Miért pont őt akarják elnökjelöltnek? 10 dolog, amit nem tudtál Oprah Winfrey-ről

Borítókép: Miért pont őt akarják elnökjelöltnek? 10 dolog, amit nem tudtál Oprah Winfrey-ről Forrás: Getty Images
Oprah Winfrey csak elmondott egy párperces beszédet, és máris a fél világ őt akarja a Fehér Házba.
Azt akarom, hogy minden fiatal lány, aki nézi ezt, tudja, hogy új nap van a láthatáron! És amikor ez az új nap végre eljön, annak az lesz az oka, hogy rengeteg csodálatos asszony, aki közül sokan itt ülnek ebben a szobában, és néhány különleges férfi is, keményen harcol azért, hogy olyan vezetők váljanak belőlük, akik elvisznek bennünket azokba az időkbe, amikor senkinek sem kell többé kimondania a ‘me too’ szavakat.

Így végződik Oprah Winfrey beszéde, amelyet 2018. január 7-én, vasárnap este mondott el a Golden Globe-gálán abból az alkalomból, hogy átvette a Cecil B. DeMille életműdíjat. Klasszikus politikusbeszéd, nemde? Legalábbis az Egyesült Államokban sok hasonló hangzik el. Egyáltalán nincs mit csodálkoznunk azon, hogy azóta a fél világ követeli, hogy Oprah Winfrey induljon a 2020-as amerikai elnökválasztásokon.

Még maga Meryl Streep is ezt nyilatkozta a gála után! Sőt, nem csak követelik, hanem egyes források arra hivatkoznak, hogy korábbi nyilatkozataival ellentétben a 63 éves tévés műsorvezető fontolgatja a politikai karriert. Persze rengetegen tartják rossz ötletnek az ilyesmit még demokrata körökben is (Oprah korábban Barack Obama megbízható támogatója volt), mondván, hogy Trump példáján látjuk, mennyire félresikerülhet, ha egy showmant választunk elnöknek.

Forrás: Getty Images
Oprah Winfrey és Donald Trump, 1988

Amíg meg nem tudunk valami konkrétabbat Oprah terveiről, mármint ami a Fehér Házat vagy legalább valamilyen kongresszusi széket illeti, nézzük meg, ki ez az asszony és honnan jött. Merthogy Amerikában rendkívül népszerű, ez tény, de Magyarországon kevesen ismerik, lévén, hogy inkább talkshow-kban szerepelt, mint mozikban vagy tévésorozatokban. Íme tíz érdekesség Oprah Winfreyről: