Napi horoszkóp január 22.: az Ikrek segítőkészségüknek köszönhetik népszerűségüket, a Vízöntők a változás szelét érzik

Borítókép: Napi horoszkóp január 22.: az Ikrek segítőkészségüknek köszönhetik népszerűségüket, a Vízöntők a változás szelét érzik Forrás: getty images
A hét első napján is érdemes elolvasnod a napi horoszkópodat, mert izgalmas üzeneteket találsz az egyes csillagjegyek alatt!

NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 22.

KOS (március 21.–április 20.)

Valaki a környezetedben sikert sikerre halmoz, egyre-másra zsebeli be az elismeréseket, és a büszkeségét nem is rejti véka alá, minden fórumon ezzel dicsekszik. Ami téged illet, rendkívül idegesít, hogy a csapból is ő folyik, mert minden vágyad, hogy egyszer te is reflektorfénybe kerülhess. Nem kell lemondanod erről, s kizárólag rajtad múlik, hogy karba tett kézzel csak irigykedsz másokra – vagy felállsz és elindulsz a saját utadon, amely a siker felé vezet majd. Ne feledd, a karosszékben ülve soha nem lehetsz bajnok! Itt az idő, hogy tegyél a saját boldogságodért, mert csak úgy magától semmi nem az öledbe hullani!

BIKA (április 21.–május 21.)

Nagyon szeretnél egy bizonyos, számodra feladatot mielőbb elvégezni, s ennek érdekében nagy lendülettel állsz neki a munkának. Ha azonban azt szeretnéd, hogy végül minden apró részlet hibátlanul a helyére kerüljön, le kellene lassítanod, érdemes összeszedni magad és eldönteni, mi is a célod pontosan: csupán az, hogy gyorsan szabadulj és letudd az egészet – vagy szeretnél minőségi produktumot kiadni a kezedből. Erről neked kell határoznod, s annak megfelelően válaszd meg, melyik úton mégy tovább.

IKREK (május 22.–június 21.)

Általában nagy lelkesedéssel segítesz másoknak, és valahogyan úgy hozza az élet, hogy ehhez mindig pont jó időben vagy jó helyen. Emiatt igencsak népszerű ember vagy, ám cseppet sem biztos, hogy a számodra is ez a legjobb. Miközben sokan már-már a méltán szentté avatott Teréz anyához hasonlítanak, elfelejtesz a saját dolgaiddal foglalkozni, emiatt gyakran szembesülsz azzal, hogy a magad ügyeit túl későn, esetenként az utolsó utáni pillanatokban próbálod rendezni. Ennek érdemes lenne véget vetni, és csak akkor jótékonykodj, ha az belefér az életedbe!

RÁK (június 22.–július 22.)

