Napi horoszkóp november 5.: a Bakok hatalmas fába vágják a fejszéjüket, a Halak vissza nem térő lehetőséget kapnak

Borítókép: Napi horoszkóp november 5.: a Bakok hatalmas fába vágják a fejszéjüket, a Halak vissza nem térő lehetőséget kapnak Forrás: Getty Images
Vasárnapi horoszkóp.

NAPI HOROSZKÓP NOVEMBER 5.

KOS (március 21.–április 20.)

A mai nap a legalkalmasabb arra, hogy mindenki számára bebizonyítsd, mennyi bátorsággal és akaraterővel rendelkezel, ha szeretnél elérni valamit. Alkalom adódik ugyanis arra, megkapd, amire olyan hosszú ideje vágysz már, a célhoz vezető út azonban nem lesz zökkenőmentes. Szükséged lesz minden tudásodra és kreativitásodra, meg jó adag elszántságra, hogy kiállj minden próbát ahhoz, hogy magadénak tudhasd ezt az általad hőn áhított dolgot. Vértezd fel magad mindezekkel, állj a sarkadra és indulj el a sikerhez vezető úton, felkészülve arra, hogy komoly küzdelmet kell folytatnod! Hajrá!

BIKA (április 21.–május 21.)

Akad valaki a környezetedben, akivel kapcsolatban azt érzed, hogy kissé „túlszeret”, minden pillanatban a sarkadban liheg, az életed minden egyes momentumáról tudni szeretne, s a legszívesebben minden szembejövő akadályt elhárítana előled. Bár nagyon hálás vagy a féltő gondoskodásért, kissé fojtónak érzed ezt a szeretetet, épp ezért, mielőtt még a kapcsolatotokat megmérgezné a dolog, igyekezz nagyon finoman és óvatosan megértetni az illetővel, hogy bár nagyra értékeled a törődést, azért vannak önálló gondolataid, és időnként jól esik a saját utadat járni, egyedül hozni számodra fontos döntéseket. Ha egy-egy akadálynál elhasalsz, neked kell felállni és – levonva a megfelelő konzekvenciát – továbblépni.

IKREK (május 22.–június 21.)

Egy nagy versenyhelyzetben észnél kell lenned, hogy ne érhessen semmiféle meglepetés és mások nehogy letaszítsanak a dobogóról. Pontosan tudod, hogy mit kell csinálnod, már csak egy ütős taktikát kell kidolgoznod, s akkor mindenkinél jobb lehetsz. De ne késlekedj, hisz ma még előnyben vagy, de ki tudja, mit hoz a holnap. Vedd fel a páncélodat, indulj a csatába és küzdj meg mindenkivel azért, hogy te érhess elsőként a célba! Ügyelj azonban arra, hogy tisztességes eszközökkel harcolj, s akkor nem lesz később lelkiismeret-furdalásod, és nem motoszkál majd a fejedben a: „csaltál!”. A fair play szellemében küzdj a sikerekért!

RÁK (június 22–.július 22.)

Olyan feladatot kapsz, amit csapatban kellene megoldanotok, a legnagyobb bosszúságodra azonban azt veszed észre, hogy szinte egyedül küzdesz, a többiek karba tett kézzel várják, hogy pontot tegyél a dolog végére. Mivel nem neked kell mindent egyedül megcsinálni, állj a sarkadra és tudasd a társaiddal, hogy most közös munkáról van szó, s nem szeretnéd, ha mások érdemtelenül aratnák le a babérokat. Bátran szegezd nekik a kérdést: vagy dolgoznak ők is, vagy mondják meg, ha nem akarnak tenni semmit. Ez utóbbi esetben ne vesztegeted tovább az időt, tedd meg egyedül, amire képes vagy, de ne rejtsd véka alá a főnökeid előtt sem, hogy az eredmény ebben az esetben egyáltalán nem garantált.

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Akad valaki a környezetedben, aki mindenáron a szőnyeg alá igyekszik söpörni egy elég komoly problémát, ami a számodra is meglehetősen zavaró, hisz téged is hátráltat, mert amíg nem születik meg a megoldás, egyikőtök sem tud továbblépni. Épp ezért igyekezz az illetőt meggyőzni, hogy ugyan megérted, miért hezitál, de muszáj lesz szembenéznie a helyzettel. Amennyiben szükségét látod, biztosítsd arról, hogy számíthat rád, mellette fogsz állni, csak legyen annyi bátorsága, hogy pontot tesz a dolog végére. Mindenkinek könnyebb lesz az élete ezután és ami a legfontosabb, hogy a lezáratlan ügy téged sem frusztrál már tovább.

