Napi horoszkóp január 31.: a Rákoknak minden sínen van az életükben, a Halak komoly elhatározásra jutnak

Borítókép: Napi horoszkóp január 31.: a Rákoknak minden sínen van az életükben, a Halak komoly elhatározásra jutnak Forrás: getty images
A hónap utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!

NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 31.

KOS (március 21.–április 20.)

Noha karnyújtásnyira vagy a célod elérésétől, valami azonban erőteljesen hátráltat és visszahúz, távol tartva attól, hogy átszakíthasd végre a célszalagot. Érdemes végiggondolnod, mi az, ami miatt nem nem tudsz haladni és változtatnod kellene ahhoz, hogy akadálytalanul megtehesd az utolsó lépéseket. Amennyiben nem találod a hibát, kérj segítséget, ne vesztegesd az időd arra, hogy hosszan elmélázol azon, hol kerülhet porszem a gépezetbe. Nem szégyen az, ha tanácsot kérsz valakitől, aki nálad tapasztaltabbnak számít, senki nem mondta ugyanis, hogy egyedül kell megbirkóznod a feladattal. Ne aggódj, ettől még ugyanúgy a Te érdemed lesz az eredmény, senki nem fogja elvenni tőled!

BIKA (április 21.–május 21.)

Komoly célokat tűztél ki magad elé, pontosan tudod azt is, hogyan fogod elérni őket, s nem félsz az utadba kerülő akadályoktól sem, hiszen mindent alaposan átgondoltál. Érdemes azonban egy B-tervet is kidolgozni, mert akadhatnak olyan váratlan helyzetek, amelyek mindent megváltoztathatnak, és akkor korántsem biztos, hogy sikerrel fogsz járni. Szóval nem árt némi rugalmasság, hogy a lépéseidet folyamatosan az aktuális helyzethez igazíthasd. És ne hallgass azokra, akik folyamatosan kárognak és fanyalognak, mindenben csak a rosszat keresik, s negatív energiákkal bombáznak. Ne engedd, hogy bármiben befolyásoljanak, mert ha már egyszer eltervezted és kitűzted azt a bizonyos célt, tarts is ki mellette!

IKREK (május 22.–június 21.)

Mindent jó előre szeretsz kiszámítani, s úgy gondolod, az élet is csak egy matekpélda. Ha pedig a megoldóképlet a kezedben van, azt hiszed, már nem érhet semmilyen meglepetés. De ez nem egy másodfokú egyenlet, ahol elég behelyettesíteni a megfelelő együtthatókat, s akkor biztosan kijön a végeredmény. Ennél sokkal bonyolultabb a dolog, hiszen számos váratlan körülmény közbeszólhat. Ha tetszik, ha nem, ezt neked is tudomásul kell venned, s ha mindig ragaszkodsz az általad elképzeld eredményhez, annak nagy csalódás lehet a vége. Lazulj el, és akkor sokkal kellemesebben fogod megélni a körülötted zajló dolgokat.

RÁK (június 22.–július 22.)

Minden sínen van az életedben, megnyugtat a tudat, hogy nem kell mindig azon idegeskedned, mi lesz, ha nem sikerül valami, és kárba vész a sok befektetett munka. Ennek ellenére sem dőlhetsz azonban elégedetten hátra, hiszen az események bármikor váratlan fordulatot vehetnek, és ha nem vagy éber, s nem reagálsz azonnal, elég sokat veszíthetsz. Jó dolog az egészséges önbizalom, de ha önelégültségbe csap át, abból könnyen bajod származhat. Szóval légy résen, és majd akkor ünnepelj, ha a dobogó legfelső fokán állva már a kezedben a győzteseknek járó kupa!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

A jövődre gondolva jó előre szeretnél kiküszöbölni egy bizonyos problémát, hogy amikor arra kerül a sor, ne kelljen ezzel foglalkoznod, de elkerüli a figyelmedet egy igen fontos dolog, amit viszont azonnal meg kellene oldani. Ha logikusan gondolkodsz és felállítasz egy prioritási sorrendet, rá kell jönnöd, hogy most a jelenleg folyamatban lévő ügyeidre kellene inkább koncentrálni, s azoknak a végére járni úgy, hogy semmilyen apró részlet ne sikkadjon el. Szóval ne szaladj ennyire előre, mert a hídon akkor kell átmenni, amikor odaértél!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Szorult helyzetedben ma egy olyan személytől érkezik a segítség, aki más napokon igencsak távol tartja magát tőled, s nem is igazán szimpatizál veled. Most azonban már-már életmentőnek tűnik a beavatkozása, hiszen nélküle nem biztos, hogy sikerrel tudnád venni az előtted tornyosuló akadályt. Légy hálás és mondj köszönetet az illetőnek, hisz nem minden fuldoklónak dobnak mentőövet a nyílt tengeren. Érdemes kicsit félretenned az előítéleteidet és lásd meg az ember jó oldalát, lehet ugyanis, hogy nem is olyan ellenszenves a figura, mint amilyennek azelőtt gondoltad!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

