Napi horoszkóp január 4.: az Ikrek racionálisan gondolkodnak, a Szüzek teljesítményét végre elismerik

Borítókép: Napi horoszkóp január 4.: az Ikrek racionálisan gondolkodnak, a Szüzek teljesítményét végre elismerik
Nézzük, mi vár ránk ezen az enyhe januári napon.

NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 4.

KOS (március 21.–április 20.)

Lassanként kezd sok lenni a téged nyomasztó probléma, és ezzel pillanatnyilag nem tudsz mit kezdeni. Fogalmad sincs ugyanis, hogyan oldd meg a feladatokat egymás után szép sorjában úgy, hogy az eredmény téged is elégedetté tegyen és azt láthasd viszont, amit eredetileg is szerettél volna. Mivel azonban úgy tűnik, kezdenek ezek a dolgok túlnőni rajtad, mindenképpen érdemes ezen a ponton megfontolni, hogy miként tovább. Amennyiben szükségét látod, hogy átadj valakinek a terheidből, érdemes keresned valakit a környezetedben, akire mindig is számíthattál és pontosan tudod, hogy ezúttal sem fog cserben hagyni. Arra azonban ügyelj, hogy akaratán kívül semmiképpen ne erőltess rá másokra semmit!

BIKA (április 21.–május 21.)

A mai nap igen zsúfoltra sikeredik, egyszerre több feladatot kellene ugyanis jó színvonalon megoldanod. Ez az első pillanatban megrémít ugyan, de pontosan tudod, hogy megvan benned a megfelelő tudás és tapasztalat ahhoz, hogy helytállj és végül nem is akármilyen eredményt produkálj. Ha megfelelően koncentrálsz és képes vagy kizárni minden zavaró tényezőt, bizonyos lehetsz a sikerben, meg abban is, hogy a teljesítményedről sokáig beszélni fognak! Ezért szedd össze magad és cselekedj, mert bizonyos lehetsz benne, hogy nincs számodra megugorhatatlan akadály!

IKREK (május 22.–június 21.)

A környezetedben arról vagy híres, hogy minden helyzetben racionálisan gondolkodsz, határozottan, talpraesetten hozol döntéseket, emiatt sokan hozzád fordulnak segítségért, ha olyan szituációba keverednek, amelyet nem tudnak megoldani. Méltán lehetsz büszke magadra, de légy óvatos, mert kívülállóként nem minden helyzetet láthatsz át teljesen, ráadásul a tanácsaid esetleges kellemetlen következményeivel sem neked kell számolni. Csak akkor mondj bármit, ha teljesen biztos vagy a dolgodban, amennyiben viszont valamilyen kockázatot látsz, inkább diplomatikusan hallhass!

RÁK (június 22.–július 22.)

Mások problémáit illetően mindig pontosan tudod, mi a helyes irány, s merre kell továbbmenniük ahhoz, hogy el ne tévedjenek, a saját életed kapcsán azonban nem vagy képes ilyen határozott lenne, hiszen a saját bőrödet viszed a vásárra. Próbálj meg a mindennapjaidra, a feladataidra egy kissé kívülállóként tekinteni, így talán képes leszel objektívebben megítélni dolgokat. Nyilvánvalóan nem vagy a saját magad ellensége, s olyasmit úgysem tennél, ami negatívan befolyásolná a sorsodat, hisz te is a boldogságra törekszel!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Az a személy vagy, aki nagyon nehezen tűri a változást, s aki a végsőkig ragaszkodik bizonyos dolgokhoz, amelyek megszokottá váltak a számára. Akkor sem akarsz kilépni egy-egy szituációból, ha az már láthatóan nem ígér semmilyen hasznot, hanem egészen az utolsó pillanatig kitartasz. Talán abban bízol, hátha jön egy isteni szikra, s máris kedvezőbben alakulhatnak az események. Ne akarj azonban ennyire görcsösen szorongatni semmit, ha az csak hátráltat abban, hogy továbblépj és nyithass új dolgok felé. Hidd el, vannak bizonyos szituációk, amelyeket jobb mihamarabb elengedni.