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Nem szereted a konfliktushelyzeteket, és ha bármilyen érdekütközés merül fel, elveszíted a biztonságérzeted, azonnal kihátrálsz és elmenekülsz a helyzetből. Időnként vannak azonban olyan szituációk, amelyekben ki kell állnod magadért és az igazadért annak érdekében, hogy megvédhesd a becsületedet. Kevés olyan ember van, aki kifejezetten keresi a konfliktusokat, de ha kifejezetten provokálnak, nem kell lehajtott fejjel elkullognod, ha úgy érzed, hogy jogtalanul bántanak. Erős vagy, bátor vagy, ha nincs semmi a füled mögött, miért hagynád magad?!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

A mai nap folyamán lehetőséged nyílik arra, hogy olyasmiben mérettesd meg magad, amivel korábban még nem találkoztál. Az első pillanatban rémiszt az ismeretlen kihívás, de a másodikban rögtön rájössz arra, hogy tulajdonképp vonz az izgalmas kaland, tudod, hogy ha nem próbálnád ki, biztosan hosszú ideig bánnád, hogy megfutamodtál, emiatt nem érdemes sokáig hezitálnod. Ugorj fejest a dologba és legyél nyitott a világra. Ne feledd: kevés dolog történik véletlenül, épp ezért az is lehet, hogy te most értél meg erre a nagyobb kihívásra!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Hosszú ideje görcsösen dolgozol valamin, attól rettegsz minden pillanatban, hogy mi történik, ha véletlenül hibázol, mi lesz, ha megbotlasz. A folyamatos szorongás miatt azonban elfelejted élvezni azt, amit csinálsz, s emiatt csak kínlódsz az egésztől. Nem érdemes mindent ennyire véresen komolyan venni, mert ettől csak nagyobb lesz az esély arra, hogy hibázol. És ha hibázol? Szerinted minden ember tökéletes?! Na ugye, hogy nem! Lazíts, élvezd az életet és hozd ki a lehető legtöbbet, így akár sikerrel jársz, akár nem, már mindenképpen nyugodt lesz a lelkiismereted!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Úgy érzed, több ismeretlenes egyenlettel küzdesz, s fogalmad sincs a megoldókulcsról, emiatt úgy gondolod, csupán az idődet vesztegeted azzal, ha egyhelyben toporogva várod, hogy az öledbe pottyanjon a megfejtés. Be kell látnod, hogy így semmiképpen nem fogsz előbbre jutni, szóval csinálj már végre valamit. Mennyivel egyszerűbb lenne hátat fordítani az egésznek és elballagni, de a saját önbecsülésed miatt se add fel ilyen könnyen, törekedj arra, hogy megtaláld a megoldáshoz vezető utat!

BAK (december 22.–január 20.)

Úgy érzed, hatalmas fába vágtad a fejszédet, s nem vagy biztos benne, hogy sikerülhet elérni a kitűzött célt, mert túl kicsinek érzed magad ehhez a feladathoz. Amennyiben új kihívásra vágysz, mindenképpen érdemes gondolkodnod, mielőtt nemet mondanál az egészre, hisz lehet, hogy nagy áldozatot kell hoznod, viszont hatalmas elismerésre számíthatsz, ha sikerrel jársz. Ha azonban úgy érzed, hogy ehhez nincs benned elég erő, érdemes még egyszer fontolóra venni a dolgot, hisz most az a cél, hogy sikerélményt szerezz, ne azt, hogy kudarcot vallj. Tanulj, okulj, figyelj és eljön majd a te pillanatod is!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

A hét utolsó napjára annyi feladatot kaptál a nyakadba, hogy azt sem tudod, hirtelen mihez kezdj, emiatt kétségbeesetten kapkodsz, hogy mindent el tudj végezni. Be kell azonban látnod, hogy ez a nap is csak huszonnégy órából áll és neked is véges az energiád. Most azonban nincs idő arra, hogy ezeken a meditálj, mert a fejedre omlik az egész. Inkább gondolt át, mit is kellene ma megcsinálni, állíts fel fontossági sorrendet és úgy haladj végig azokon a feladatokon, amelyekbe belekezdesz, hogy semmit ne hagyj befejezetlenül. Amennyiben nem lankad a figyelmed és megfelelően koncentrálsz az aktuális tennivalóra, a nap végére sikerülhet mindennek pontot tenned a végére. Hajrá, tedd oda magad!

HALAK (február 20.–március 20.)

Ez ma a szerencsenapod, olyan lehetőség kínálkozik ugyanis, ami nem mindenkinek és nem minden nap adatik meg. Ne gondolkodj egy percig sem, ragadd meg az alkalmat és ugorj fejest a dologba, hiszen ha hezitálsz, könnyen lehet, hogy elmegy közben a hajó. Most olyan kapu nyílhat meg előtted, amelyen belépve végül elérheted a korábban kitűzött céljaidat, ami igencsak jót tesz az önértékelésednek, és a többiek is kénytelenek elismerni a teljesítményedet. Mindenképpen élj tehát a lehetőséggel!