Az életednek egy olyan szakaszához érkeztél, amikor úgy érzed, el kell döntened, hogyan tovább. Eleinte félelemmel tölt el azonban még a változás gondolata is, mert tartasz a bizonytalanságtól, de ha soha nem lépsz, nemigen fogsz új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodni. Az lebegjen a szemed előtt, hogy amikor bezársz egy régi ajtót, szinte azonnal újak nyílhatnak meg előtted, amelyek mögött olyan lehetőségek várhatnak rád, amelyekről eddig álmodni sem mertél. A saját boldogságod érdekében időnként muszáj lépned!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Rengeteg dologgal foglalkozol egyszerre, és szeretnéd a maximumot nyújtani, de hidd el, ebből csak bajod származhat. Érdemes tehát átgondolni, szabad-e mindenbe belevágni – vagy jobban jársz, ha kevesebb terhet vállalsz, s akkor jobb színvonalon tudsz teljesíteni, s magadat sem zsigereled ki. A görcsös megfelelési kényszer meg egyébként sem vezet sehová, legfeljebb azt éred el, hogy hibát hibára fogsz halmozni. Mielőtt igent mondasz bármire, érdemes szem előtt tartanod, hogy a kevesebb néha több lehet!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Egyszerre többen annyi feladatot bíznak rád, hogy nemigen látod a fényt az alagút végén. Mint egy csendes őrült, teszed a dolgodat, de még így sem biztos, hogy mindent be tudsz fejezni időben. Épp ezért felesleges frusztrálnod magad és kétségbeesett kapkodásba kezdeni, inkább keress valakit a környezetedben, aki rendelkezik a megfelelő tudással, a feladatok elvégzéséhez szükséges tapasztalattal és kérj tőle segítséget. Nem szégyen bevallani, ha egyedül nem boldogulsz, sokkal kellemetlenebb lehet a számodra az, ha olyan hibát követsz el a nagy kapkodásban, ami befolyásolhatja a végeredményt is!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Egy vitás helyzetet túlreagálva, hirtelen felindulásból olyasmit mondasz egy számodra fontos személynek, amit az első pillanatban meg is bánsz. Igyekezz azonnal megmagyarázni a dolgot, kérj elnézést az illetőtől és biztosítsd róla hogy pontosan tudod, ezúttal elvetetted a sulykot. Ha legközelebb valamilyen vitás helyzet adódik, érdemes kétszer végiggondolnod, hogy mit mondasz ki, mert tudnod kell, hogy a szavaidnak súlya van – ahogyan a mellékelt ábra mutatja, nem is kicsi. Ne feledd: a harag rossz tanácsadó, s abból mindig csak baj lehet, ha indulatból reagálsz. Éppen ezért a jövőben légy óvatosabb, s mindig kétszer fontold meg, hogy kinek és mit mondasz!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Mihamarabb szeretnél lezárni egy számodra igen kényelmetlen helyzetet, kevésbé viseled ugyanis jól a vele járó kellemetlenségeket. Most egyelőre úgy tűnik azonban, hogy várat magára a lehetőség, hisz a körülmények nem teszik lehetővé azt, hogy végre pontot tehess a dolog végére. Ne kapkodj, mert érdemes kivárni a megfelelő pillanatot, amikor minden ideálissá válik ahhoz, hogy megoldd a helyzetet. Hidd el, el fog jönni ez az idő is, ám minél inkább erőlteted, annál messzebb kerülsz tőle! Biztosan ismered a mondást: a türelem sikert terem!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Bár megvan a véleményed egy bizonyos dologról, egyelőre nem jött el a megfelelő alkalom arra, hogy arról nyilvánosan beszélj is. Nem biztos, hogy most megértenének, ráadásul az sem kizárt, hogy még meg is bántanál másokat. Pedig semmi szükséged rá, hogy újabb konfliktushelyzetekbe keveredjél, ezért egyelőre inkább fogd vissza magad és hallgass, mert ezzel jó sok bajt elkerülhetsz. Ne aggódj, eljön majd a te időd is, amikor olyan hangosan hallathatod a hangodat, ahogy csak a csövön kifér, egyelőre viszont próbálj meg uralkodni magadon!

BAK (december 22.–január 20.)

A biztos siker érdekében rendkívül koncentrálsz a folyamatban levő ügyeidre, menet közben azonban beleütközhetsz kisebb-nagyobb váratlan akadályokba. A legjobb, ha előre számítasz ezekre, s amikor esetleg belebotlasz valamibe, nem pánikolsz. Eléggé felkészült és tapasztalt vagy ahhoz, hogy szinte semmitől nem kell visszarettenned, és ha bátran beleállsz, biztosan megvalósíthatod az elképeléseidet. Ezzel ráadásul a környezetednek és önmagadnak is bizonyíthatod a rátermettségedet. Hidd el, alig van lehetetlen, most legfeljebb egy kissé kacskaringósabb út vezet el a kitűzött célodhoz!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

A változás szelét érzed, úgy gondolod, most jött el a megfelelő alkalom arra, hogy a régóta dédelgetett álmaidat megvalósíthasd, mert végre a rendelkezésedre állnak azok az eszközök, amelyek ehhez szükségesek. Amennyiben kész vagy a tervvel és pontosan tudod, merre kell elindulni, ne késlekedj. Vágj bele a nagy kalandba, mert ezúttal te is megbizonyosodhatsz róla, hogy érdemes volt kivárni a legjobb pillanatot: az út végén a hőn vágyott siker vár rád!

HALAK (február 20.–március 20.)

Össze-vissza járnak a gondolataid, így nemigen nem tudsz megfelelően koncentrálni az aktuális feladataidra. Mivel hosszútávon ez semmi jót nem terem, igyekezz inkább elvonulni egy rövid időre a világ elől és próbálj meg rendet tenni a fejedben. Tényleg jobb, ha most inkább nem csinálsz semmit, hanem próbálod gyorsan számba venni mindazt, ami zavarja a nyugodt hétköznapjaidat. Meglátod, utána mennyire egyszerű lesz minden. Ne aggódj, meg fogja érteni mindenki, hogy most egy kis időre van szükséged!