Napi horoszkóp január 8.: a Bikák számára ma van az őszinte szókimondás napja, a Rákoknak motivációra van szükségük

Borítókép: Napi horoszkóp január 8.: a Bikák számára ma van az őszinte szókimondás napja, a Rákoknak motivációra van szükségük Forrás: getty images
A hét első napján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok mára is üzentek!

NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 8.

KOS (március 21.–április 20.)

Helyzeti előnyt élvezel egy bizonyos szituációban, de nem szeretnéd semmiképpen sem azt a látszatot kelteni, hogy esetleg vissza akarnál élni ezzel. Igyekezz mások segítségére lenni, várd meg, amíg utolérnek, mert ha csak előreszaladsz, nem tudtok csapatban működni. Tarts össze a többiekkel, add át a tudást és tapasztalatot, ami benned van, mert ettől csak jobb emberré válsz, akire mindenki elismeréssel tekint és hálás neked. Büszke lehetsz magadra, mert nemcsak vérprofi vagy, hanem még a szíved is a helyén van!

BIKA (április 21.–május 21.)

Úgy érzed, ma az őszinte érzelmek napja van, ennek megfelelően nem is szemérmeskedsz a környezeted előtt. Aki közel áll hozzád, annak bevallod, akivel problémád van, annak elmondod, illetve ha hibáztál, azt sem szégyelled bevallani. Szép dolog az őszinteség, de vigyáznod kell vele. Amennyiben úgy döntesz, hogy megosztod az érzéseidet bárkivel, számolnod kell vele, hogy ezzel sebezhetővé és sérülékennyé válhatsz. Éppen ezért gondold meg, kinek és mit mondasz, mert benne van a pakliban a csalódás lehetősége is. Ugyanakkor ne bánts meg olyanokat, akik fontosak a számodra, mert nem tudhatod, milyen mély sebet ejtesz! Csak óvatosan, kösd be magad az érzelmi hullámvasúton!

IKREK (május 22.–június 21.)

Kezded feladni a reményt, hogy megvalósulhat egy régóta dédelgetett álom, pedig hossz ideje heroikus küzdelmet folytatsz. Az eredmény eddig sajnos elmaradt, s nem is látod a célt. Mivel minden energiádat és idődet felemészti ez a dolog, nem nagyon találsz már motivációt, ami újabb lendületet adna. Mielőtt azonban végleg feladnád, tedd félre rövid időre ezt az ügyet és próbáld elterelni a figyelmedet. Gyűjts energiát, inspirálódj, mert ha most hátat fordítasz, valószínűleg nagyon fogod bánni, hogy nem volt benned kellő kitartás és akaraterő!

RÁK (június 22.–július 22.)

Úgy érzed, feleslegesen futod a köröket, nem érsz el semmiféle kézzelfogható eredményt. Emiatt kezded elveszíteni a türelmedet, már-már erősen foglalkoztat a gondolat, hogy feladod az egészet. Ha azonban úgy döntesz, hogy hátat fordítasz és otthagysz csapot-papot, a végén szinte biztosan bánni fogod, hogy meg sem próbáltad. Legyen benned kitartás és akaraterő, mert ezek nélkül soha nem fogsz eljutni a célodig. Ha már korábban elszántad magad valamire, az feltehetőleg azért volt, mert szeretnéd is elérni. Semmi más, csakis ez lebegjen tehát a szemed előtt. Meglátod, a végén büszke leszel magadra.

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Olyan álláspontot képviselsz, ami már az első pillanatban kiváltja a többiek rosszallását, nem feltétlenül vagy ugyanis az a személy, aki minden körülmények között görcsösen ragaszkodik a szabályokhoz. Tudd azonban, hogy hol a határ, és még időben parancsolj megálljt magadnak, mert ha ennyire rugalmasan viszonyulsz az általánosan elfogadott normákhoz, még akár bajba is sodorhat, épp ezért időnként a magad érdekében is érdemes beállni a sorba. Nem baj az, ha különbözik a véleményed másokétól, nem mindegy azonban, hogy milyen keretek között és mit képviselsz. Ne akarj mindenáron a szabályokon felülemelkedni!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Váratlanul olyan helyzetbe kerülsz, amelyből csak a szerencsének köszönhetően kevereredsz ki baj nélkül. Ezúttal melléd állt Fortuna istennő, de nem biztos, hogy mindig ekkora mázlid lesz. Legközelebb jobban gondold meg, mit mondasz vagy csinálsz, mielőtt olyan gödörbe esel, ahonnan nem egyszerű kimászni. Gondosan ügyelj arra, hogy soha ne hagyjon el a józan eszed, bármennyire is csábító egy szituáció. Ha meg tudod ítélni, hogy egy dolog milyen veszélyekkel járhat, akkor bizonyára azt is el tudod dönteni, hogy érdemes-e belemenned – vagy jobb, ha biztonsági játékot játszol.

