Napi horoszkóp január 16.: a Skorpiók nagy kalandra vállalkoznak, a Bakok előtt új kapuk nyílnak meg

Borítókép: Napi horoszkóp január 16.: a Skorpiók nagy kalandra vállalkoznak, a Bakok előtt új kapuk nyílnak meg Forrás: unsplash
Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok állásából ismét fontos dolgokat tudhatsz meg!

NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 16.

KOS (március 21-április 20)

Hatalmas lendülettel mész előre, megállíthatatlanul töröd az utat, nagyon küzdesz valamiért, egyetlen lehetőséget látsz magad előtt, mégpedig azt, hogy ezt a bizonyos dolgot mindenáron megszerezd. Ez azonban egyáltalán nem megy magától, rengeteget kell még érte dolgoznod, ám lehetséges, hogy a mostani taktikád nem éppen a legcélravezetőbb. Gondold át az egészet, s ne akarj mindent ész nélkül letarolni, hanem válassz valamilyen szofisztikáltabb módszert. Ha kissé óvatosabb vagy, s nem te leszel az elefánt a porcelánboltban, valószínűleg többe mégy. Nem élethalálharcot folytatsz, ezért légy sokkal körültekintőbb és megfontoltabb!

BIKA (április 21-május 21)

Keményen dolgozol valamiért, egy váratlan akadály miatt azonban úgy érzed, ebbe bele fog törni a bicskád. Ez nagyon elkeserít, hirtelen felindulásodban legszívesebben otthagynál csapot-papot, nem érzed magad ugyanis elég erősnek ahhoz, hogy ezt a feladatot sikerrel teljesítsd. Adj időt azonban a helyzetnek, hogy kiforrja magát, hiszen korántsem biztos, hogy megugorhatatlan magasságban van az a bizonyos léc. Próbáld meg a legjobbat kihozni magadból, nincs még veszve minden!

IKREK (május 22-június 21)

Szeretnél valakinek elmondani egy bizonyos dolgot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá. Mivel egy hozzád közel álló személyről van szó, szeretnél biztosra menni az ügyben, hogy semmiképp nem bántsd meg a mondanivalóddal. Épp ezért jól gondold meg, hogyan tálalod felé, amit szeretnél tudatni vele. Mindenképp tanácsos az egyenes utat választanod, mert ha virág nyelven próbálod közölni vele, biztosan nem fogja megérteni, vagy ha igen, sokkal nehezebben fogja majd fogadni. Amennyiben sikerül megértetned vele, hogy csupán az ő érdekében voltál őszinte, nem fog haragudni rád. Csak bátran és okosan!

RÁK (június 22-július 22)

Egy korábbi botlás most bosszulja meg magát, emiatt rengeteg időt elvesz tőled az, hogy a korábbi hibát kijavítsd, és elérd, hogy a gépezet újra olajozottan működjön. Ne ess kétségbe attól, hogy ez a nap nem a terveid szerint alakul, szerencsére semmiféle más életbevágó ügyet nem kell elintézned. Azon viszont mindenképp érdemes elgondolkodnod, hogy mit rontottál el, s gondoskodj arról, hogy ezúttal minden szálat elvarrj, nehogy még egyszer visszaköszönjön ez a dolog. Most erre koncentrálj leginkább, hogy később már biztosan ne legyenek emiatt álmatlan éjszakáid!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Eddig senkinek nem beszéltél róla, de hosszú ideje nagy lépésre készülsz, amelynek megtételéhez komoly előkészületekre volt szükség. Mivel most már készen állsz, megoszthatod a környezeteddel is a nagy hírt, s ugyan elsőre nem fog senki kiugrani a bőréből, mert nagyon féltenek téged, biztosítsd azonban őket arról, hogy ez nem egy meggondolatlan kaland, amikor biztosítókötél nélkül akarsz egyensúlyozni a szakadék felett. Mondd el, hogy a célod elérése érdekében alaposan átgondoltál, elterveztél mindent, s tisztában vagy a veszélyekkel, de ha soha nem próbálod meg, a várt siker is elmarad. Ha meggyőzöd őket, bizonyára mindenben támogatni fognak.