A sok bizonytalanság olyannyira frusztrál, hogy kezdesz emiatt besokallni, megelégeled ugyanis azt az ingoványos talajt, amin egyensúlyozni próbálsz, elég régóta most már. Épp ezért eljött a pillanat, amikor határozottnak kell lenned és lezárnod bizonyos dolgokat a életedben, állíts fel egy prioritási sorrendet, amelynek alapján el kezded szelektálni azokat, amik inkább hátráltatnak és a legjobban zavarnak, hisz érthető módon nem szeretnéd úgy élni az életed, hogy a boldog pillanatokat nem tudod elvárásaidnak megfelelően megélni. Adj lejjebb a gondokból, aminek lehet, annak tegyél pontot a végére! Sokkal nyugodtabban fogsz tudni aludni utána!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Úgy érzed, nem haladnak megfelelő ütemben a dolgaid, ezért mindent megteszel annak érdekében, hogy felgyorsítsd az eseményeket. Vagy legalábbis úgy gondolod, hogy mindent megteszel ennek érdekében. De ez valóban így van? Gondold át az egészet, mert lehetséges, hogy nem a leginkább megfelelő eszközöket veted be, hanem csak vaktában próbálkozol. Ez sok energiádat felemészti ugyan, de nem mégy vele semmire. Küszködsz, de az eredmény csak várat magára. Cselekedj sokkal célirányosabban, s akkor hamarabb beérsz a célba, mintsem gondolnád!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Ma eléggé érzékeny hangulatodban talál meg valaki, aki biztosan nem akart bántani, mégis vulkánként törnek fel az indulatok belőled. Ez egy egészen ostoba helyzet, amikor be kell látnod, hogy nem a világ esküdött össze ellened, hanem te vagy önmagad legfőbb ellensége. Az efféle önpusztításnak azonban semmi értelme. A legjobb, amit tehetsz, hogy visszavonulsz, s megpróbálod józanul értékelni ezt a helyzetet. Amíg helyre nem áll a rend a lelkedben, ne is keresd mások társaságát, mert akaratodon kívül megbánthatsz újabb embereket is.

BAK (december 22.–január 20.)

Elég sok mindent vállaltál magadra annak érdekében, hogy a mások dolgát megkönnyítsd, de úgy néz ki, hogy túlbecsülted a saját képességeidet. Nem nagyon tudsz már úrrá lenni az eseményeken, és kétségbeesésedben elkezdesz össze-vissza kapkodni, de az egész a fejedre fog omlani, ha így folytatod. Ennek azonban semmi értelme, hiszen feleslegesen idegesíted magadat, ráadásul – bár téged egyértelműen a jó szándék vezérel – másoknak is csak bajt okozhatsz. Nem kell szégyenkezned, ha nem tudsz mindent egymagad megoldani, viszont okulj belőle, és csak addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Úgy érzed, valaki, akivel véleményt próbálsz cserélni egy teljesen hétköznapi dologban, folyamatosan provokál – szerinted már-már sportot űz ebből –, és ezt te abszolút nem érted, ugyanis teljesen korrekten állsz a dologhoz. Már csak a saját érdekedben sem érdemes azonban felvenni a kesztyűt, hiszen minek idegesítenéd feleslegesen magad. Inkább engedj az illetőnek, lépj tovább és foglalkozz a saját dolgaiddal. Nem kell neked mindent és mindenkit megérteni, arra meg végképp ne pazarold az energiáidat, hogy feleslegesen győzködj valakit az álláspontot helyességéről, ha úgysem akar megérteni!

HALAK (február 20.–március 20.)

Megérett benned az elhatározás, s kész vagy továbblépni, mert úgy érzed, a jelenlegi helyzetedből túl sok mindent már nem lehet kihozni. Ha tényleg így látod, ne vesztegesd az időt, hanem mielőbb indulj el egy új úton. Persze az ismeretlentől mindenki fél, de van az a pillanat, amikor a bizonytalan is ígéretesebb lehet, mint a biztos rossz. Csak de döntheted el, hogy mit választasz, de valószínűleg akkor jársz jobban, ha belevágsz a dologba, aminek persze van bizonyos kockázata, de ha bízol magadban, igen jó esélyed van arra, hogy végül sikerrel jársz.