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Elég magabiztosnak érzed magad, s azt gondolod, könnyedén képes vagy elvégezni egy rád bízott feladatot. Ám ne vedd félvállról a dolgot, mert ha lankad a figyelmed, olyan hibát követhetsz el, ami eleve meghatározza az eredményt is. Ha melléfogtál, gyorsan igyekezz korrigálni, mielőtt felelősségre vonnának emiatt, s a baklövésed a többiekre is hatással lehetne. Ez most egy kiváló lecke arra, hogy akármennyire is biztos vagy a dolgodban, akármennyire is hiszed azt, hogy valamit kisujjból ki tudsz rázni, érdemes koncentrálnod, hiszen ha idő előtt engeded el a kormányt és hátradőlsz, abból sok jó nem jöhet ki!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Általában az a típusú ember vagy, aki minden szituációban szeret biztonsági játékot játszani, s a lehetséges kockázatot igyekszik minimalizálni. Ám ma mégis olyan helyzet adódik, amikor egyszerűen nincs más választásod, mint egy lapra feltenni mindent, hiszen pontosan tudod, hogy másképpen nem tudsz nyerni. Az első pillanatban rendkívül frusztrál a tudat, hogy benne van a pakliban a bukás lehetősége is, ám tekints új, izgalmas kihívásként a helyzetre. Semmiképpen ne görcsölj, s ne az járjon folyton a fejedben, hogy mekkora a tét és mit veszíthetsz. Minden csak rajtad és a hozzáállásodon múlik!

NYILAS (november 23.–december 21.)

A vártnál sokkal jobban alakulnak a dolgaid, végre felcsillan a siker lehetősége is, bár az elején meglehetősen szkeptikus voltál, s nem igazán hittél abban, hogy bármilyen eredményt is el fogsz érni. Ez most elegendő bizonyíték arra, hogy érdemes továbbmenni a megkezdett úton, hogy érdemes kitartóan küzdeni, s akkor elérheted a kitűzött célt. De semmiképpen ne kapkodj, gondolt át a helyzetet és haladj megfontoltan, hiszen nem hajt a tatár, te pedig nem szeretnél hasra esni. Ha az eddigiek szerint teszed a dolgodat, nem okozhat gondot a győzelem megszerzése sem!

BAK (december 22.–január 20.)

Már a hét első napján rögtön a nyakadba szakad egy sor feladat, s ez olyan felelősséggel jár, amire egyszerűen nem volt lehetőséged felkészülni. Ne ess azonban kétségbe, igyekezz higgadtan kezelni a helyzetet, és azért, hogy ne csússzon ki a lábad alól a talaj, készíts egy tervet, állíts fel prioritási sorrendet, és ennek alapján haladj lépésről lépésre. Semmiképpen ne rohanj ész nélkül, mert azzal csak még nagyobb esélyt adsz arra, hogy összeakadjanak a lábaid és akkor egy jó nagyot nagyot fogsz esni, s kezdhetsz mindent elölről. Tekint kihívásként a helyzetre, és ha sikerrel jársz, nagyon elégedett leszel magaddal! Hajrá!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Egy bizonyos dologgal kapcsolatban rendkívül idegesít valami, de igazából magad sem tudod, hogy mi a bajod vele. Ha nem tudsz egyedül zöldágra vergődni, inkább beszélj róla egy jó baráttal, avasd be őt és kérj tanácsot, mit is kellene kezdened ezzel a helyzettel. Szóval nem kell megfutamodni, mert biztosan van valamilyen megoldás, bár lehet, hogy az ahhoz vezető utat nem te fogod megtalálni. Így érdemes lesz megfontolni az ismerősödtől kapott tanácsot, de azt csak akkor fogadd meg, ha a saját értékrendeddel még összeegyeztethető!

HALAK (február 20.–március 20.)

Úgy érzed, eljött a megfelelő alkalom arra, hogy eddig ismeretlen dolgokat próbálj ki, s olyan úton indulj el, amelyen korábban még soha nem jártál. Légy azonban óvatos, és bármibe csak akkor vágj bele, ha nem kell mindent egy lapra feltenned, s nem kockáztatod azt, hogy mindent el is veszíthetsz. Ugyanakkor tudomásul kell venned, hogy aki nem mer, az nyerni sem fog. A döntés a tiéd, de ha új élményekkel akarsz gazdagodni, muszáj felállni a karosszékből és elindulni az ismeretlen felé!