Napi horoszkóp február 9.: a Bikák nagy álmokat dédelgetnek, a Mérlegek szoros kapcsolatba kerülnek valakivel

Borítókép: Napi horoszkóp február 9.: a Bikák nagy álmokat dédelgetnek, a Mérlegek szoros kapcsolatba kerülnek valakivel Forrás: getty images
A hét utolsó munkanapján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok mára is üzentek!

NAPI HOROSZKÓP FEBRUÁR 9.

KOS (március 21.–április 20.)

Mindenkinek szüksége van legalább egy emberre a környezetében, akinek a társaságában fesztelenül érezheti magát, akivel mindig érdemes időt tölteni, s aki előtt bármit el- és ki lehet mondani, mert az egyenes beszédnek biztosan nem lesznek kellemetlen következményei. Neked szerencséd van, mert rendelkezel ilyen igaz baráttal, aki legreménytelenebb helyzetekben is melletted állt és segített megtalálni a kiutat. Ha úgy érzed, hogy most is segítségre van szükséged, bátran fordulj hozzá, mert kölcsönösen számíthattok egymásra és ez így van jól!

BIKA (április 21.–május 21.)

Nagy álmokat dédelgetsz, jól tudod, mik a céljaid, ugyanakkor tisztában vagy a képességeiddel is. Ennek ellenére most olyasmibe vágtál bele, amivel egyelőre nem boldogulsz. Lehetséges, hogy kissé túlbecsülted magad? Ülj le és gondolkodj el azon, vajon hol hibás a számításod, s mit kellene esetleg másként csinálni. Kizárólag erre koncentrálj, majd tedd, amit helyesnek gondolsz, és meglátod, menni fog: kikeveredsz a gödörből, s a felsőbb osztályba léphetsz.

IKREK (május 22.–június 21.)

Egy bizonyos helyzetben megbotlasz és hibát követsz el, emiatt rendkívül dühös vagy a környezedre és önmagadra is. Ne ostorozd azonban magad, mert attól egyetlen lépéssel sem jutsz előbbre, igyekezz inkább kiköszörülni a csorbát és a legtöbbet kihozni a dologból, amíg nem késő. Ha viszont csak azon rágódsz, mit rontottál el, még jobban belekeveredsz az egészbe, és egyre kisebb esélyed lesz kimászni a slamasztikából. Légy megoldáscentrikusabb, s ha kell, kezdj mindent akár ismét a nulláról, csak tegyél valamit, mert különben ki fogsz futni az időből.

RÁK (június 22.–július 22.)

Egyenlőre bizonytalan vagy a terveiddel kapcsolatban, nem tudod, hogy melyik úton indulj el ahhoz, hogy a kitűzött célodat a lehető legkönnyebben elérhesd, és csak mimimális kockázatot kelljen vállalnod. Akad azonban egy kedves ismerős, aki nálad jóval több tapasztalattal rendelkezik és önzetlenül a segítségedre siet: elmeséli, mit és hogyan tegyél annak érdekében, hogy mielőbb átszakíthasd a célszalagot. Ha már neked fogalmad sincs arról, hogy tovább, hallgass rá, mert az ötletei a javadra fognak szolgálni. Óvakodj azonban a hamis prófétáktól, akik nem feltétlenül a javadat akarják, mert inkább az irigység vezérli őket: sajnálnák tőled, ha bármilyen sikert érnél el. Ezekkel viszont nem kell törődnöd.

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Megismerkedtél valakivel, akiről már első pillanatban is tudtad, hogy több lehet közöttetek szimpla barátságnál. Igyekezz feltérképezni, ő hogyan viszonyul hozzád, mik a szándékai és hogy vajon lehet-e ebből hosszú távú kapcsolat. Viszont próbálj uralkodni magadon, ne nyomulj ezres fordulatszámon, mert amennyiben az illető nem érez hasonlóképpen irántad, nagyot csalódhatsz és a korábbihoz képest is rosszabb helyzetbe kerülhetsz. Szóval csak óvatosan tapogatózz, és ha nem vagy meggyőződve róla, hogy ti ketten valóban azonos dolgot akartok, inkább vonul vissza, mert kínos csalódástól kímélheted meg magad. Mert egyáltalán nem lehetsz biztos benne, hogy valóban a remélt herceg érkezett hófehér paripán!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Túl sok a negatív energia körülötted, amit rendkívül nehezen tudsz már elviselni. Emiatt nagyon feszélyezve érezted magad az utóbbi időben, de ennek okát illetően csak most sikerült megvilágosodnod: a környezeted húz vissza, csakhogy próbáld megmutatni mindenkinek, hogy érdemes a dolgok pozitív oldalát nézni, és akkor nagyobb az esély a sikerre. Ha nem sikerül erről meggyőzni az örökös huhogókat, ne vegyél többé tudomást róluk, hanem járd a saját utadat. Te kerülhetsz ki győztesként ebből a helyzetből!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Szoros kapcsolatba kerülsz valakivel, ám a környezeted óva int az illetőtől. Emiatt elbizonytalanodsz egy pillanatra, hiszen nem tudod, hogy a többieknek higgy – vagy bízz a saját megérzéseidben. Amennyiben az utóbbi az erősebb, érdemes egy esélyt adni a dolognak, hiszen nem tudhatod, hogy mások pesszimizmusa min alapszik, s ha azt komolyan veszed, vajon miről maradsz le. Van ebben így is, úgy is kockázat, ezért ne ringasd magad hamis illúziókba. Mert ha végül a környezeted állításai bizonyosodnak be, nagyot fogsz hasalni, s nyolc napon mindenképpen túl gyógyuló sérüléseket szerzel! Csak vedd lazán a dologban a szerelmi szálat, várj és meglátod, hogyan alakul a helyzet!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Szeretsz a dolgok mögé látni, folyamatosan mindenen igyekszel rajta tartani a szemed. Ez azonban fárasztó, mert legnagyobb igyekezeted ellenére sem lehetsz minden fontos információ birtokában. Ha pedig ez így van, az eseményekre sincs feltétlenül hatásod, tehát jobban jársz, ha legalábbis bizonyos keretek között az elveidhez sem ragaszkodsz mindig görcsösen. Vannak dolgok, amelyek kimenetelét úgysem tudod magad befolyásolni, ezeket érdemes elengedni. Törődj inkább azokkal az ügyekkel, amelyek téged közvetlenül érintenek és a sorsod alakulását érdemben befolyásolhatják. Ez éppen elég feladatot jelent, és ha ezekről tudsz, s képes vagy legalább ebben a szűk körben befolyásolni az eseményeket, tulajdonképpen nyert ügyed van!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Hihetetlen tehetséggel áldott meg a sors, de a lustaságod miatt hajlamos vagy elkótyavetyélni a benned rejlő nagyszerű adottságokat. Minimális szorgalommal és akaraterővel azonban sikerülne minden babért learatni, ehhez viszont te is kellesz. Ha azonban nem csinálsz semmit, biztosan nem repül a szádba a sült galamb. Ehhez cselekedni kell, vállalva a munkával járó kétségtelen kényelmetlenségeket is. Mérlegeld, mit szeretnél jobban: ücsörögni a dagonyában – vagy végre tenni valamit azért, hogy bezsebelhesd a siker. Ha ez utóbbit választod, állj fel és csinálj végre valamit. Mutasd meg magadnak és a külvilágnak is, hogy mire vagy képes! Meglátod, talán még a nevedet is megjegyzik egy időre!

BAK (december 22.–január 20-)

Komoly döntést hoztál, s bár hosszú ideje rágódtál ezen, de most végre elhatározásra jutottál. Kimondtad, amit ki kellett, de felemás a hangulatot, mert egyes múltbeli történések végére nem sikerült igazán a saját szándékaid szerint pontot tenni. Ezen viszont már nem érdemes agyalogni, mert ami elmúlt, azon úgysem lehet változtatni. Tekints inkább a jövőbe, tervezz, igyekezz olyan programokat csinálni, amelyek elterelik a figyelmed. Időre van szükséged, hogy minden leülepedjen benned, de ne fektess ebbe túl sok energiát. A tegnap elmúlt, a holnap pedig előtted van! Új élmények új lehetőségek, új kalandok várnak rád, amelyeket kár lenne kihagyni!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Egy számodra fontos kérdés kapcsán kialakult vita kezd eldurvulni egy ismerősöddel, amelynek során hajlamosak vagytok gondolkodás nélkül bántó dolgokat vágni a másik fejéhez. Így azonban nem fogtok közös nevezőre jutni, ráadásul hosszú ideig fájó, nehezen hegedő sebeket is ejthettek egymáson. Mivel ez senkinek nem válik hasznára, érdemes gyorsan megáljjt parancsolnotok önmagatoknak, mielőtt még nagyobb baj lenne belőle! Emelkedjetek felül a történteken, üljetek le, s kulturált emberekhez méltó módon
beszéljetek róla, hogy tulajdonképpen mi is itt a baj. Ha végképp nem találtok kompromisszumos megoldást, akkor csendesen induljon ki-ki a maga útján! Egyet azonban soha ne felejts: civilizált emberek között nincs olyan konfliktus, amit ne lehetne csendben is elintézni!

HALAK (február 20.–március 20.)

Megítélésed szerint egyfajta monotonitásban éled a mindennapjaid, nincs semmi izgalmas változás, kaland benne. Emiatt úgy érzed, kezd ellaposodni az életed, unalmas, egysíkú az egész. Éppen ezért valószínűleg eljött a változtatás ideje. Keress új kíhívásokat, ha úgy érzed, ehhez a személyiséged kiteljesedéséhez feltétlenül szükséged van. Biztosan találsz olyan kalandot, ami még téged is izgalomba hoz, s azt remélheted tőle, ha leküldöd az akadályt, a ranglétrán feljebb is emelkedhetsz. Az ésszerű keretek között ne félj az extremitástól sem, csak bátran vágj bele!