas nemzetközi sztárok előadásában, Magyarországon első alkalommal fellépő világhírű művészekkel gazdagítva a hazai nyári zenei kínálatot.

Emellett természetesen nem maradhat el a Rozé, Rizling & Jazz Napok sem, amely idén – a nagy érdeklődésnek köszönhetően - kibővített területen jelentkezik Veszprém óvárosában. Július 8 -17 közt a térség neves borászai kínálják legjobb palackjaikat, mindehhez a hazai zenei élet kiválóságai adják a kellemes dallamokat.

Haverok, buli és rock and roll… Július 20-23-ig ismét Utcazene Fesztivál, amikor különböző stílusú utcai formációk lepik el a belváros tereit. Valódi utcafesztivál a maga forgatagával, nyüzsgő, ünneplő fesztiválozókkal.

A klasszikus zene szerelmeseinek örömére világklasszisok vendégszereplésével ismét megrendezésre kerül augusztus 2-7. közt az Auer Hegedűfesztivál. A világhírű Auer Lipót hegedűművész emléke előtt tisztelgő fesztivál igazi zenei kuriózum a komolyzenét kedvelőknek.

Akinek mindez nem volt elég, és még mindig kulturális feltöltődésre vágyik, ne csüggedjen, hiszen az utolsó igazi nyári hónapban folytatódnak a változatos, tartalmas és szórakoztató esték!

További információért és a részletes programokért térjen be a Tourinform Veszprém irodájába vagy látogassa meg a www.veszpreminfo.hu oldalt.