Napi horoszkóp március 19.: a Nyilasok élete pozitív irányt vehet, a Bakok felelősségteljes döntés előtt állnak

Borítókép: Napi horoszkóp március 19.: a Nyilasok élete pozitív irányt vehet, a Bakok felelősségteljes döntés előtt állnak
Már megint mit üzentek nekünk a csillagok?

NAPI HOROSZKÓP MÁRCIUS 19.

KOS (március 21-április 20)

Ígéretet tettél valakinek valamire, ám úgy érzed, az illető szinte erőszakosan követeli azt, hogy betartsd és kaszát-kapát eldobva végezd el azt, amit vállaltál. Mielőtt azonban felbosszantana és olyat mondanál, amit magad is megbánnál, próbálj türelemmel fordulni felé és diplomatikusan, ám határozottan megértetni vele, hogy ez most nem az a helyzet, ahol ő egyhelyben ugrálva követelheti a játék mackót, itt most türelmesen kell várnia, ha szeretné megkapni. Te ugyanis nem az a személy vagy, aki mások füttyszavára ugrik, aki ha kell, tűzön-vizen keresztülmenve, tulok mondjára tör előre csak azért, hogy mások elvárásainak megfeleljen. Amennyiben ez nem felel meg másoknak, c'est la vie - lehet tovább állni.

BIKA (április 21-május 20)

Úgy érzed, feleslegesen magyarázol valamit egy bizonyos személynek, egyszerűen akárhogy is próbálod vele megértetni a mondanivalód lényegét, mintha a falnak beszélnél. Ezen a ponton azonban tedd fel magadnak a kérdést: vajon megéri ezeket a köröket futni egy olyan ügyben, amelyben egyedüliként mész előre? Ahol nem akad társad, hisz nem érti a küzdelem lényegét? Tanulj meg olyan embereket hátrahagyni, akik nem segítenek az utadon, mitöbb hátráltatnak is. Nem kötöttél szerződést senkivel, nem kell senkit annak ellenére kézen fogva vezetned az úton, hogy az illető nem is érti, merre tartotok és mi a célotok. Indulj tovább, ne az időd vesztegesd, hisz a végén te is lemaradsz a dobogóról!

IKREK (május 21-június 21)

Hosszú idő után a mai napon végre olyasfajta dologban mérettetheted meg magad, amely mindenki számára bizonyíthatja, mennyire bátor vagy. A nagy bizonyítani akarásodban azonban nem árt arra ügyelned, hogy ne lépj a veszélyzónába, mert könnyen lehet, hogy vakmerőségednek az egészséged látja majd kárát. Nem kell ahhoz a körúton tigrisbukfencben közlekedned, hogy elismerést válts ki, bőven elég, ha okosan, megfontoltan, valamiféle taktikával állsz a rajtkőre, különben nagy fuldoklás lehet a dolog vége. Ne csinálj bohócot magadból, hisz nem a cirkuszban kell bizonyítanod a rátermettséged!

RÁK (június 22-július 22)

Minden áron segíteni szeretnél egy hozzád közel álló embernek, ám az illető, számodra teljesen érthetetlen módon visszautasít, mintha nem bízna benned. Mielőtt azonban elkezdenél kombinálni, igyekezz rákérdezni, mi az, ami miatt bizalmatlan veled szemben, mi az, ami miatt határozottan elutasító. Nem érdemes önmagad okolni mindenféle külön bizonyosság nélkül, hisz az is lehet, hogy félreérted a helyzetet. Elképzelhetően egyszerűen nincs másról szó, csupán arról, hogy ő, maga szeretné ezt az utat végigjárni, ebben pedig ne akard megakadályozni, hisz másképp senki nem tud tapasztalatot gyűjteni. Ha egyet hátra lépsz, az ugyanakkora erény, mint a segíteni akarásod.

