Eltörölték az óraátállítást – mostantól sötétben járunk dolgozni?

dalí,órák,az emlékezet állandósága
Forrás: Salvador Dalí: Az emlékezet állandósága (1931) / Pinterest

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A legközelebbi óraátállítás most vasárnap, március 31-én lesz; erre még biztosan sor kerül.

Nem kell többé előreállítani az órát tavasszal és vissza ősszel – erről szavazott az Európai Parlament kedden. A 27 tagállamok 2021-ig kaptak időt átállni az egységes időszámításra, és maguk dönthetnek arról, hogy a mostani nyári vagy téli időszámítást választják-e. Az éppen kilépő Egyesült Királyság marad az óraátállításnál a Brexitet követően is.

Az EP 410 igen szavazattal döntött az óraátállítás eltörlése mellett és 192-en szavaztak ellene.

Eddig EU-szabályozások irányozták elő, hogy minden március utolsó vasárnapján előre, minden október utolsó vasárnapján pedig vissza kell állítani az órát.

Tavaly szeptemberben közölték egy átfogó felmérés eredményét, amely szerint a megkérdezett 4 és fél millió EU-polgár 84%-a törölné el az óraátállítást.

Tudományos kutatások is azt mutatták ki, hogy a szívbetegségek és immunrendszeri betegségek kialakulásához is köthető az időszámítás váltakozása.

A technológia fejlődése és az életmódunkban bekövetkezett változások azt eredményezik, hogy valójában nem profitálunk már az óraátállításból és az biztos, hogy nem spórolunk vele energiát

- magyarázta annak idején egy svéd EP-képviselő, Marita Ulvskog.

A legközelebbi óraátállítás most vasárnap, március 31-én lesz; erre még biztosan sor kerül. Magyarországon egy korábban végzett felmérés szerint a legtöbben a nyári időszámítás mellett maradnának, mert akkor tovább lenne világos esténként. Igaz, ez azt is jelentené, hogy december közepétől néhány héten át fél 9 körül kelne fel a Nap az eddigi fél 8 helyett, vagyis reggelenként sötétben járnánk dolgozni. Ez történt Oroszországban is, ahol 2011-ben bevezették az állandó nyári időszámítást, majd lakossági panaszok nyomán 2014-ben átnyergeltek a télire.

Szerinted melyik időszámítás maradjon Magyarországon?

A téli
A nyári
Tovább olvasok
Az anális szex tíz alapszabálya szexológus szakértőink szerint

A szex tanulás, és egyáltalán nem szégyellnivaló dolog megismerni a saját vágyainkat és képességeinket. Aki az análszexet (is) választja, szíve joga. Ez a te döntésed és a partneredé – itt van tízes listánk, amelyet többéves praxisunk alatt állítottunk össze az análszex legfőbb szabályairól. Használjátok egészséggel:

Mit jelent, ha beszélsz álmodban (pláne, ha káromkodsz)?

100-ból 67 emberrel előfordul életében, hogy beszél álmában. a szakemberek szerint ilyenkor leggyakrabban káromkodunk, és a „nem” szót használjuk.

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem