„A TÁVOLSÁGOT, MINT ÜVEG GOLYÓT MEGKAPOD...”

„A TÁVOLSÁGOT, MINT ÜVEG GOLYÓT MEGKAPOD...”

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

B

Bemutatkozik az iTeach.world

Az internethasználat széleskörű elterjedésének köszönhetően egyre nő azoknak a száma, akik tanulás céljából használják a világhálót. Bár számos előny szól az E-learning mellett, technikai és egyéb problémák miatt eddig még nem sikerült maradéktalanul kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Ezt a hiányt hivatott pótolni a magyar fejlesztésű ún. iTeach.world rendszer, amely az eddigieknél magasabb szintű szolgáltatással könnyíti meg sokak számára az online oktatást, illetve tanulást. Az új webes platformot 2015. június 16-án mutatták be Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.

Az eddigiektől eltérő alapokon nyugvó távoktatási rendszer lényege, hogy mind az óraadó tanárok, mind a tanulni vágyó diákok számára kényelmes és szervezett lehetőséget biztosít a tudás átadására, illetve elsajátítására – tudtuk meg Bodnár Zsigmond társtulajdonostól. Mint kifejtette, az iTeach.world 2012-ben megkezdett fejlesztése során kikérték számos tanintézmény – például a Corvinus Egyetem, az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem – oktatóinak szakvéleményét, és annak figyelembe vételével alakították ki az új webes felületet. A platform létrehozása valós igényeken alapult: az alapító Jean-Pierre Guittard az Amerikai Egyesült Államok két nagyvárosában huszonhárom éve működtetett nyelviskoláiban térképezte fel mindazokat a hiányosságokat, amelyekre az új rendszeren keresztül próbált megoldást találni. Eredeti célja a nyelvtanulás megkönnyítése volt, ám menet közben világossá vált számára, hogy a platform bármilyen tetszőleges témára kitágítható. Jelenleg a legkülönbözőbb tárgyú – például grafológia, nyelvoktatás, sportdiplomácia, divatrajz, stb. – kurzusok érhetők el a rendszeren keresztül, magyar és külföldi óraadó tanárok közreműködésével.

AKÁR ÖN IS TANÍTHAT A NETEN...
A magyar-amerikai együttműködés keretében kifejlesztett iTeach.word felületen bárki néhány kattintással elindíthatja élő oktatását, egy virtuális osztályterembe terelve mindazokat, akik részt kívánnak venni az online órákon. Kiküszöbölve a földrajzi távolság miatti akadályt, egy fővárosi tanár így képes egyszerre több vidéki diákot is oktatni, vagy akár egy másik kontinensről órát adni. A rendszeren keresztül a tanárok ingyenes, illetve tandíjköteles magánórákat és kurzusokat is tarthatnak. Az óradíjat a tanulók az iTeach.World számlájára fizetik be, majd a 15 százalékos jutalék levonását követően a szolgáltató továbbutalja az összeget a tanárok részére. A fejlesztők azt is figyelembe vették, hogy az óraadók nem feltétlenül értenek a számítástechnikához, ezért arra törekedtek, hogy minél könnyebben használhatóvá tegyék számukra a rendszert. Az ún. „E-learning Educational Program” keretében a tanárok minden segédeszközt – például írásos anyagokat, videofilmet, személyes konzultációt – igénybe vehetnek annak érdekében, hogy egyedi és hatásos tanulási élményt nyújthassanak. Dokumentumokat, hangfájlokat, vagy videókat oszthatnak meg hallgatóikkal, akiket a hatékonyabb együttműködés érdekében kisebb csoportokban is oktathatnak. A diákok számára bármikor üzenet küldhető, arról is kapnak értesítést, ha egy élő online óra elkezdődött, vagy új feladatot kaptak. A tanárok a rendszer által nyújtott eszközökkel könnyedén ellenőrizhetik diákjaik teljesítményét és előmenetelét. Egyszerűen felmérhetik a tanulók szükségleteit, hogy a következő órára a ferlmerülő igényekhez igazodva tudjanak felkészülni. Az iTeach.world keretében nemcsak magántanárok, hanem a köznevelésben résztvevő általános iskolák, középiskolák és felsőfokú tanintézmények is létrehozhatják saját oktatási platformjukat és megoszthatják kurzusaikat hallgatóikkal.


Promóció!
Tanítsd már meglévő diákjaidat a rendszer segítségével és az iTeach.world minden megkezdett tanórádat megtámogatja 500 forinttal!

...VAGY TANULHAT ONLINE!
A rendszer használata a diákok számára is roppant kényelmes. Mostantól a tanulni vágyóknak nem kell órákon át utazniuk a különórák helyszínére, hiszen otthonról, vagy mobil applikáció segítségével bármikor, bárhonnan, akár utazás közben, vagy a strandon is részt vehetnek az általuk kiválasztott kurzuson. Az iTeach.world rendszerben minden eszköz a rendelkezésükre áll, hogy izgalmas és eredményes tanulási élményben legyen részük. Tanulás közben ingyenes, egyszerűen elérhető szókincsfejlesztő eszközt is használhatnak. A rendszeren keresztüli szótanulás egyszerűbb és hatékonyabb számukra, mert a szavakat szövegkörnyezetben tanulják, autentikus forrásokból, melyek érdekes és releváns témákat ölelnek fel. Dupla kattintással megtekinthetik a keresett szó definícióját és meghallgathatják a kiejtését, majd a beütött szavak automatikusan bekerülnek a saját szószedetükbe.
Hogy az iTeach.world mennyire hasznos egy elfoglalt fiatal számára, arról Radics Gigi művésznőt is megkérdeztük, aki egy Los Angelesben élő anyanyelvi tanár közreműködésével készül tovább csiszolni angol nyelvtudását. „Nagyon hasznosnak tartom ezt a programot, hiszen ennek segítségével akár útközben, két koncert között is kihasználhatok egy-egy szabad félórát, amit hasznosan, tanulással tölthetek el. A tehetségkutató verseny miatt egy teljes tanévet ki kellett hagynom, így szeptemberben kezdem a 11. osztályt. Ha akkor is ugyanolyan pörgősek lesznek a napjaim, mint mostanában, el tudom képzelni, hogy az iTeach.world-ön keresztül fogok felkészülni a vizsgákra fizikából, vagy bármelyik másik tantárgyból. Mintha nekem találták volna ki ezt a rendszert...”

