Napi horoszkóp január 30.: a Kosok megtalálják a saját útjukat, az Ikrekre rámosolyog a szerencse

Borítókép: Napi horoszkóp január 30.: a Kosok megtalálják a saját útjukat, az Ikrekre rámosolyog a szerencse Forrás: getty images
Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópodat, mert izgalmas dolgokat üzentek a csillagok!

NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 30.

KOS (március 21.–április 20.)

Végre úgy érzed, megtaláltad a saját utadat és megnyugtat, hogy ezúttal a szíved és az eszed szerint egyaránt a helyes irányba haladsz. Lesznek persze elegen, akik megpróbálnak majd befolyásolni – talán mert máris irigylik a körvonalazódó sikert? –, de semmiképpen ne hallgass rájuk, hanem tedd azt, amit jónak tartasz. Ha pedig eléred a célodat, az meggyőző bizonyíték lesz arra is, hogy érdemes hinni önmagadban, s ha kellő elszántsággal fogsz bele valamibe, akkor senki és semmi nem állíthat meg, s akár az egész világot le tudod győzni.

BIKA (április 21.–május 21.)

Görcsös igyekezettel szeretnél elérni valamit, amiről azt hiszed, hogy mindenképp szükséged van rá. Bármit képes lennél feláldozni azért, hogy ezt a dolgot megszerezd magadnak, bár több jel is egyértelműen arra utal, hogy ettől sem jobb, sem több nem leszel. Gondold alaposan végig, tényleg kell-e ez neked, s tényleg érdemes-e mindent erre az egyetlen lapra feltenni. Vedd számba, mi szól mellette, s mi ellene, és ha negatív a mérleg, akkor inkább add fel, mielőtt még túl sok energiát fektetnél bele feleslegesen. Ebben az esetben inkább lépj tovább, s keress más, ígéretesebb, nagyobb haszonnal kecsegtető célokat! Annyi minden van még, amiben tényleg örömödet lelheted.

IKREK (május 22.–június 21.)

Ma rád mosolyog a szerencse, egy régóta húzódó ügyben ugyanis olyan váratlan fordulat következik be, amely lehetővé teszi, hogy viszonylag gyorsan pontot tegyél a dolog végére. Korábban magad sem nagyon hitted, hogy jól tudsz kijönni ebből a helyzetből, ezért mindenképpen használd ki ezt a lehetőséget. Ne sokat hezitálj, hanem cselekedj, s akkor szinte bizonyosan tied lesz a dicsőség. Ha pedig túl leszel mindenen, bátran kiáltsd világgá, hogy milyen győzelmet arattál, este pedig ezt méltóképpen ünnepeld meg a barátaiddal: csapjatok egy görbe estét, menjetek el bulizni!

RÁK (június 22.–július 22.)

Rendkívül kínos helyzetbe kerülsz: valaki teljesen el akar nyomni, rád akar erőltetni egy szerepet, ami meglehetősen idegen a személyiségedtől. Belegondoltál, hogy mi jöhet ki ebből, ezért minden porcikád tiltakozik ellene. Éppen ezért eljött a pillanat, hogy állj a sarkadra, s részletesen magyarázd el az illetőnek, hogy miért nem tudod – és nem is akarod – vállalni azt, amit a nyakadba akar lőcsölni. Például azért, mert az egész ellenkezik az elveiddel, s az érvek sorában csak a második, hogy igencsak szerény esélyt látsz a sikerre. Nem kell neked ebbe belemenni, s ha józanul érvelsz, még az sem kizárt, hogy belátják: ebben az esetben bizony neked van igazad.

