Napi horoszkóp szeptember 15.: a Szüzeknek új impulzusokra van szükségük, a Bakok a tisztességes játék hívei

napi horoszkóp,hétvége Forrás: flickr
Most aztán minden kiderül a csillagok állásából.

NAPI HOROSZKÓP SZEPTEMBER 15.

KOS (március 21-április 20)

Igyekszel gyorsan elvégezni a rád bízott feladatokat annak érdekében, hogy minél előbb átadhasd magadnak a pihenésnek, így azonban olyasmi kerülheti el a figyelmedet, ami aztán súlyos következményekkel járhat, ha nem korrigálsz időben. Ezen a ponton le kell lassítanod, most koncentrálj, s tedd a dolgodat, hogy aztán nyugodt lelkiismerettel kapcsolhass majd ki. Ám most még munkán a sor, s neked semmi más dolgod, mint minden idegszáladdal a lehető legjobbra törekedni, hogy ne kerülhess bajba, és másoknak se okozz kellemetlen perceket. Este majd ráérsz kiereszteni a fáradt gőzt!

BIKA (április 21-május 21)

Foggal-körömmel ragaszkodsz egy bizonyos helyzethez, amiből már kihoztad a legtöbbet és úgy tűnik, tovább kéne lépni. Mivel azonban jól érzed magad benne, hisz végre találtál valamit, ami motivál, érthető módon nem szeretnél változtatni. Be kell azonban látnod, hogy – bármennyire is hozott ez sikereket neked – semmi nem tart örökké, így ez a helyzet sem sem. Érdemes kicsit nyitnod tehát a világ felé, s új öröm- és sikerforrást keresni, amely legalább annyi pozitív impulzust tud majd adni, mint amennyit a jelenlegi helyzet adott. Talán így könnyebben fogod tudni lezárni a dolgot, hisz lesz már új motivációd!

IKREK (május 22-június 21)

Hosszú ideje dolgozol valamin, igyekszel a lehető legtökéletesebb eredményt produkálni, előfordulhat azonban, hogy hiba csúszik a számításodba. Amennyiben ráérzel arra, hogy hol rontottad el, ne húzd az időt, mielőbb fordulj vissza és korrigálj. Ha időben sikerül észrevenned a hibát és azt ki tudod javítani, eléred kívánt eredményt, ám amennyiben nem figyelsz erre, később fog majd kellemetlen perceket okozni a dolog. Éppen ezért nem érdemes behunynod a szemed, mert a probléma még megmarad. Ne feledd, minél előbb felismered, hogy félresiklottak a dolgok, annál kevesebb időt pazarolsz el feleslegesen!

RÁK (június 22-július 22)

Valaki bántó kritikával illet, s első megdöbbenésedben nem is igen tudsz mit kezdeni ezzel, legfeljebb rendkívüli módon felháborít a dolog. Amennyiben azonban a sértettséget félre tudod tenni egy pillanatra, érdemes megvizsgálnod a helyzetet és jobban belegondolnod, hogy vajon volt-e az illetőnek bármi alapja arra, hogy ilyesfajta véleményt fogalmazzon meg veled szemben. Talán ha kívülről tekintesz a szituációra, te is láthatod, hogy hol hibáztál. Mert hibáztál, ezért fogadd el a bírálatot és igyekezz korrigálni, hogy a jövőben ne kerülj hasonló helyzetbe. Ne orrolj meg emiatt, inkább légy hálás, hogy olyasvalaki szólt, aki a melléfogásodat csupán apró botlásnak, bocsánatos hibának tekinti!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Akad valaki a környezetedben, akivel azért kerülsz konfliktushelyzetbe, mert valami olyasmivel kapcsolatban próbálod meggyőzni, amely számodra szinte magától értetődő, ő azonban nem látja a fától az erdőt. Próbáld megérteni, hogy ami neked evidencia, azt mások nem így értékelik, épp ezért légy türelmes és pontról pontra, logikusan magyarázd el az illetőnek, mi az, amit fel kellene ismernie. Ha így sem sikerül, valószínűleg csak az idődet vesztegeted, nem érdemes eleve kudarcra ítélt üggyel foglalkozni. Hagyd a fenébe az egészet, s ne okozz feleslegesen magadnak kellemetlen perceket. A lényeg, hogy megpróbáltad, így tiszta lelkiismerettel léphetsz tovább!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Kezdesz kissé ráunni, hogy csak futkározol a mókuskerében, s nem igazán látod, merre tartasz. Azt gondolod, ha megállsz, nem haladsz majd semmit előre. Ez azonban önámítás, hiszen mozgásban vagy ugyan, de egyáltalán nem haladsz előre. Még nem késő belátni, hogy ebben a helyzetben esélyed sincs semmiféle sikerélményhez jutni, épp ezért érdemes végiggondolnod, hogy mi az, amit el szeretnél érni az életben. Szükséged van valamilyen motivációra, ami ösztönöz az értelmes cselekvésre. Ne húzd az időt, mert csak egy életed van, amit úgy kell élni, hogy minél több maradandó, pozitív élménnyel gazdagodhass, hogy legyen mire emlékezned és elmondhasd, hogy mindent megtettél a saját boldogságodért! Hajrá!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Nagyobb jelentőséget tulajdonítasz valaminek, ami nem biztos, hogy akkora problémát okoz majd, mint amennyire félsz tőle. Mivel rendelkezel elegendő tudással és tapasztalattal, nem kell emiatt görcsölnöd és ennyire drámaian felfognod a helyzetet, egyszerűen csak arra koncentrálj, hogy a legjobb tudásod szerint oldd meg a feladatot, s ne se magadnak, se másoknak csalódást. Higgy magadban, bízz abban a tudásban, amelyet az elmúlt években sikerrel sajátítottál, el és menni fog minden, mint a karikacsapás! Ha megpróbálod kicsit lazábban felfogni a helyzetet, lehet, hogy egyszerűbben tudsz túllendülni rajta!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Noha tudod, hogy tartalékolnod kellene az energiáidból, mégis annyi munkát vállaltál, hogy a kimerültségtől szinte négykézláb araszolsz a cél felé, s alig várod, hogy végre a pihenésre koncentrálhass. Érdemes visszafogni magad, hisz nem véletlenül vagy ennyire kimerülve, fogadd el, hogy neked is csak két kezed van és nem tudsz többfelé szakadni sem. Annyi terhet vállalj magadra, amennyit még biztosan el tudsz gond nélkül viselni, különben csak kellemetlen helyzetbe sodrod magad azzal, hiszen mások várják az eredményt, te viszont semmi érdemlegest nem tudsz felmutatni. Vedd figyelembe a saját határaidat!