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Vannak a környezetedben olyan személyek, akiknek teljesen mindegy, mennyi terhet pakolnak a másikra -jelen esetben rád-, a lényeg számukra az, hogy nekik ne nyomja semmi a vállukat. Az, hogy ezek alatt valaki összeroskad-e vagy megbirkózik velük, már nem gondolják az ő gondjuknak, így nem is nagyon nyújtanak segítő kezet, nehogy összeroggyon a másik. Mivel azonban téged nem az áldozat szerepére választott ki az Univerzum, így világosan és diplomatikusan hozd ezen emberek tudtára, hogy elég terhet cipelsz te is, elég feladatot kaptál, amivel küzdened kell, nem hiányzik az a szikla, amit rád szeretnének terhelni. Vagy megoldják ők, maguk vagy terhelje őket a felelősség. Nem vagy te irgalmas szamaritánus, csupán egy halandó ember, akinek végesek az energiaraktárai!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Elég nagy falatnak tűnhet számodra az, amivel a mai napon szembe kell nézned, de te annyira félsz, hogy szíved szerint visszabújnál a takaród alá és csak akkor jönnél elő, ha minden megoldódott és semmiféle komolyabb detonáció nem következett be. Mivel azonban jelenleg ez nem tartozik a választható opciók közé, még azelőtt állj két lábra, mielőtt elindulnál a lejtőn és nem tudnád befolyásolni az ügy végkimenetelét. Elegendő tapasztalattal rendelkezel, pontosan tudod, mit kell tenned, nem is küzdesz megrághatatlan falattal, így tehát egy kis bátorsággal és önmagadba vetett hittel abszolút a helyzet nyertese vagy. Menni fog, csak bízz a tudásodban!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Próbáltál elbagatelizálni egy igen-igen fontos ügyet, azt gondoltad ugyanis, hogy ha készakarva kisebb méretűre nyomod össze, annál nehezebb lesz másoknak észrevenni. Mivel azonban akadnak a környezetedben olyan személyek, akik kifejezetten arra játszanak, hogy te hibát kövess el és végre nyakon csípjenek, előbb-utóbb belátod, hogy csak káros lehet az, ha olyasféle üggyel kapcsolatban próbálsz kibújni a felelősségvállalás alól, amely igazán fontos, arró nem is beszélve, hogy nem fog a népszerűségi indexed az egekbe ugrani. Épp ezért tehát ne add meg azt az örömet senkinek, hogy kárörvendően vigyorogjon, amikor neked az esküdtszék elé kell állnod. Állj bele két lábbal a helyzetbe, vedd elő minden tudásod és hadd szóljon! Meglátod, nagyobb volt az egész dolog füstje, mint a lángja!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

A környzeted egyfajta szupernőként tekint rád, azt gondolják ugyanis, hogy ami meghaladja az ő képességeiket vagy túl nagy energia leadással járna számukra, inkább meg se mozdulnak, nehogy elfáradjanak, majd te megoldod a helyzetet. Tedd fel azonban magadnak a kérdést: biztos jól van ez így? Biztos mindenkit neked kell megmentened a felelősségvállalástól? Amennyiben a saját életed fontosabb számodra, igyekezz mindenkinek diplomatikusan felhívni a figyelmét arra, hogy neked is csak egy életed van, amit senki nem él helyetted és mivel minőségileg élhetővé szeretnéd tenni, így ezennel tovább is állnál az úton. Ne legyen emiatt lekiismeret furdalásod, hisz mindenki a saját sorsáért felelős!

NYILAS (november 23-december 21)

Tűkön ülve várod annak az ügynek a fejleményét, amely egy életre megváltoztathat mindent, pozitív irányba mozdíthatja el a sorsod. Igyekezz azonban nem sürgetni a dolgot, hisz rajtad már nem múlik az eredmény. Nyugtasd a lelkiismereted azzal, hogy minden tőled telhetőt megtettél azért, hogy learathasd a babérokat, innentől pedig minden a karma feladata. Mivel befolyásolni úgysem tudod a végkimenetelt, próbálj kicsit kikapcsolódni, más dolgokkal foglalkozni, hisz attól nem jön előbb az eredmény, hogy non-stop azon kattogsz.

BAK (december 22-január 20)

Egy bizonyos helyzet kikényszeríti belőled, hogy mintegy gondolkodási idő helyett olyasfajta felelősségteljes döntést hozz meg, amelynek később számolnod kell a következményeivel. Mivel nem szeretnéd, ha a dologok negatív irányba mennének, igyekezz mindent mérlegelni és -bár az idő nagyon kevés- úgy kitenni a pontot a mondat végére, hogy közben nem remeg meg a kezed. Talán jobb is így, nem lehet mindig hosszú időn keresztül kotlani valami felett, hisz az élet közben elmegy melletted. Mérlegelj, dönts, lépj tovább. Ennyire egyszerű!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Úgy érzed, hiába kértél már többször is egy bizonyos személyt arra, hogy megtegyen neked valamit, azt érzed, hogy folyamatosan bujkál előled, mintegy menekülve a segítségnyújtás elől. Itt az ideje tehát annak, hogy olvass a sorok között és saját kezedbe vedd az ügyet, hisz rá kell jönnöd, hogy ez a bizonyos személy nem véletlenül fogócskázik hosszú ideje. Hidd el, ha a sarkadra állsz és elhiteted magaddal is, hogy képes vagy egyedül végigmenni a függőhídon, nem lesz semmi probléma. Minden csak önbizalom kérdése!

HALAK (február 20-március 20)

Olyannyira egysíkúan látsz egy bizonyos dolgot, hogy bárki, aki esetleg más alternatívát is felvázol, elhajtod inkább, hogy esély se legyen arra, hogy letérítsenek az utadról. Ezen a ponton érdemes azonban mérlegelned, hogy ha meghallgatsz más nézőpontot, rájöhetsz, hogy talán kissé más dimenzióban értelmezted a helyzetet, többet látva a dologba, mint amennyi benne van. Nyisd ki a szemed, meglátod, érdemes lesz másfelé is tekinteni.