Napi horoszkóp március 2.: az Ikrek bizonyítani szeretnének valakinek, a Rákok sorsa a saját kezükben van

Borítókép: Napi horoszkóp március 2.: az Ikrek bizonyítani szeretnének valakinek, a Rákok sorsa a saját kezükben van Forrás: Getty Images
Még ezen a télies pénteken is üzennek a csillagok.

NAPI HOROSZKÓP Március 2.

KOS (március 21-április 20)

Felkínáltak egy lehetőséget, Te pedig mindenféle habozás nélkül mondtál igent rá. Az első lépéseknél azonban megremeg a lábad, nem gondoltad volna ugyanis, hogy ilyen nehézségi fokozattal kell megbirkóznod. Ne add fel csak azért, mert kicsit bonyolultabb az egyenlet, amelyet meg kell oldanod: kétségbeesett menekülés helyett sokkal inkább érdemes összeszedned magad, hinni abban, hogy megvan benned a megfelelő tudás ahhoz, hogy sikerrel megoldd a helyzetet és úgy állj hozzá, hogy számodra nincs lehetetlen! Bízz magadban, máshogy ugyanis nem fogsz tudni sikereket elérni!

BIKA (április 21-május 21)

Túlságosan naivan állsz egy bizonyos dologhoz, jóhiszeműségednek pedig ezúttal meg is fogod fizetni az árát. Csalódottságod eléggé frusztrál, hisz azt hitted, ennél sokkal dörzsöltebb figura vagy, most azonban kiderül, neked is van még mit tanulnod az Élet nevű játékról. Ne omolj össze, hisz szerencsére nem az életed múlt a dolgon, de igyekezz a jövőben nyitott szemmel járni, ha elég éber vagy ugyanis, nem érhetnek nagy meglepetések. Ebből a helyzetből is okultál és tapasztaltabbá váltál. Nem minden esetben jó az, ha magadra vállalod a naiva szerepét!

IKREK (május 22-június 21)

Mindenáron bizonyítani szeretnél valakinek, akivel kapcsolatosan valami oknál fogva azt gondolod, hogy annyi tudással és tehetséggel áldotta meg a sors, amiért neked háromszor annyit kell ugyan dolgoznod, de benned is van minimum annyi talentum, mint amennyi benne. Időnként azonban sokkal bölcsebben tennéd, ha elfogadnád, hogy nem mindenki rendelkezik ugyanazokkal a képességekkel, lehet, hogy ő abban nem tud jeleskedni, amiben Te vagy egyedülálló. Ne az lebegjen folyton a szemed előtt, hogy kevesebbet érsz, mint mások, hisz neked is vannak olyan tulajdonságaid, amelyeken mások ámulnak el. Igyekezz levetkőzni a kisebbségi komplexust és add magad, abból nem lehet probléma!

RÁK (június 22-július 22)

Rendkívül megnyugtat a jelenlegi szituáció, hisz Te magad dönthetsz arról, hogyan irányítsd a dolgokat, aszerint hogy számodra mi a legmegfelelőbb útirány. Nem kell senkitől és semmitől függővé tenned azt, hogy milyen cipőt húzol a lábadra és abban milyen távolságot teszel meg! Ezúttal zavartalanul tudsz aludni, hisz nincs benned semmifajta megfelelési kényszer és a határidők sem szorongatnak. A lehető legtovább élvezd ki a helyzetet, hisz nem tudhatod, mit hoz a holnap, történik-e valamiféle váratlan fordulat, amely miatt a jelenlegi magabiztosságod hirtelen elszáll a széllel!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Bár a hét utolsó munkanapját abszolút nem így tervezted, mégis olyan lehetőség akad, amit érdemes megragadnod. Nincs is min hezitálnod, egyszerűen csak ugorj fejest a dologba, hisz minden nap nem botlasz bele a soha vissza nem térő alkalomba, amely ezúttal a jelek szerint tálcán kínálja magát. Ne gondolj most a körülményekre, add át magad az élvezeteknek és a kihívásnak, mert csak így tudsz majd új élményeket szerezni. Majd később ráérsz befejezni minden félbehagyott tennivalót, tekints ehelyett úgy a helyzetre, hogy ez az élményszerzésnek egy fajtája és nem minden nap jön szembe! Végre van valami, ami felráz a monoton szürkeségből!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Annyi mindent szeretnél egyetlen nap alatt elvégezni, mintha ma pótolnál be egy hétre elegendő tennivalót. Hamar be kell azonban látnod, hogy egy nap csak huszonnégy órából áll, ezzel tudsz tehát csak gazdálkodni. Állíts fel tehát egy prioritási sorrendet és az alapján szelektáld a feladatokat, hiszen szinte biztosan nem lesz elegendő időd minden egyes, kitűzött programon részt venni és minden kitűzött célt elérni. Igyekezz okosan beosztani a tennivalókat óráról órára és úgy gazdálkodj az időddel, hogy mindenre jusson belőle. Ne akard egy nap alatt megváltani a világot, hisz egyrészt azt már megtették helyetted, másrészt fájdalom, de be kell látnod, hogy nem rendelkezel semmiféle szuper erővel. Ne legyél tehát saját magad ellensége!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Ma végre úgy tűnik, az a fa, melyet régóta olyan gondosan öntözöl, zamatos gyümölcsöt terem és neked ehhez semmi mást nem kell tenned, csak felágaskodni és leszakítani az ágakról. Büszkeséggel és megnyugvással tölt el a tudat, hogy megérte annyi energiát rááldozni, hisz a befektetett munka ezúttal produktív és nem is akármilyen eredményt hozott. A környezeted is meglehetős elismeréssel tekint rád emiatt, Te pedig abszolút büszkén vállalod fel azt, hogy bizony saját erődből értél el valamit, amiért az elején egy lyukas garast sem adtál volna. Látod a hit és az akarat együtt milyen magasságokig képes eljuttatni?

