Napi horoszkóp november 30.: a Kosok mindenképp szeretnék rátermettségüket bizonyítani, a Bikák felelősségteljes döntést hoznak

Borítókép: Napi horoszkóp november 30.: a Kosok mindenképp szeretnék rátermettségüket bizonyítani, a Bikák felelősségteljes döntést hoznak Forrás: Getty Images
Horoszkóp november utolsó napjára.

NAPI HOROSZKÓP NOVEMBER 30.

KOS (március 21.–április 20.)

Mindennél jobban szeretnéd a világnak megmutatni, miféle tudás és tehetség rejlik benned, ám attól tartva, ki és mit szól majd hozzá, nincs bátorságod kiállni. Így azonban soha nem fogsz maradandót alkotni, mindig szürke kis egérként fogod élni az életed. Épp ezért most mérlegelned kell, mire vágysz jobban: arra, hogy megmutasd magad és learasd a babérokat, vagy arra, hogy álarcban bujkálj, nehogy valaki felismerjen. Érdemes lenne belekóstolnod a sikerbe, mert ezt az érzést te is megérdemled. Legalább próbáld meg, veszítenivalód abszolút nincs!

BIKA (április 21.–május 21.)

Nehéz és felelősségteljes döntést kellett meghoznod, mert egy probléma kezdett már a fejedre nőni. Első pillanatban megrémít a dolog, hiszen nem vagy hozzászokva ilyen súlyú ügyekhez, félsz, hogy ne okozz csalódást senkinek, ám ahogyan telik az idő, rá kell jönnöd, hogy akárki akármit mond, érdemes volt erre az elhatározásra jutnod. Nagy tehertől szabadultál meg ugyanis, amely nem nyomaszt, sőt az új helyzet határozottan boldoggá tesz. Ne táncolj vissza tehát csak azért, mert egyeseknek ez nem tetszik, s ha már elindultál, menj is végig az úton! Ez csak rád tartozik!

IKREK (május 22.–június 21.)

Nagy lelkesedéssel dolgozol valamin, aminek rendkívül nagy jelentősége van számodra. Emiatt semmi másra nem tudsz figyelni, így azt sem látod, ha valami új lehetőség jön szembe veled, vagy ha valaki segítő szándékkal nyújtja a kezét feléd. Te ugyanis most csak egyetlen dolgot látsz magad előtt, nem biztos azonban, hogy a megfelelő utat és taktikát választottad. Emeld fel a fejed, s ne csak nézz, hanem láss is meg bizonyos dolgokat. Például vedd észre végre, hogy valaki melletted áll, ezért ne makacskodj, hanem hallgasd meg a véleményét, fogadd el az építő jellegű kritikát, ettől még senki nem veszi el tőled a győzelmet!

RÁK (június 22.–július 22.)

Túlságosan sikerorientált vagy, ezért annyira görcsösen futsz az eredmény után, hogy közben észre sem veszel semmit. Ha azonban lassítasz, figyelsz a részletekre, s persze gondolkodsz is egy kicsit, meg fogod látni, hogy sokkal könnyebb dolgot lesz. Hidd el, nem érdemes ész nélkül kapkodni, mert abból semmi jó nem sül ki. Sikerre csak akkor viheted a dolgot, ha felnősz a feladathoz, s ha kellő intelligenciával és némi lazasággal kezeled a helyzetet. Ha így teszel, még a világ legyőzésére is képes lehetsz!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Végre vége a bizonytalanságnak, minden egyes puzzle a helyére kerül, ma ugyanis olyasmi történik veled, ami magyarázatot ad sok mindenre, és értelmet nyernek eddig értelmezhetetlen dolgok. Megnyugtat, hogy nem lesznek már álmatlan éjszakáid, hiszen most már tisztán látod, miként kell cselekedned ahhoz, hogy kitalálj a sűrű rengetegből. Így azután ne is vesztegesd tovább az időt, most gyorsan indulj, hogy megtaláld a célt, mielőtt még késő lenne!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Csak azért, hogy bebizonyítsd valakinek, mennyire rátermett vagy, olyasmire vállalkozol, ami esetleg meghaladja a képességeidet. Jól gondold meg azonban, hogy milyen veszélynek teszed ki magad, s hogy érdemes-e mások kedveéért vásárra vinni a bőrödet! Ne feledd, senki és semmi nem lehet annyira fontos, hogy bajba sodord magad. Légy önző és törödj csak a saját dolgaiddal, mert ha folyton bizonyítani szeretnél, hogy bevegyenek a nagyok a grundon a csapatba, úgy járhatsz, mint a kis Nemecsek Ernő!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Egészen idáig minden porcikáddal azon görcsöltél, hogy másoknak megfelelj, hogy mindenki arcára elégedett mosolyt varázsolj. Ez azonban roppant fárasztó, s időnként komoly megpróbáltatások árán sikerül csak, és ez rengeteg energiát kivesz belőled. Épp ezért ez az a pont, amikor mérlegelned kell, mi a prioritási sorrend: végkimerülésig küzdj azért, hogy mindenkinek megfelelj, vagy ehelyett magadra is koncentrálsz egy kicsit. Mindenki a saját sorsának kovácsa, ezért megéri a magad életével is törődni, hogy végül ne csak másokat láss mosolyogni, hanem te is boldog lehess!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Van valaki a környezetedben, aki a túlzott nyüzsgésével rendkívül frusztrál. Szaladgál, mint egy mérgezett egér, egyfolytában küd valamiért. Amennyiben ez elviselhetetlenné válik a számodra, igyekezz visszafogni, segíts neki, amiben tudsz és próbáld megértetni vele, hogy az eredmény nem attól fog majd jönni, hogy addig pörög, amíg a benne lévő elem ki nem merül. Az illető hálás lesz neked az útmutatásért és te is megnyugodhatsz, mert már nem kell tovább idegesítened magad miatta, hanem oda tudsz figyelni azokra a dolgokra is, amelyekre eddig nem tudtál koncentrálni.

