Miért vinnéd haza a nejlont? 6 budapesti bolt, ahol kimérve és/vagy ökotudatosan szerezhetsz be bármit, ami az otthonodba kell

zero waste,csomagolásmentes bolt,környezetbarát,környezettudatos Forrás: unsplash
Manapság a csapból is a bolygónk ősellenségeinkről: a nejlonzacskókról, PET-palackokról és egyéb nem lebomló, a ránk és környezetünkre káros anyagokról olvashatunk. Azonban sajnos továbbra sem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen rossz irányba halad a fogyasztói társadalom.

Habár napjainkban kutya kötelessége lenne mindannyiunknak odafigyelni az ökológiai lábnyomunkra, sokszor a felpörgött életmódunknak és az állandó túlhajszoltságunknak köszönhetően nehezen tudjuk megoldani, hogy magunk főzzük otthon az ételt, hogy magunknak készítsük el a mindenmentes kozmetikai és tisztítószereinket vagy hogy csomagolásmentes termékeket próbáljunk meg beszerezni. Mégis érdemes törekedni rá, és szerencsére ebben már jó néhány olyan bolt is segít nekünk, amelyek a szezonális, kezeletlen és helyi zöldségektől kezdve, a természetes tisztítószereken át a tárolóedényekig, vászonszatyrokig és kimérős termékekig szinte bármit beszerezhetünk.

Összegyűjtöttük a szerkesztőség kedvenc budapesti helyeit, ahova szerintünk érdemes lehet neked is benézned vagy a webshopjukban böngészned, ha egészséges, csomagolásmentes és természetes eszközöket, kozmetikai- és tisztítószereket, illetve alapanyagokat szereznél be magadnak vagy karácsonyi ajándékként a szeretteidnek.

decemberi éva,ételmaradék,öko
Karácsonykor se dobd ki a maradékot! Tippek, részletek a decemberi Éva magazinban.