Pásztory Dóra: A tűzpiros körömlakk dicsérete

Borítókép: Pásztory Dóra: A tűzpiros körömlakk dicsérete Forrás: Éva magazin / a szerző családi archívuma
A kétszeres paralimpiai bajnok most arról beszél, hogy azon a kézen fontos csak igazán a manikűr, amelyen nincs meg feltétlenül mind az öt ujj. Részlet a novemberi Éva magazinban megjelent írásból.

Bizony volt olyan műkörmös, aki két alkalom után lekoptatott, volt olyan, akit én hagytam ott, mert teljes árat kért volna tőlem, miközben időben, anyagköltségben és energiában is pont feleannyi elkészülni az én két kezemmel, mint azokéval, akiknek az árlistáját készítette. Ez nem sóherség a részemről, hanem elvi kérdés. Hogy kiállok magamért, hogy szeretem magam annyira, hogy harcolok az igazamért. Ha adott pillanatban ez a hupilila színű hüvelykujjköröm, akkor azért.

Szóval beszélnem kell arról, hogy attól, hogy valakinek csak öt ujja van összesen, még ugyanúgy vágyhat hosszú, rövid, kerek vagy szögletes, csillámos vagy matt körmökre, a keze ugyanúgy része a külső megjelenésének, ahogy mondjuk a kerekes székeseknek vagy protézissel közlekedőknek is ugyanolyan fontos, hogy milyen cipőt vesznek fel, csak más szempontok alapján választanak. Végtelenségig sorolhatnám a példákat a sokszínűség jegyében.

Forrás: Éva magazin / a szerző családi archívuma
Pásztory Dóra

Olvasd tovább a cikket a novemberi Éva magazinban!