Napi horoszkóp január 19.: az Ikrekben érlelődik a váltás gondolata, az Oroszlánok extrém kalandon gondolkodnak

Borítókép: Napi horoszkóp január 19.: az Ikrekben érlelődik a váltás gondolata, az Oroszlánok extrém kalandon gondolkodnak Forrás: getty images
A hét utolsó munkanapján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, mert mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak az egyes csillagjegyek!

NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 19.

KOS (március 21.–április 20.)

Egy hozzád közel álló személy olyan szituációban kéri ki az őszinte véleményedet, amely kis túlzással szinte élet-halál kérdése. Mivel a felelősség óriási, azonnal tudod, hogy nem mondhatod ki azt, amit szíved szerint kimondanál, mert ha megteszed, nem fogsz nyugodtan aludni, hiszen nyakadba veszed az egész ügy terhét. Épp ezért igyekezz diplomatikusan mondani valamit, de közben azt is nyugodtan hangsúlyozd, hogy ezúttal nem tudsz és nem is akarsz objektív véleményt mondani, hisz nem neked kell viselni a felelősséget. Ne félj attól, hogy az illető megorrol rád emiatt, hisz ha a helyedbe képzeli magát, rá fog jönni, hogy hasonló helyzetben maga is így tenne!

BIKA (április 21.–május 21.)

Új hobbit találtál magadnak, ami teljesen magával ragadt, nem tudsz másra koncentrálni, egyfolytában ez jár a fejedben. Nagyon jó, hogy végre akad valami, amiben ki tudsz teljesedni, ami kikapcsol és örömet okoz, de ne feledd, hogy vannak mellette kellemetlenebb kötelezettségeid is, amelyeket teljesíteni kell, mert ha nem végzed el a rád bízott munkát, azt bizony számon fogják kérni rajtad. Ha mindennek pontot tettél a végére, szombat-vasárnap nyugodtan add át magad az új elfoglaltságodnak, hisz ez ad majd lendületet a hétköznapokhoz is!

IKREK (május 22.–június 21.)

Régóta érlelődik benned a váltás gondolata, ami az utóbbi időben egyre jobban foglalkoztatott, ma pedig kapsz egy jelzést, ami megerősít abban, hogy döntened kell. Egyre biztosabb vagy benne, hogy a jelenlegi helyzetből ki kell lépni, s el kell indulni valamilyen új úton. Légy azonban óvatos, mérlegeld körültekintően, hogy merre menj tovább, mert könnyen csalódhatsz is, ha rosszul választod meg az irányt. Ha nem vagy biztos a dolgodban, jobban teszed, ha vársz még egy kicsit. Egyelőre az sem kevés, hogy megérett benned az elhatározás.

RÁK (június 22.–július 22.)

