5 testrész, amit védened kell, hogy csinosan és izzadtságmentesen kerékpározz be az irodába, akármilyen hideg van

Borítókép: 5 testrész, amit védened kell, hogy csinosan és izzadtságmentesen kerékpározz be az irodába, akármilyen hideg van Forrás: Getty Images
Tapasztalt városi bringás csajok adnak tanácsot arról, hogyan öltözzön és hol pakoljon magára még egy réteget, ha az októbertől áprilisig tartó időszakban is tekerni szándékozik.

Amikor fagypont környékére süllyed a hőmérséklet, látványosan kiürülnek az egyébként egyre forgalmasabb kerékpárutak. Valahogy mindannyian félünk a hidegtől – még a szenvedélyes kerékpárosok is – vagy nincs pénzünk megfelelő felszerelésre. Vagy azt hisszük, hogy nincs. Ezért inkább a jó öreg autózást, illetve tömegközlekedést választjuk. Pedig a valóság az, hogy néhány egyszerű trükkön múlik a boldogságunk, pontosabban az, hogy boldogan és jó közérzettel kerékpározzunk be a munkába vagy bárhova.

Aki közlekedésre és nem sportolásra használja a bringáját, annak általában fontos, hogy kényelmes cuccokban tekerjen, amiken nem keletkeznek izzadtságfoltok, nem fúj át a jeges szél és mégis többé-kevésbé jól néznek ki. Ezt a három dolgot egyszerre (az időjárásnak megfelelő, ugyanakkor menő és kényelmes outfitet) igen nehéz megvalósítani. Ráadásul télen nagyon nehéz bemérni, hány réteget kell felvennünk ahhoz, hogy ne fagyjunk oda a nyereghez, ugyanakkor ne csuromvizesen érjünk célba. (Ez a kettő egyszerre is bekövetkezhet ráadásul.)

Elég fázós vagyok, de ha bringázom, még mindig kevésbé vacogok, mint amikor tíz percet vesztegelek a buszmegállóban
árulja el Kriszta, hogy miért ül kerékpárra még a legnagyobb zimankóban is.

Mi pedig csak egyetérteni tudunk, ezért ajánljuk mindenkinek, hogy próbálja ki újra a városi bringázást; 0–5 celziusz fok környékén még profi technikai védőruházat nélkül is simán belevághatunk. Elég két réteg hosszú ujjú és egy könnyű kabát, hogy ne is fázzunk és melegünk se legyen ilyen időben. Azonban néhány testrészünkre érdemes nagyobb gondot fordítani egészen október elejétől április közepéig, éspedig a következőkre: