Napi horoszkóp november 16.: a Bikák váratlan helyzetbe kerülnek, a Rákoknak komoly ügyben kell állást foglalniuk

Borítókép: Napi horoszkóp november 16.: a Bikák váratlan helyzetbe kerülnek, a Rákoknak komoly ügyben kell állást foglalniuk
A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

NAPI HOROSZKÓP NOVEMBER 16.

KOS (március 21-április 20)

Mások problémái és bonyolultabb élethelyzetei kapcsán mindig pontosan tudod, mi a helyes megoldás, s merre kell menni ahhoz, hogy el ne tévedjen senki. A saját dolgaiddal azonban, amikor a magad bőrét viszed vásárra, már sokkal nehezebben boldogulsz. Próbáld meg úgy élni a mindennapokat, hogy kívülről tekintesz magadra, így talán jobban fel tudod mérni, mit kellene tegyél egy adott helyzet megoldása érdekében. Miután nyilván te sem vagy a magad ellensége, bizonyára megtalálod a helyes válaszokat a saját ügyeidben is!

BIKA (április 21-május 21)

Ma váratlan helyzetbe kerülsz, s a legnagyobb bosszúságodra fel kell ismerned, hogy nem tudsz a korábban eltervezett menetrend szerint haladni. Nem érdemes azonban időt pazarolnod arra, hogy ezen mérgelődsz, inkább szedd össze magad, s indulj el egy másik úton, amely végül elvezet a megoldáshoz. Vannak az életben olyan szituációk, amikor szembesülni kell a saját korlátainkkal, de ez korántsem jelenti azt, hogy végképp nem sikerül megvalósítani az elképzeléseinket. Csak higgy magadban és abban, hogy nincs olyan akadály, amit ne tudnál megugrani!

IKREK (május 22-június 21)

Nem érzed magad biztonságban egy bizonyos helyzetben, emiatt a környezeted számára is jól érzékelhető, hogy mennyire feszült vagy. Egyelőre nem tudod ugyanis, hogy a körülötted zajló események veszélyt jelentenek-e rád – vagy el kell fogadnod mindent úgy, ahogyan van. Könnyűszerrel meggyőződhetsz azonban arról, hogy a félelmed megalapozott-e, esetleg csak vizionálsz valamit, ne habozz tehát utánajárni már csak a saját nyugalmad érdekében is. Amennyiben úgy találod, hogy ebből te semmiképpen nem jöhetsz ki jól, nyugodtan lépj tovább. Semmi nem kötelez ugyanis arra, hogy a saját akaratod ellenére bármit is rád erőltessenek, ami összeegyeztethetetlen az elveiddel!

RÁK (június 22-július 22)

Komoly dologban kéri ki a véleményed egy számodra fontos személy, és ez eléggé nagy terhet jelent a számodra. Mivel azonban nem mindegy, hogy mit mondasz, alaposan gondold át, milyen tanáccsal szolgálsz, hiszen a szavaidnak hosszútávra szóló következménye lehet. Éppen ezért fogalmazz óvatosan, s mielőtt elmondod a véleményedet, gondold át, te hasonló szituációban mit vállalnál be! És ami még fontos lehet: semmiképpen ne kerülj olyan helyzetbe, hogy a döntés felelősségét neked kelljen viselned! Az illetőnek magának kell elhatározásra jutnia, s ebben te legfeljebb segíthetsz neki.

