A narancsbőr megszüntethető az étkezéssel? A dietetikus megadja a választ!

Borítókép: A narancsbőr megszüntethető az étkezéssel? A dietetikus megadja a választ! Forrás: Getty Images
Te is szenvedsz attól, hogy hiába edzel, az a fránya narancsbőr csak nem akar elmúlni? És bár ennek ellenére is hordasz rövidnadrágot és fürdőruhát, azért amit lehet, megteszel a sima combokért? De az étkezésedre is odafigyelsz?

Nincs mese: már nagyon is aktuális a narancsbőr-téma, hiszen a legtöbben azért jól akarunk kinézni a kánikulában is. Az viszont különösen bosszantó tud lenni, ha a gyakori edzés ellenére sem szép a combunk. Ilyenkor jönnek a különféle kezelések, bőrfeszesítő krémek, de sajnos van úgy, hogy ezekből semmi nem használ a narancsbőr ellen.

Ha te is hasonló helyzetben vagy, még véletlenül se keseredj el, mert mindig van megoldás, mindig lehet egy kicsit javítani az aktuális állapoton, csak lehet, hogy más praktikákra van szükség.

narancsbőr, praktikák bőrfeszesítés dietetikus szakértő
Forrás: GettyImages
Van pár trükkünk narancsbőr ellen.

Tudtad például, hogy az étkezés is nagyon lényeges a narancsbőr szempontjából? Ihász Katalin dietetikus azt is elárulja, miért:

A narancsbőr kialakulása a nőknél általában hajlam kérdése: vannak, akik olyan mázlisták, hogy edzés és egészséges étkezés nélkül sem volt soha narancsbőrük, mások pedig tényleg odafigyelnek magukra, és akkor is csak vért izzadva képesek csökkenteni a mértékét.

Jó hír, hogy sok sporttal, nagyon magas mennyiségű víz fogyasztásával és a nehezebben emészthető ételek mennyiségének csökkentésével (füstölt húsok, vörös húsok, magyaros ételek) kicsit lehet javítani a narancsbőr állapotát!

Szóval nem árt, ha hanyagolod a fenti ételeket, de jó, ha tudod, hogy az alkohol, a nagyon sok só is felelősek a narancsbőr kialakulásáért. És persze ott van a cukor is, aminek az elhagyásával vagy csökkentésével szintén jelentősen javíthatsz a bőröd állapotán. A gyorskajákról is ideje lemondanod, csak úgy, mint az előre csomagolt, feldolgozott élelmiszerektől is búcsút vehetsz,

Viszont ügyelj a rostdús táplálkozásra: a zabot érdemes beiktatod az étrendedbe, csak úgy, mint az olyan rostdús köreteket, mint a hajdinát vagy a bulgurt!

De van még pár extra tippünk narancsbőr ellen:

  • A sok sport mellett érdemes az izmok nyújtására is figyelni, és az SMR henger rendszeres használata is nagyon sokat számít.
  • Szaunázz! Izzadással távoznak a méreganyagok a szervezetből, és a bőröd is tisztul.
  • Kávézz sokkal kevesebbet: a koffein is hatással van ám a narancsbőrre!
  • Legyen jó barátod a bőrradír: hetente egyszer masszírozd, radírozd át a comb-popsi területét, ezzel eltávolítod az elhalt hámsejteket is.

Figyelj magadra, de ne feledd, nem szabad, hogy minden pillanatban a narancsbőrmentes test lebegjen a szemed előtt!