Ebben a szezonban mindenki volt beteg körülöttem – csak én nem! Elárulom a titkom

Borítókép: Ebben a szezonban mindenki volt beteg körülöttem – csak én nem! Elárulom a titkom Forrás: Getty Images
A joy.hu szerkesztője az őszi-téli szezonban még nem robbant le, és erre nagyon büszke. Most el is árulja, hogyan csinálta!

Jó, azért le kell kopogni, mert még sok idő hátra van a télből, de az elmúlt hónapokban már mindenki kidőlt körülöttem, de én még nem voltam beteg egy napot sem.

Pár napja a vőlegényem is ágynak dőlt (nagyon-nagyon ritkán beteg, de ilyenkor eléri a jól ismert férfinátha), ami már azt jelzi, hogy az utolsó mohikán is kiesett a játékból, így igencsak feltuningoltam az immunrendszeremet ebben a szezonban. El is mondom, hogyan!

C-vitamin-kombináció

Az őszi-téli szezonban kifejezetten figyelek arra, hogy megemelt mennyiségű C-vitamint juttassak a szervezetembe, és nem csak azért, mert ilyenkor könnyebben betegszünk meg, de a karácsonyi időszak is extrán stresszes a melóban, ami köztudottan gyengíti az immunrendszert. 2-3 hónapig táplálékkiegészítő formájában is fogyasztom, és az ételekkel is többet próbálok bevinni. Szerintem a kettő együtt a legerősebb kombó, főleg, ha még a cinkbevitelre is figyelek, együtt már őrületes tuningot jelentenek!

Irány a hidegbe!

Egész télen kint sportolok, és bár most még nem voltak tartósan igazán hidegek, ha az lenne, akkor is pontosan így lenne. Ez remekül felvértezi a szervezetet, pár szabályra azonban kell figyelni! Ilyen az, hogy úgy öltözz fel, hogy induláskor még fázol, hiszen futás vagy edzés közben a szervezeted úgyis hőt termel, és melegebbnek érzed majd az időjárást, és nem jó, ha nagyon beizzadsz a ruha alá. A nyakamat és fülemet mindig védem, és amint hazaérek, dobom le magamról a szerelést, és nem abban nyújtok le (ezt jobb ilyenkor otthon, a melegben végezni). Ha lehetőségem van, akkor pedig egy forró kád vízbe is beugrom valami jó kis fürdősóval (gyakran választok izomlazító vagy meghűlés esetén alkalmazható fajtákat már megelőzésként).