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Hosszú idő után végre számodra fontos emberek is elismerik a teljesítményedet, ami rendkívüli büszkeséggel tölt el. Most bizonyosságot nyert az is, hogy noha nem mindig vetted észre, igenis figyelemmel kísérik az utadat, s a tetteid és szavaid nyomot hagynak bennük. Boldoggá tesz a tudat, hogy nem hiába fektettél annyi időt és energiát a számodra különös jelentőséggel bíró dolgokba, hisz most minden befektetés megtérülni látszik. Élvezd a sikert, fürödj a népszerűségben és igyekezz bezsebelni minden elismerést. Arra ügyelj azért, hogy el ne szállj nagyon, mert annál nehezebb lesz majd visszatérni a földre!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

A mai nap folyamán rég nem látott ismerősbe botlasz, ami pont jókor jön, hiszen épp tanácsra van szükséged, mert elbizonytalanodtál, merre is kellene továbblépned. Használd ki az alkalmat, üljetek be egy kávézóba és finom tejeskávé mellett meséld el, mi is a gondod, miért halogatsz egy döntést. Hallgasd meg a tanácsait, majd ezután mérlegelj, vajon hogyan is kellene határoznod. Mindig jó ötlet ilyen helyzetekben meghallgatni a kívülállók véleményét is, hiszen néha sokkal tisztábban látnak egy-egy szituációt!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Határidőre elvégzendő feladattal akadsz meg ma, mert fogalmad sincs róla, hogyan kellene továbblépned ahhoz, hogy végre pontot tehess az ügy végére. Mivel a Te képességeiden ezúttal túlmutat ez a kihívás, éppen ezért jobban teszed, ha keresel valakit, aki a segítségedre lehet, akit kellőképp megbízhatónak tartasz, s rendelkezik annyi tudással és tapasztalattal, hogy kirángassa szekeredet a kátyúból. Ne feledj a végén köszönetet mondani neki, és ne titkold a feletteseid előtt, hogy az eredmény nem csupán a te érdemed volt, így tudni fogják, mi az, amit még nyugodtan rád bízhatnak, s hol húzodnak meg a kompetenciahatáraid!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Ne legyél elégedetlen a jelenlegi életeddel. Most itt kell tartanod, ahol éppen vagy, de ennek is megvan a maga oka. Amennyiben többet szeretnél elérni, áldozatokat kell hoznod érte. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy csak úgy az ölébe hullik bármi, amit megkíván. Te is ebbe a kategóriába tartozol, meg kell dolgoznod mindenért, mert nincs ingyen ebéd. Pontosan ezért kell büszkének lenned arra, amit eddig elértél, hiszen semmin nem ajándékba kaptál, hanem minden a két kezed munkáját dicséri.

BAK (december 22.–január 20.)

Próbálsz valakit jobb belátásra bírni valamivel kapcsolatban, ám nagyon úgy tűnik, hogy az illető folyamatosan lepattint magáról, mindenre akad ugyanis jó vagy kevésbé jó magyarázata, amivel nem tudsz vitatkozni. Emiatt egy idő után sajnos be kell látnod, nem biztos, hogy megéri az a sok-sok felesleges kör, amit eddig futottál az érdekében. A saját boldogdágodra koncentrálj inkább, hiszen azért magad vagy a felelős. Amennyiben nem sikerül meggyőznöd az ismerősödet, ne legyen emiatt kelkiismeret-furdalásod, hiszen mindent megtettél érte, s ettől kezdve rá van bízva, hogy melyik utat választja!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Valaki számodra bántó kritikával illet, amivel az első döbbenetedben miatt nem is igen tudsz mit kezdeni azon kívül, hogy rendkívül felháborít. Amennyiben azonban a sértődöttséget félre tudod tenni egy pillanatra, érdemes megvizsgálni a helyzetet és jobban belegondoni, hogy vajon volt-e bármilyen alapja az éles hangú bírálatnak. Talán ha kívülről tekintesz a szituációra, valóban te is láthatod, hogy hol hibáztál. Úgy tűnik, egy dolog kapcsán súlyosan melléfogtál, fogadd el a kritikus szavakat és igyekezz mielőbb korrigálni. De legalább tanultál valamit, s a jövőben nem kerülsz hasonló helyzetbe. Ne orrolj meg emiatt az ismerősödre, inkább légy hálás neki, hogy ő szólt, s nem valamelyik felettesed vette észre a botlásodat, mert akkor rosszabbul is járhattál volna!

HALAK (február 20.–március 20.)

Nagyobb jelentőséget tulajdonítasz valaminek, ami nem biztos, hogy akkor problémát okoz majd, mint amennyire tartasz tőle. Mivel rendelkezel elegendő tudással és tapasztalattal, nem kell emiatt görcsölni és ennyire drámaian felfogni a helyzetet, egyszerűen csak arra koncentrálj, hogy a legjobb tudásod szerint úgy oldd meg a feldatot, hogy az se neked, se másoknak ne okozzon semmiféle csalódást. Higgy magadban, bízz az elmúlt években megszerzett tapasztataidban – és menni fog minden, mint a karikacsapás! S ha megpróbálod kissé lazábban kezelni az ügyet, lehetséges, hogy még egyszerűbben lezárhatod az egészet!