„Life goes on” Gála

„Life goes on” Gála

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Két magyar jelölt a hetedik „Life goes on” Gála kitüntetettjei között az életmű és a társadalmi felelősségvállalás kategóriákban

A „Life goes on” nemzetközi jótékonysági Gála idén hetedik alkalommal, november 7-én kerül megrendezésre. Az elmúlt években a Gála keretében olyan személyeket tüntettek ki, akik annak ellenére – vagy talán pont azért -, mert az élet kemény megpróbáltatásoknak tette ki őket, talpra állásukkal, pozitív gondolkodásukkal és szeretetteljes cselekedeteikkel társadalmunk meghatározó szereplőivé, példaképeivé váltak.
2015. november 7-én, a bécsi Városházán ismét hat olyan kimagasló egyéniséget díjaznak, akik tetteikkel példaképek lehetnek embertársaik számára. Életpályájuk néha megdöbbentő akaraterőről, szenvedésről és kitartásról, máskor csak nagyon keveseket jellemző szociális érzékenységről, empátiáról, segíteni akarásról ad tanúbizonyságot. A lényeg, hogy e személyek láttán elgondolkodjunk azon, hogy az élet valóban ajándék és megéri harcolni minden egyes percéért.


A „Life goes on” kitalálója és alapítója Dörfler-Antal Emese Ausztriában élő, magyar származású volt gyorskorcsolyázó olimpikon, és Christian Riavec freestyle síbajnok, többszörös világkupa győztes. A „Life goes on” alapítvány és a Tara-Díj célja, hogy segítse azokat az embereket, akik a saját tragédiájuk után újból talpra álltak, akik küzdelemből, kitartásból és emberségből az őket ért csapás ellenére is jelesre vizsgáztak.
„Sajnos nagyon sok olyan ember van a világban, akiknek tragikus fordulatot vett az élete, de hisszük, hogy a küzdelemre és az újrakezdésre való képesség mindenkiben benne van, csak kellő bátorságra és hitre van szükség ahhoz, hogy egy új helyzetben is megtalálja valaki önmagát. Azokat szeretnénk ösztönözni ezzel a díjjal, akiket megviselt a sors, de a bátorság és hit erejével képesek voltak újrakezdeni. Egyben bizonyítani szeretnénk azt is, hogy a szeretetnek és a hitnek sokszor nagyobb ereje van mint a pénznek.” – nyilatkozta Dörfler-Antal Emese
A díjat minden év novemberében legfeljebb hat kategóriában osztják ki, melyek között megtalálható a sport, művészet, kultúra, társadalmi felelősségvállalás, bátorság, és átadnak egy életműdíjat is. Maguk a szervezők egész évben keresik a jelölteket, és világszinten számos segélyszervezet is ajánlást tesz. A „Life goes on” weboldalán (http://www.lifegoeson.at/) bárki jelölhet az ismeretségi köréből díjra érdemes személyt.


„Nem az az elsődleges célunk, hogy a díjazottaknak pénzt adományozzunk, hanem, hogy szeretet, békességet közvetítsünk, hogy a kitüntetetteken keresztül példát, utat mutassunk mindenkinek. Természetesen mindent megteszünk azért, hogy anyagi támogatással is segíteni tudjuk ezeket a csodálatos embereket. Az is fontos számunkra, hogy támogatóink a gála jóvoltából megismerkedhessenek egymással, kapcsolatokat tudjanak építeni.”– egészítette ki Dörfler-Antal Emese
2014-ben Magyarország is csatlakozott a kezdeményezéshez, és rögtön az első évben volt egy magyar díjazottunk is.

A „Life goes on” életmű díját a békés megyei Dobozon élő, magyar származású Jeanne-Marie Wenckheim Dickens grófnő kapta, aki a jótékonykodást az élet természetes részének tekinti, és őszintén segíti Doboz közösségét, ahol született, és ahová 1989-ben ismét hazatért.
2015-ben két olyan magyar ember is van a jelöltek között, akik példamutatásukkal, pozitív életszemléletükkel és tenni akarásukkal példát mutathatnak nekünk. Mindkettőjük életművének üzenete, hogy mindig van remény, és nincs leküzdhetetlen élethelyzet. Személyükön keresztül Magyarország is reflektorfénybe kerül a társadalmi felelősségvállalásban erős Ausztria, Németország és Svájc mellett.
Az idei évben több olyan magyar közéleti személyiség is megtiszteli jelenlétével a Gálát, aki magánemberként is sokat tesz azért, hogy Magyarországon is megerősödjön a társadalmi felelősségvállalás kultúrája. Köztük Szekeres Pál, miniszteri biztos, Benedek Tibor szövetségi kapitány és Zsédenyi Adrienn énekesnő.
A Gála megszervezésének és lebonyolításának feladatait 2015-ben szintén egy magyar cég, a Lime Creative nyerte el.

Mindenki II. Erzsébet kalapjáról beszél, éspedig nem ok nélkül: elképesztően vagány gesztust tett a 91 éves királynő!

Egyszerűen nem hisszük el, hogy ebben a kalapban mondta el a királynő éves beszédét a parlament előtt. És még a faji, vallási, szexuális kisebbségek védelméért is kiállt!

A felmondást fontolgatod? 15 jel, ami könnyen lebuktathat!

Gondolkodsz a munkahely váltáson, de még nem tárnád nagy plénum elé? Vigyázz, mert ezek a jelek lebuktathatnak!

Tudatos nevelés: 7 dolog, amit nem tudtál az Obama-lányokról

Michelle és Barack Obama nem véletlenül volt következetes! Ilyen nevelést kaptak tőlük a lányaik.

Még hogy miniszoknya... Egy fotográfus megörökítette, milyen ruhákat viseltek ezek a nők, amikor szexuálisan bántalmazták őket

A fotóművész reméli, hogy a projektjét később ki tudja majd egészíteni férfi áldozatok ruháit ábrázoló képekkel.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Hűsítő nyári akciónk: 3 lapszám most csak 1185 Ft

Csak 1185 Ft