Kurzusok:
https://iteach.world/courses1

Tanórák:
https://iteach.world/lessons1

A TUDÁS MINDENKIÉ!
A virtuális osztályterem akár tizenkét fő részvételével is működőképes, lehetőséget nyújtva fájlküldésre, hang- és video fájlok megosztására és lejátszásuk kontrolljára, jegyzetkészítésre és párbeszédgyakorlatra. A rendszert folyamatosan tökéletesítik, jelenleg a képernyőmegosztás funkció fejlesztése zajlik.
„Hisszük, hogy a jó tanárok és az oktatás megváltoztathatja az emberek életét. Szeretnénk mindenki számára könnyen, bármikor elérhetővé tenni az oktatást, összehozni a diákokat és a tanárokat a Föld minden pontjáról. Célunk, hogy év végére közel egymillió ember tanítson, vagy tanuljon a rendszer segítségével. Nem titkolt társadalmi célkitűzéseink közé tartozik, hogy Magyarországon az oldalon keresztül tanító tanárok átlagos havi bevételeit 150 százalékkal növeljük.” – fejtette ki Bodnár Zsigmond, az iTech.world társtulajdonosa. Mint elmondta, csapatuk kizárólag magyar fejlesztőkből és értékesítőkből áll, akik a cég magyarországi központjából látják el feladatukat. A világ számos pontjára szeretnék eljuttatni terméküket, és hisznek abban, hogy magasan képzett munkatársaikkal képesek lesznek megfelelni a kihívásoknak, és velük közösen sikerre vinni a magyar-amerikai együttműködésen alapuló vállalkozást.


Így készíthetsz cuki papírkoszorút fillérekből – VIDEÓ!

Egyszerű és mutatós adventi papírkoszorú! Sokszínű, mintás dekorpapírokat találsz hozzá az Éva Advent különszámban.

Így adhatsz olyan ajándékot egy férfinak, aminek tényleg örülni fog

Vesd be ezeket a technikákat, és így talán könnyebb lesz neki ajándékot választani!

Így segíthetsz valakinek az újrakezdésben – 1. rész: a múlt elengedése

A bajban is elkél a jóbarát és a külső segítség. Még ha valaki nem is mondja.

Időutazás: városok látképe több évtizeddel ezelőtt és most

Bizonyos városokat már el sem tudnánk képzelni modern épületek, felhőkarcolók nélkül. Pedig egykor minden a földúttal kezdődött.

Angelina Jolie találkozott Justin Trudeau-val – nézd meg a filmplakátra illő fotót!

A színésznő az ENSZ különmegbízottjaként nagyon keményen felszólalt egy vancouveri konferencián a nők elleni erőszak tárgyában, a kanadai miniszterelnök pedig figyelemreméltó fényképet posztolt kettőjükről.

A férjem és én már nem szexelünk – viszont közelebb vagyunk egymáshoz, mint valaha

A szerelem és a szex nem mindig jár kéz a kézben – meséli a 37 éves Nancy. Úgy sejtjük, sok hasonló példa lehet körülöttünk is, ezért döntöttünk úgy, hogy megosztjuk ezt a történetet.

10 alkalom, amikor gyerekek túl sokat kotyogtak ki a szüleikről

Persze a legtöbb ártatlan kis félreszólás – vagy őszinteség.

4 szokás, ami meggátol benne, hogy többet tudj spórolni

Sok kicsi sokra megy, és ez sajnos a kiadásokkal is így van.

Két remek állásajánlatot is kaptál? Így dönts közöttük!

Választani is tudni kell, ha épp akad két vagy több jó ajánlat.

Ugye, milyen cukik ezek a teljesen egyforma klónozott kiskutyák?

Dél-Koreában "hozták létre" az afgán agarakat.

Gondold újra a fényfüzért! – 12 alternatív dekoráció

Nem csak a karácsonyfán mutat jól az égősor. De nem ám!

Így lehet könnyen, gyorsan, nagyon szépen ajándékot csomagolni – VIDEÓ!

Nézd meg videónkat, hogy te is ilyen szépen csomagolhasd be az ajándékodat!

Folyton elalszol a kanapén? Ezért változtass rajta! – 5 érv és 6 tipp

Hiretelen kidőlsz, aztán nyugtalanul alszol? Ez bizony nem túl jó!

Egy ausztrál házaspár elválik, ha bevezetik az országban a melegházasságot

Márpedig ez minden bizonnyal meg fog történni, miután egy felmérés során az ausztrálok többsége melegházasság-pártinak bizonyult.

10 idézet, ami még a legszűkebb látókörűeket is nyitottságra inspirálja

Addig érzem jó helyen magam, amíg képes vagyok egy dolgot több szemszögből is meglátni.

DIY gyerekkel: készüljön együtt a karácsonyfadísz!

Ezek lesznek a legkedvesebb és legegyedibb díszek a fán!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft