Napi horoszkóp január 12.: a Skorpiók talpraesettségüket bizonyíthatják, a Halak magabiztosan mennek a céljaik felé

Borítókép: Napi horoszkóp január 12.: a Skorpiók talpraesettségüket bizonyíthatják, a Halak magabiztosan mennek a céljaik felé Forrás: fortepan
Hétvégén se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas információkkal szolgálnak!

NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 12.

KOS (március 21-április 20)

Régóta dolgozol valamin, hiszen komoly célokat tűztél ki, de egyelőre rajtad kívülálló okok miatt nem úgy alakul a helyzet, hogy közelebb kerülnél az álmaid megvalósításához. Most kell azonban nagyon kitartónak lenned, s nem szabad feladnod. Az élet tele van megpróbáltatásokkal, de ebből ne azt a következtetést vond le, hogy akkor nem is érdemes küzdeni semmiért. Gondolj inkább arra, hogy a váratlan kihívásokból mennyit tanulhatsz, s milyen tapasztalatokat szerezhetsz, amelyek birtokában sokkal sikeresebb ember lehetsz. Most kell ezért nagyon kitartónak lenned, nem szabad feladnod és hátat fordítanod. Ne állj most meg, csak menj tovább a megkezdett úton, de légy nyitott mindenre!

BIKA (április 21-május 21)

Bár azt gondoltad, minden mára eltervezett programodat sikerül letudni, ám rá kell jönnöd, hogy nem mindig tudod a körülményeket befolyásolni, így ezúttal az élet alakítja a helyzetet. Ne legyél azonban bosszús emiatt, fogadd el, hogy most egy kicsit csak úgy sodródsz az árral, s mindössze arra figyelj, hogy a nagy hullámok fel ne borítsák a csónakodat. Mentőmellény van rajtad, a táj gyönyörű, az élet szép, így tekintsd egyfajta kikapcsolódásnak a mai napot. Ilyen is van, törődj bele, hogy nem mindig te tartod kezedben a geplőt.

IKREK (május 22-június 21)

Rendkívül súlyos teherként nehezedett rád egy, a múltadban történt kellemetlen esemény, amelyből akkor kétségbeesésedben kimenekültél anélkül, hogy elvarrtad volna a szálakat. Ezúttal azonban az élet kényszerít rá, hogy ismét elővedd az ügyet és foglalkozz vele, mert olyan szituáció adódott, ami ezen múltbeli történés egyenes következménye. De ne ess kétségbe, nem kell világgá sem kürtölnöd a dolgot, csupán tegyél meg mindent azért, hogy mihamarabb pont kerülhessen az ügy végére, és ne lehessen többé hatással sem e jelenlegi, sem a jövőbeli életedre! Egyébként már csak a saját lelkiismereted megnyugtatása érdekében is jobb, ha rendezed az adósságodat!

RÁK (június 22-július 22)

Vannak olyan dolgok a múltadban, amelyekről nem szívesen beszélsz, még csak nem is jó szívvel gondolsz vissza rájuk, a környezet előtt pedig kifejezetten szégyelled ezeket. Most azonban rá kell jönnöd, hogy éppen ezek a lezáratlan ügyek sodorhatnak kellemetlen helyzetbe. Le kell porolnod ezeket az aktákat, s mihamarabb megoldást kell találni az összes befejezetlen dologra, különben folyamatosan attól retteghetsz, hogy milyen csontváz esik még ki a szekrényből. Vegyél egy mély levegőt és ugorj neki, hiszen ezt előbb-utóbb úgyis kénytelen leszel megtenni! Hidd el, jobb előbb, mint később!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Végre eljött az az idő, amikor nem kell az összes idegszáladdal arra koncentrálnod, hogy úgy sikerüljön minden általad elkezdett feladat, ahogyan azt eltervezted, mert pontosan a maguk útján haladnak a dolgok. Így ez lehetőséget ad neked arra, hogy kicsit hátradőlj és lazíts. Nézz körül a világban, fedezd fel az élet szépségeit, s ne keress újabb munkát magadnak. Légy nyitott persze, ha valamilyen izgalmas lehetőség jön veled szembe, de azért gondolkodás nélkül ne ugorj fejest semmibe, legyen szó bármilyen ígéretesnek tűnő kihívásról.

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Komoly kihívással kell szembenézned, olyan feladattal küzdesz ugyanis, ami jóval túlmutat a kompetenciahatáraidon, mégis neked kell valamilyen megoldást találni. Te viszont egyelőre csak bizonytalankodsz, éppen ezért eljött az ideje annak, hogy kérj segítséget, s konzultálj a részletekre is kitérően nálad tapasztaltabb személyekkel, de egyetlen pillanatra se feledd, hogy ettől a döntés felelősségétől meg nem szabadulhatsz. Ha alaposan körbejárjátok a dolgot, nem fog elmaradni a siker. Akkor azonban ne szégyelld bevallani, hogy mindez nem a te kizárólagos érdemed, mert nem lenne igazságos egyedül learatni a babérokat. Ugyanakkor az sem baj, ha a főnökök tisztában vannak a korlátaiddal, s legközelebb csak olyasmivel bíznak meg, amit magad is el tudsz végezni. Ezekből tanulsz, s egyre bonyolultabb feladatokat bízhatnak majd rád.

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Túl sokat vártál egy bizonyos szituációtól, de végül nem úgy sült el, ahogyan azt eredetileg elképzelted, ami rendkívülien elkeserít és csalódással tölt el. Ha azonban mélyebben belegondolsz, te vártál túl sokat, mert olyasmibe élted bele magad, aminek kevés köze volt a valósághoz. Szóval egyszerűen illúziókat kergettél, s ez – mind már annyiszor – nem vezetett semmi jóra. Időnként előfordul az emberrel, hogy elveszíti a realitásérzékét, és miért pont te lennél a kivétel? Legközelebb igyekezz racionálisabban gondolkodni, hogy elkerülhesd ezt a fajta csalódást. Álmodozni jó, de csak bizonyos ésszerű határok között! Nyugi, szerencsére ez még nem a világ vége!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Igyekszel minden eshetőségre felkészülni, nem szereted a váratlan szituációkat, éppen ezért a kiszámíthatatlan részleteket is figyelembe véve mindig rendelkezel egy B-tervvel is. Ez a bizonyos alternatíva most nagyon jól fog jönni, hisz olyan szituáció adódik, amikor ugyan azt gondoltad, minden úgy fog alakulni, ahogyan azt korábban eltervezted, mégis rajtad kívül álló okok miatt kénytelen vagy irányt változtatni és másfelé indulni. Bízz magadban, de légy résen, s ne hagyd, hogy megrémítsen az ismeretlen, hiszen ettől még jól is alakulhatnak a dolgaid. Nem véletlenül vagy olyan elővigyázatos és alapos, ami ezúttal kifejezetten az előnyödre válik majd!

NYILAS (november 23-december 21)

Kissé öntörvényűnek gondolnak a környezetben, hiszen mindent szeretsz a saját terveid szerint alakítani, és nemigen hagysz senkit a közeledbe férkőzni. Most mégis az ellenkezőjét bizonyítod azoknak az előítéleteknek, amiket rád ragasztottak: mások segítségére sietsz. Ne ess azonban át a ló túlsó oldalára, s ne vidd túlzásba a dolgot, mert a vége az lehet, hogy mások visszaélnek a jó szándékoddal, s megpróbálnak majd kihasználni. Te ezt semmiképpen ne hagyd, s tett egyértelművé, hogy az értékrendedet senki kedvéért nem fogod feladni, és a saját elveid szerint éled továbbra is az életed.

BAK (december 22-január 20)

között egy vitás helyzetben kezdenek elszabadulni az indulatok, így gyorsan döntened kell, hogy megmaradsz külső szemlélőnek vagy inkább közbelépsz. Úgy tűnik, nincs más választásod, mint beavatkozni, mielőtt még nagyobb baj lenne a dologból. Próbáld meg összehozni a vitás feleket és segíts nekik úgy rendezni a konfliktust, hogy abból senki ne megalázott vagy vesztes félként kerüljön ki. Ez nem egy kellemes feladat, de utóbb hálásak lesznek neked azért, hogy megmentetted a kapcsolatukat, s akkor méltán lehetsz majd büszke magadra, hiszen nagyon jó barát vagy, aki a bajban nem átall segíteni!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Senkinek nem tudsz nemet mondani semmire, akármilyen nagy volumenű dologgal bíznak meg, ettől azonban annyira túlzsúfolod a napod, hogy a saját dolgaidra egyáltalán nem marad időd. Ettől, érthető módon rendkívül frusztrálttá válsz, magadra haragszol elsősorban, de a környezetre is meglehetősen neheztelsz, hisz a hétvégét nem így akartad volna indítani. Igyekezz úgy felfogni a helyzetet, hogy ebből is tanultál valamit, ez esetben azt, hogy a Te kötelezettségeid prioritást élveznek és ha emellett marad szabadidőd, bevállalhatsz plusz terheket, amivel a népszerűségi indexed az eget verheti. Első helyen azonban jó magad állsz, legközelebb már ezt is tudni fogod!

HALAK (február 20-március 20)

A benned lévő kezdeti bizonytalanság után kezdesz ráérezni egy bizonyos szituációban arra, hogyan is kellene megoldani a helyzetet, és ez egyre magabiztosabbá tesz, így sokkal hatékonyabban tudsz dolgozni. Bár vannak a környezetedben olyan emberek, akik befolyásolni próbálnak, ezúttal ne hallgass rájuk, inkább értesd meg velük, hogy ezúttal pontosan tudod, mit kell cselekedned. Határozott de udvarias formában tedd világossá, hogy nem szorulsz mások segítségére, nem kérsz tanácsot, s nem is hagyod magad eltéríteni az általad választott útról. Csak így tovább!