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Úgy érzed, több ismeretlenes egyenlettel kell megküzdened, de fogalmad sincs a megoldó kulcsról, emiatt egyszerűen lebénulsz, mert fogalmad sincs, hol kellene keresni a megfelelő képletet. De ezzel csupán az idődet vesztegeted, mert a megoldás nem fog az öledbe pottyanni. Szedd össze magad, gondolkodj egy kicsit, hátha eszedbe jut, hogy hasonló helyzetben mit csináltál korábban. Mennyivel egyszerűbb lenne hátat fordítani és elkullogni, de a saját önbecsülésed miatt se add fel ilyen könnyen, meg azért, hátha megéri még egy kicsit harcolni a sikerért!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Úgy érzed, megérett benned az elhatározás arra, hogy valami új, számodra eddig ismeretlen dologba vágd a fejszéd. Azt gondolod, hogy ez a legalkalmasabb élethelyzet arra, amikor a legkevesebb a veszítenivalód, és minimális kockázattal tudsz továbblépni s olyan kalandokat keresni, amelyek új élményeket ígérnek, kimozdítanak az eddig megszokott szürke hétköznapokból. Ne félj a változástól, mert ha folyton csak egy helyben toporogsz, lemaradsz az élményekről, s tapasztalatot sem tudsz így szerezni! Indulj, amíg nem késő!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Olyasfajta kalandra szánod rá magad a mai napon, amelyre nem sokan vállalkoznának rajtad kívül, Te azonban összeszedted minden bátorságod és úgy döntöttél, nekirugaszkodsz. A környezeted kissé aggódva tekint rád és arra a kihívásra, amelyre rászántad magad, Te azonban eltántoríthatatlannak tűnsz a témában. Nyugtasd meg őket, hogy mindent végigzongoráztál már, ezerszer átrágtad magad minden veszélyen és kockázaton, pontosan tudod tehát, hogy mit csinálsz. Ne aggódj a körülmények miatt, ha elég jól taktikázol, nincs az a kaland, amit nem tudnál biztonsággal teljesíteni!

NYILAS (november 23-december 21)

Nagyon ragaszkodsz valakihez, aki azonban készen áll a továbblépésre és lezártnak tekinti kettőtök ügyét. Bár nehezen törődsz bele a tényállásba, el kell fogadnod, hogy így alakult a helyzet, s ha már a végkifejlet nem túl pozitív, próbáld te is elengedni, lezárni a dolgot minden szempontból – és lépj tovább. Igyekezz úgy tekinteni a szituációra, hogy az élet megtanított valamire, amiből építheted a jövődet. Fel a fejjel, leszel még a hegy csúcsán is, csak merd elhinni!

BAK (december 22-január 20)

A mai a szerencsenapod, olyan lehetőség kínálkozik ugyanis, ami nem mindenkinek és nem minden nap adatik meg. Ne gondolkodj egy percig sem, ragadd meg az alkalmat és ugorj fejest a dologba, hiszen ha hezitálsz, lehet, hogy elúszik közben a hajó. Most olyan kapuk nyílhatnak meg előtted, amelyeken belépve végül elérheted a korábban kitűzött céljaidat, s ha sikerrel jársz, a többiek is elismernek majd egyenjogú partnerükként. Egyébként mindig elsősorban arra törekedj, hogy minél több pozitív élményt szerezz, hogy minél több tapasztalattal gazdagodhass és ezáltal teljesebb és boldogabb életet élhess!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Nagyon koncentrálsz valamire, ami nagyon fontos számodra, erre áldozol minden percet, a külvilágot teljes mértékben kizárva. Fontos, amit csinálsz, de azért tartsd szem előtt, hogy a nagy hajtásnak az egészséged láthatja a kárát, igyekezz tehát kicsit lejjebb adni az önmagaddal szemben támasztott elvárásokból és időnként fogd vissza a sebességet! Ha esetleg a nagy hajtásból baj lenne, dugába dől minden, amit eddig csináltál, épp ezért gondolj magadra. Keress olyan elfoglaltságot, ami pihentet fizikailag és szellemileg egyaránt!

HALAK (február 20-március 20)

Olyannyira teljesítményorientált vagy, hogy a siker érdekében képes vagy szinte bármire. Elvakultságodban akár túllépsz a kompetenciahatáridon, s figyelmen kívül hagyod a saját értékrendedet is. Mielőtt azonban nagy galibát okoznál magadnak – és nem mellesleg komolyan a fejedre koppintanának –, érdemes végiggondolnod, hogy mi az, amiért érdemes kockáztatni. A saját érdekedben jobb, ha belátod, hogy nem minden helyzetben éri meg a bőrödet a vásárra vinni, hisz nagyon könnyen megégetheted magad! Gondolkodj, mielőtt cselekszel, mert rengeted bajtól óvhatod így meg magad!