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Minden erőddel arra törekszel, hogy másokat boldognak láss, hogy te legyél az, aki mindenkinek segít és irányt mutat. Amíg azonban az ismerőseid útját egyengeted, a saját céljaid megvalósítására nem marad sem időd, sem energiád. Érdemes tehát ezen a ponton elgondolkodnod azon, hogy mi a fontosabb: a magad élete – vagy az, hogy mindenki másnak elrendezd a sorsát. Hidd el, azok közül, akiknek ma önzetlenül, erődet nem kímélve a segítségére sietsz, csak kevesen viszonoznák ezt a szívességet, ha úgy hozná helyzet. Éppen ezért szelektálj és csak olyanoknak fogd a pártját, akikre majd te is számíthatsz, ha úgy adódik!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Bár nagyon dolgozol egy számodra fontos dolgon, mégis úgy tűnik, valaki mindent megtesz azért, hogy megakadályozza minden egyes lépésed. Ez az első pillanatban rendkívülien felbosszant, ha azonban lehiggadsz és tudsz hideg fejjel gondolkodni, rájöhetsz, hogy mi a célja ezzel. Nem érdemes egy adok-kapok játékba belemenned vele, egyszerűen csak tudasd vele, hogy pontosan tudod, mi a terve és mivel fontos számodra ez a bizonyos cél, így minden tőled telhetőt megteszel majd érte, ennek érdekében bizony hajlandó vagy kesztyűt húzni és ringbe szállni az illetővel az érdekeidért! Ne hagy magad, mert ha átveszi az irányítást, onnantól elúszott a hajód!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Nagyon nincs ínyedre egy bizonyos feladat, legszívesebben nem is foglalkoznál vele, hiszen megítélésed szerint sok más értelmesebb dolog van, amire koncentrálhatnál ehelyett. Mivel azonban valaki megbízott vele, te pedig elvállaltad, jobban teszed, ha gyorsan megcsinálod azt, amit várnak tőled. Minél többet hezitálsz, annál később szabadulsz, s közben folyton az jár a fejedben, hogy ezzel az üggyel mégiscsak kellene kezdened valamit. Hidd el, neked is sokkal jobb lesz, ha mielőbb lezárod ezt a dolgot, mert a lelkiismeretedet úgysem hagy nyugodni, bűntudattal élni pedig nem igazán kellemes érzés!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Senkinek nem tudsz nemet mondani, bármivel is bízzanak meg, amiatt viszont saját magadra nem jut szinte semennyi időd. Ezért haragszol az egész világra, miközben nagyrészt te tehetsz az egészről. Fortyoghat benned a méreg, utálkozhatsz, de az tapodtad sem visz előre, mert most nem másokra kellene mutogatnod, mert már jóval korábban te rontottad el alaposan a dolgot. De legalább tanulj belőle, s előbb intézd el a saját ügyeidet, és ha még marad szabad kapacitásod, csak akkor vállald magadra a többiek ügyeit. Hidd el, ezért is hálásak lesznek neked, és a népszerűségi indexet az egekig fog majd emelkedni.

NYILAS (november 23.–december 21.)

Rengeteg időt és energiát fordítottál valamire, s azt gondoltad, hogy a befektetett munka bőségesen kamatozni fog. A várt eredmény azonban csak nem akar jönni, ezért a legszívesebben már feladnád az egészet. Túl sokba van azonban ez neked ahhoz, hogy most egyszerűen megfutamodj. Inkább fogadd el, hogy mindig jöhetnek váratlan akadályok, amelyeket le kell küzdeni ahhoz, hogy elérd a várva várt célodat. Lehet, hogy az eredeti elképzeléseidhez képest nehezebb lesz és tovább is tart az út, de hidd el, a végén annál nagyobb örömödet leled majd benne, ha learathatod a siker gyümölcseit.

BAK (december 22.–január 20.)

Bármilyen dologba vágod is bele a fejszédet, szükséged van arra, hogy mások motiváljanak, hogy azonnal elismerjék a munkádat. Folyamatosan visszaigazolásra vágysz, mert ez ad lendületet a továbblépéshez. Most azonban ez elmaradni látszik, ami elbizonytalanít és a kedvedet szegi. Azon gondolkodsz, lehet, hogy ezúttal nem is a jó nyomon jársz? Nem kizárt, de ha mindig csak a mások véleményére figyelsz, nemigen jutsz egyről a kettőre. Így teljesen feladod önmagadat, és semmi élvezetet nem találsz abban, amit csinálsz. Inkább higgy magadban, és mindig tedd azt, amit a legjobb lelkiismereted diktál.

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Elhamarkodottan bírálsz valakit, akit tulajdonképp csak felszínesen ismersz, éppen ezért azzal sem vagy igazából tisztában, hogy mit és miért cselekszik. Nem biztos, hogy bölcs dolog bárkit is egyetlen mondata vagy cselekedete alapján megítélni. Ha valóban érdekel az illető, igyekezz jobban megismerni, és csak utána mondj véleményt róla. Minden ember másféle utat jár be, s kívülről azt sem könnyű eldönteni, hogy ki-ki maga választotta-e ezt az utat – vagy csak így hozta a sorsa. Örülj neki, ha a te életed a saját szándékaid szerint alakul, de ne ítélkezz elhamarkodottan mások felett!

HALAK (február 20.–március 20.)

Rá kell jönnöd, hogy valami, amibe nagy lendülettel fogtál bele, nem úgy alakul, ahogyan azt az elején vártad vagy eltervezted. Ez természetesen elkeserít, ráadásul már az elején összekuszálódnak a szálak. Hirtelenjében nem is tudod, miként lehetne rendet teremteni ebben a káoszban, s egyáltalán nem hiszel benne, hogy képes lehetsz úrrá lenni a helyzeten. De bármit gondolsz is, nem reménytelen a dolog, csak jóval több önbizalomra lenne szükséged. Fuss neki még egyszer, mert ezt az akadályt nagy valószínűséggel képes vagy legyőzni!