Van valaki a környezetedben, akinek mindenáron bizonyítani szeretnél, ám azt veszed észre, hogy bármit teszel, nem tudsz megfelelni neki, valamiért ugyanis bizalmatlan veled szemben. Mivel ez téged rendkívül frusztrál, szinte csak az jár a fejedben, hogy miként tudnád lenyűgni az illetőt, s mit kellene tenned, hogy a csodálkozástól tátva maradjon a szája. Ne akard azonban az önbecsülésedet feladni és mindenáron a kedvére tenni, mert nem biztos, hogy ez a görcsös igyekezet hosszútávon kifizetődő lesz. Fogadd el, hogy nem tudsz mindenkinek megfelelni, különben csak magadat fogod feleslegesen gyötörni!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Unod a szürke hétköznapokat, s azon töröd a fejed, mi az, ami ebből kimozdíthatna és lendületet adhatna végre. Még egészen extrém kalandok is eszedbe jutnak, ám arra érdemes ügyelnek, hogy maradj a realitások talaján. Nincs azzal probléma, ha feszegeted a határaidat, ha kimozdulsz a komfortzónádból, de csak ésszel! Ha tényleg valamilyen maradandó élményt keresel, ne menj bele semmibe, ami első pillantásra is elérhetetlennek tűnik, különben nagyot fogsz csalódni. És még egy dolog: élvezd azt, amit csinálsz!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Rendkívül felbosszant valaki, aki próbál téged befeketíteni csak azért, hogy kimeneküljön egy számára kellemetlen helyzetből. Neked ehhez semmi közöd, így azonnal önts tiszta vizet a pohárba. Fogd azonban vissza az indulataidat, s higgadtan, szép szóval magyarázd el mindenkinek, hogy mi is történik. Egyébként akik ismernek, bizonyára enélkül is tudják, hogy nem te vagy a felelős a kialakult szituációért. Akik meg nem hisznek neked, az legyen az ő dolguk, nem érdemes különösebben foglalkozni velük!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Noha minden élethelyzetben biztonsági játékra törekszel, ma mégis váratlan szituációban kell viszonylag nagy kockázatot vállalnod a reménybeli siker érdekében. Ettől először megremeg a lábad, de jobb, ha belátod, most nemigen van más választásod, ha valóban szeretnéd elérni a célodat. Nem lesz egyszerű menet, viszont sokat tanulhatsz belőle, s a tapasztalatokat a későbbi életed során is hasznosíthatod. Csak legyél magabiztos, állj két lábbal a földön és ne hagyd, hogy a félelem uralkodjon el rajtad! Erős vagy, meg tudod csinálni, csak magadban kell hinned!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Számodra különösen fontos az, hogy amennyiben valakinek ígérsz valamit, azt maradéktalanul be is tartsd, és ugyanezt várod el másoktól is. Ma azonban csalódnod kell valakiben, akiben eddig vakon megbíztál, ám az illető egy igen kellemetlen helyzetben egyszerűen cserbenhagyott. Így magadra maradtál, de ne ezen keseregj, hanem összpontosíts arra, miként lehet ebből a lehető legjobban kijönni. Szerencsére nem mindenki ilyen a környezetedben, hidd el, rengetegen vannak körülötted, akik önzetlenül segítenének, ha rólad van szó. Drága volt a tanulópénz, de mostantól legalább tudod, ki az, akire biztosan nem számíthatsz, ha bajba kerülsz!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Egy ismerősöd mindenáron próbál rábeszélni valamire, amiben első pillantásra sem nagyon hiszel, éppen ezért meglehetősen szkeptikusan állsz a kérdéshez. De önálló ember vagy, önálló véleménnyel rendelkezel, így azt is el tudod dönteni, hagyod-e magad belerángatni egy számodra nyilvánvalóan kilátástalan dologba. Lehet persze, hogy tévedsz, és az illetőnek van igaza, de ez esetleg csak jóval később fog kiderülni. Mindenesetre a tied a végső szó, s ha a saját utadat járod, utóbb legalább csak magadat hibáztathatod.

BAK (december 22.–január 20.)

A zsúfolt, munkával teli napjaid miatt kissé elhanyagoltad a testmozgást az utóbbi időben, ma azonban lehetőséged adódik arra, hogy beiktass egy kis sportot az életedbe. Olyan tevékenységet válassz azonban, amit nem egyedül kell csinálnod. Szedd össze a barátaidat, s vedd rá őket, hogy együtt töltsétek el a délutánt a szabadban vagy egy edzőteremben – ez nagyjából mindegy, a lényeg az, hogy megnyugtasd magad, végre csak tettél valamit az egészséged érdekében. Először úgy érzed majd, hogy ez nem megy neked, de gyorsan belejössz és a végére élvezni fogod az egészet.

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Úgy érzed, hosszú ideje egy helyben toporogsz, nem változnak körülötted a dolgok, nem látszik előrelépési lehetőség az életed egyetlen pontján sem. Mivel kezdesz belefásulni a mindennapok monotonitásába, eljött az idő, hogy eldöntsd, meddig kívánsz még ebben a helyzetben vesztegelni. Ha nem érzed jól magad a bőrödben, nem érdemes sokáig várni a jó szerencsére, inkább határozd el magad és indulj el egészen másfelé. De nagyon kell akarnod ezt, különben nincs sok értelme belevágni. Minden rajtad múlik!

HALAK (február 20.–március 20.)

Végre megtaláltad a saját utadat, hosszú bolyongás után most már van egy olyan cél a szemed előtt, amiért érdemesnek tartod küzdeni, amiről úgy gondolod, hogy megéri a fáradságot. Régóta kerested ezt és most rendkívül boldoggá tesz, hogy van miért elindulni. Néhányan azonban óva intenek, mert azt gondolják, hogy túl veszélyes kalandra készülsz. Nyugtasd meg azonban őket, hogy magad sem akarsz fejjel menni a falnak, mindent átgondoltál, felkészültél, s elég erőt érzel magadban ahhoz, hogy el is érd azt, amit akarsz. Különben meg ha már kínálkozik egy lehetőség, miért ne használnád ki?!