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Hosszú ideje morfondírozol már egy bizonyos dolgon, ám a benned lévő félelem és kishitűség miatt egészen eddig nem mertél belevágni. Túl sok benned a kérdőjel, nem igazán érzed biztonságosnak a talajt, a gondolataid folyamatosan azon járnak, hogy mi lesz, ha nem sikerül, hogy fogsz elszámolni a saját lelkiismereteddel és hogyan fogsz felelősséget vállalni a saját környezeted előtt is. Így azonban nem fogsz tudni egyről a kettőre jutni, amennyiben tehát valóban el szeretnéd érni a kitűzött célt és bele akarsz vágni egy új kalandba, teljesen át kell konvertálnod a gondolkodásod. Erőltess magadra némi önbizalmat, hinned kell saját magadban, de elsősorban bátorság kell hozzá. Ha sikerült meggyőznöd magad, ne késlekedj elindulni, mert amit ma megtehetsz, nem biztos, hogy holnap is lesz rá lehetőséged! Hajrá!

NYILAS (november 23-december 21)

Olyasmiben segítesz egy hozzád közel álló személynek, amelyről pontosan tudod, hogy nem biztos, hogy mindenki önzetlenül megtenné, még Te sem vagy ugyanis biztos abban, hogy jól cselekszel-e. Amennyiben fontos szerepet foglal el az illető az életedben és meggyőzöd saját magad arról, hogy okos dolog segíteni neki, ne foglalkozz azzal, mit mondanak, vagy hogyan ítélnek meg mások. Ha mégis magadra és másokra nézve is veszélyesnek tartod a dolgot, finoman próbáld egy más irányba terelni, elmagyarázva neki, hogy miért lesz ez káros és igen sok áldozattal járó folyamat. Lehet, hogy Te leszel az, aki meghozza a fényt az éjszakában! Nagyon dicséretes, hogy a bajban nem hagyod magára!

BAK (december 22-január 20)

Akad valaki a környezetedben, aki teljes meggyőződéssel áll a hátad mögött, hogy bármi adódik, ott lehessen, eltántoríthatatlan segíteni akarással. Nagyon jól esik neked ez a fajta törődés, ám időnként kissé tehernek érzed azt, hogy mindenről tudni szeretne, nagyon sokszor súrolva az indiszkréció határát. Jön, nyomul, mondja a magáét, helyetted próbál kimondani bizonyos dolgokat, mintha azért bérelted volna fel, hogy élje az életed. Noha nagyon hálás vagy ezért, finoman és szofisztikált hangnemben igyekezz a tudtára hozni, hogy ez most nem az a játszótér, ahol nincsenek határok, a saját sorsodat szeretnéd Te magad kovácsolni, ha pedig bármiféle akadálynál szükséged lesz segítségre, ő lesz az első, akit megkeresel! Ha tényleg fontos vagy számára, meg fogja érteni!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Nehezen fogadod el a tényt, ha valami nem sikerül úgy, ahogy eltervezted. Maximalista lévén, nem tudsz megbirkózni a veszteség tudatával, ami kissé korlátok közé szorít. Lásd be, hogy ezzel a hozzáállással nem fogsz tudni hosszútávra szóló élményeket szerezni. Ennek érdekében próbálj elengedni bizonyos dolgokat, lazíts és ne görcsölj azon, ha valami nem a számításaid szerint alakul. Semmi nem történik véletlenül, ha nem sikerül a terved véghez vinned, az lehet, hogy épp azért történt, mert ha később buktál volna, nagyobb lett volna a veszteség is! Ne csak egyetlen szempontból vizsgáld a különböző szituációkat!

HALAK (február 20-március 20)

Fontos döntés előtt állsz, mely a jövőben meghatározhatja az életed, Te azonban nem nagyon szereted a változásokat, mindig mindenhez ragaszkodsz a végsőkig, még akkor is, amikor az már nemhogy hasznot nem hoz számodra, de inkább veszteséges. Higgy abban, hogy a döntéssel együtt valami olyasmi vár rád, amelyhez hasonlót egyéb esetben nem tapasztalhatnál meg. Adj lehetőséget magadnak arra, hogy új dolgokat láss, próbálj minél többet tanulni bizonyos dolgokról, hisz minél több témában vagy tájékozott, annál könnyebben érvényesülsz majd. Éppen ennek érdekében kell most feketét vagy fehéret mondanod!