NYILAS (november 23-december 21)

Valami olyasmi nyomja a lelked, amivel egyelőre nem tudsz mit kezdeni, még abban sem vagy biztos, hogy egyedül meg fogod tudni oldani a helyzetet. Épp ezért érdemes végiggondolnod, hogy ki az a személy a környezetedben, akiben megbízhatsz olyannyira, hogy ha elmondod neki a titkod, nem fog visszaélni a bizalmaddal. Ha megtaláltad ezt az embert, mielőbb meséld el neki, mi a baj, hogy könnyíthess magadon, s talán tanácsot kaphass, hogy egyszerűbben oldhasd meg a problémát anélkül, hogy akár az egészséged menne rá a dologra. Megoldáscentrikusan gondolkodjatok, oszd meg őszintén az illetővel minden kételyed és hallgass rá, amennyiben tapasztaltabb nálad! Lehet, hogy a helyzet mégsem olyan drámai, mint amilyennek az első pillanatban gondoltad!

BAK (december 22-január 20)

Maximálisan a tisztességes játék híve vagy, minden körülmények között ragaszkodsz ahhoz, hogy egyenes úton járj, s hogy ne árts másoknak, s ne gázolj át senkin. Épp ezért okoz akkora csalódást, amikor valaki hátba támad, s lelkiismeret-furdalás nélkül tapos a földbe. Meg kell azonban tanulnod, hogy az élet már csak ilyen, és akármennyire is szeretnél becsületes maradni, mindig lesznek olyan emberek, akik nem feltétlenül lesznek korrektek másokkal szemben. Nem tudsz mit tenni ellene, s nem érdemes végeláthatatlan vesszőfutásba kezdeni. Igyekezz úgy tekinteni ezekre a helyzetekre, mint amelyek megerősítenek! S messziről kerüld el azokat az embereket, akik az életről másként gondolkodnak!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Egy rejtélyre szeretnél fényt deríteni, ami nem épp kockázatmentes, neked mégis annyira izgatja a fantáziád, hogy hajlandó vagy vállalni a rizikót. A környezetedben élők amint tudomást szereznek erről, azonnal megpróbálnak megakadályozni ebben, hisz pontosan látják azt, amit te az elvakultságtól ebben a pillanatban még nem biztos, hogy észreveszel. Ha valóban sok vesztenivalód van, nem feltétlenül lenne bölcs dolog bármibe is beleugrani, inkább óvatosan mérd fel, milyenek a lehetőségeid! Okosan taktikázz, ne rohanj ész nélkül, fejjel a falnak!

HALAK (február 20-március 20)

Bár eddig megpróbáltál a békesség kedvéért köntörfalazni, ez nem tűnik működőképesnek. Itt az ideje annak, hogy őszintén kimond, ami benned van, mert nem kell elhallgatnod semmit. Ha véleményed van, ne titkold el, igenis vállald az álláspontodat akkor is, ha tudod, hogy mások az adott ügyről nem egészen így gondolkodnak. Légy bátran önmagad, és ne törődj azzal, hogy ez vajon kinek nem fog tetszeni. Mert akkor mi van?