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Szeretsz a saját tempódban haladni, nem igazán örülsz, ha mások akarják megmondani, mit és hogyan kellene csinálnod. Időnként azonban – ahogyan ma is – belefutsz egy olyan helyzetekbe, amikor nem igazán tudod, hogyan fogsz boldogulni egyedül. Ne szégyellj segítséget kérni, hiszen te sem tudhatsz mindent, s halandó ember lévén megengedett számodra is a tévedés lehetősége. Gondold végig, ki az a környezetedben, akit kellőképpen megbízhatónak tartasz ahhoz, hogy rá merd bízni magadat, s ezzel kiszolgáltatottá válj neki. Ha jó csapatot alkottok, nem fog gondot okozni, hogy győztesen kerülhess ki ebből a szorult helyzetből!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Általában úgy ismer a környezeted, hogy mindig mindenkinek megmondod a véleményed, nem nagyon szoktad véka alá rejteni az álláspontodat. Ez azonban időnként kellemetlen helyzetekbe sodorhat, amikor magyarázkodhatsz és bocsánatot kell kérned. Éppen ezért érdemes végiggondolnod, mikor lehet hasznosabb hallgatni és megtartani magadnak azt, amit a szíved szerint kimondanál. Szóval rád is igaz lehet a mondás: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Tiszteletreméltó tulajdonság az őszinteség, de érdemes csínján bánni ezzel, hiszen akadnak olyan helyzetek, amikor kizárólag akkor érdemes megszólalnod, ha kérdeznek!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Olyan személyek várnak tőled magyarázatot egy bizonyos dologgal kapcsolatban, akik máskor emberszámba sem vesznek. Fontos tudnod, csak azért, mert valaki számon kér rajtad valamit, még egyáltalán nem biztos, hogy neked azonnal vigyázzba kell állnod, s bármivel kapcsolatban magyarázattal kell szolgálnod csupán azért, hogy valaki azt érezhesse, ő a főnök. Járd a saját utadat, ne foglalkozz olyan emberekkel, akik bort isznak és vizet prédikálnak, egyáltalán nem mérvadó ugyanis számodra, hogy mit gondolnak rólad. A farkasnak sincsenek rémálmai csak azért, mert a nyáj nem szereti őt!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Lassanként kezd sok lenni a téged nyomasztó probléma, s ezzel most nemigen tudsz mit kezdeni. Fogalmad sincs ugyanis róla, hogyan oldj meg mindent szép sorjában úgy, hogy az eredmény téged is kielégítsen. Úgy tűnik, a halmozódó feladatok maguk alá temetnek, ezért mindenképp érdemes ezen a ponton megállni, s mindent alaposan számba venni. Amennyiben szükségét látod, könnyíts a terheiden, s vonj be másokat is, akikre mindig is számíthattál és pontosan tudod, hogy ezúttal sem fognak cserben hagyni. Arra azonban ügyelj, hogy semmiképpen ne erőltess rá senkire semmi az akaratán kívül!

NYILAS (november 23-december 21)

Úgy érzed, valaki nem éppen a legtisztességesebb eszközökkel manipulálni próbál egy bizonyos folyamatot. Mielőtt azonban ajtóstól rontanál a házba, érdemes alaposan körüljárnod a dolgot, hiszen amíg 100 százalékos biztonsággal nem győződtél meg róla, hogy igazad van és le tudod fülelni az illetőt, addig ne sodord magad kellemetlen helyzetbe. Nem kell mindenkinek tudnia róla, hogy nyomozást folytatsz, tedd ezt igen diszkréten, hogy ne kaphassanak rajta. Ne kürtöld világgá azt sem, ha rájöttél valamire, csak az érintettel közöld, hogy átlátsz a szitán!

BAK (december 22-január 20)

Kissé monotonnak érzed a jelenlegi munkádat, abszolút nem vagy elégedett, éppen ezért mindent megteszel annak érdekében, hogy mihamarabb továbblépj és végre olyasmivel foglalkozhass, amit érdekesnek tartasz és rejt némi izgalmat is magában. Ne akard azonban túltolni a dolgot, mert azzal csak azt fogod elérni, hogy hibát hibára halmozol majd, és nem tudsz szabadulni a mostani helyzetedből. Inkább érdemes végiggondolnod, mit és hogyan kellene tenned ahhoz, hogy mielőbb megszabadulj végre a lezáratlan – és kényelmetlenn tartott – ügyeidtől! Hajrá!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Mindenáron kötöd az ebet a karóhoz, nem vagy hajlandó engedni a huszonegyből. Ennek érdekében akár a kollégáiddal is képes vagy szembeszállni, mert mindenáron ragaszkodsz az elveidhez. Ez azonban a későbbiekben sok jóra vezet, hiszen mindenkivel összetűzésbe keveredsz, miközben nem is lehetsz biztos benne, hogy a végén minden a terveid szerint alakul majd. Nem biztos, hogy megéri tehát konfrontálódni, próbálj inkább kompromisszumra törekedni, hogy olyan megoldás szülessen, amely mindenkit boldoggá tesz majd!

HALAK (február 20-március 20)

Szilárd meggyőződéssel álltál ki a véleményed mellett egészen idáig, még akkor is, ha a környezetedben élőkkel abszolút mértékben szembe kellett menned. Most azonban olyan váratlan fordulat bizonytalanít el, amely erőteljesen befolyásolhatja a dolgok alakulását. Ezúttal még van időd visszakozni, ha nem vagy teljesen biztos magadban. Ha így érzed, kérd ki mások tanácsát is, és vaktában semmiképpen ne kezdj bele semmibe! Győződj meg róla, hogy jól látod a helyzetet, és csak akkor cselekedj, ha minden kétséget kizáróan meggyőződtél az igazadról!