NYILAS (november 23.–december 21.)

Egy általad fontosnak tartott ügyben váratlan fordulat következik be, ami az első pillanatban eléggé megrémít, mert fogalmad sincs ról, hol és min kellene változtatnod ahhoz, hogy visszatereld a dolgokat a megfelelő mederbe. Ne hagyd azonban, hogy a félelem legyen úrrá rajtad, igyekezz összeszedni magad és koncentrálj, hogy képes legyél megoldani a helyzetet. Mivel elég tapasztalatot szereztél már, így nem fog gondot okozni az, hogy megmentsd a helyzetet, ehhez azonban higgadtnak kellene maradnod. Menni fog, csak hinned kell magadban!

BAK (december 22.–január 20.)

Egyszerre túl sok mindenen próbálod rajta tartani a szemed, és ez előbb-utóbb meg is bosszulja magát, porszem kerül ugyanis a gépezetbe, ami megzavarja a rendszer működését. Ne csodálkozz ezen, hisz te is pontosan tudod, hogy nem lehet egy fenékkel két lovat megülni, mert abból csak baj lehet. Amíg nem késő, addig próbáld a tennivalókat megosztani egy olyan személlyel, akinek ismered a munkásságát, így csukott szemmel is rábíznád magad! A jövőben igyekezz felmérni a lehetőségeidet, és soha többé ne vállald túl magad. Ez nem csak a te érdeked, hanem azoké is, akik a túlzott buzgalmad következményeit viselik!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Az utóbbi időben azt vetted észre, hogy valaki folyton befolyásolni próbál és te túl gyenge vagy ahhoz, hogy nemet mondj bármire. Noha roppant módon idegesít a dolog, mégsem érzed magad elég bátornak ahhoz, hogy tiltakozz és a saját értékrended szerint hozz döntéseket. Ne hagyd magad befolyásolni, s ne mindig az legyen a meghatározó szempont, hogy miként tudsz mások kedvére tenni. Ne feledd: csak egy életed van, s a te kezedben a döntés, hogy rálépsz-e a saját utadra, vagy inkább mások árnyékában kullogsz. Egy próbát megér, hogy kitörj és végre megmutasd magad!

HALAK (február 20.–március 20.)

Kénytelen vagy stratégiai játékot játszani valamivel kapcsolatban, az az érzésed ugyanis, hogy mások ugyanarra hajtanak, mint amire te is. Ha nem csalnak a megérzéseid, vedd fel a kesztyűt, melegíts be és szállj ringbe, hiszen téged legalább annyira megillet az, amire vágysz, mint bárki mást. Ne ijedj meg a kihívásoktól, de tudd, hogy ez nem lesz egy sétagalopp, ám ha sikerül elérni a célt, annál boldogabb leszel! Arra azonban érdemes ügyelned, hogy – a saját lelkiismereted megnyugtatása érdekében is – csak tiszta eszközökkel harcolj!