Napi horoszkóp február 5.: a Kosok körül felpezsdül az élet, a Vízöntőket pozitív gondolkodásuk segíti előre

Borítókép: Napi horoszkóp február 5.: a Kosok körül felpezsdül az élet, a Vízöntőket pozitív gondolkodásuk segíti előre Forrás: getty images
A hét első napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is üzentek!

NAPI HOROSZKÓP FEBRUÁR 5.

KOS (március 21.–április 20.)

Végre történik valami körülötted, alig várod, hogy újabb dolgokba vághass bele. Ne siettess azonban semmit, mert ezzel tudtodon és akaratodon kívül veszélyhelyzetbe sodorhatod magad. Bármennyire is kalandvágyó vagy, a testi épséged mindennél fontosabb, éppen ezért kétszer is gondold végig, mielőtt bármit teszel. Kizárólag akkor kezdj neki bárminek is, ha meggyőződtél róla, hogy az út kellőképp biztonságos. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy a bársonyfotelben ülve, sálat kötögetve kell megöregedned, mert egész nyugodtan vállalkozhatsz olyasféle dolgokra is, amelyek a komfortzónádon kívül esnek. Tanulj, tapasztalj, de mindenképpen okosan járd a saját utadat!

BIKA (április 21.–május 21.)

Egy kedves ismerősöddel végzett közös munka nem éppen úgy alakul, mint ahogyan azt az elején elterveztétek, és ez mindkettőtöket csalódással tölt el. De nehogy emiatt megfutamodjatok, inkább nézzétek meg, eddig mit csináltatok rosszul, s gondoljátok újra a stratégiát. Menni fog ez, csak össze kell csiszolódnotok, s persze nagyon akarni kell a sikert, különben hiába minden igyekezet. Ha pedig beértetek a célba, ne feledjétek méltóképpen megünnepelni a dolgot.

IKREK (május 22.–június 21.)

Egy hozzád közelálló személy kezd beleveszni egy problémába, miközben ezúttal korántsem élete legbonyolultabb kihívásával küzd. Próbálj segíteni neki, mert lehetséges, hogy csak egy minimális lendület kell neki ahhoz, hogy meg tudja oldani ezt a helyzetet, amire saját maga egyelőre nem találja a megoldást. Ezért nagyon hálás lesz neked, hiszen te leszel az az egyedüli személy, aki a bajban mellette áll. Mindenkinek szüksége van olyan emberekre, akikre mindig, minden körülmények között bátran számítani lehet. Méltán lehetsz büszke magadra, mert te most e személyek közé tartozol!

RÁK (június 22.–július 22.)

Akad egy jó barátod, akiben eddig feltétel nélkül megbíztál. Most azonban mégis csalódnod kell benne, hiszen olyan titkot árult el rólad valakinek, amit te kizárólag vele osztottál meg, s nem szeretted volna, hogy arról mások is tudomást szerezzenek. Érthető a felháborodásod, mielőtt azonban végképp szakítanál az illetővel, adj neki egy esélyt arra, hogy magyarázattal szolgálhasson, vajon miért adott ki téged. Ha erre nem volt alapos oka, nem kell különösebben erőlködnöd, hogy megőrizd a jó viszonyt, hanem vont le a megfelelő tanulságot, és legközelebb légy sokkal óvatosabb, mielőtt másokkal számodra kellemetlen dolgokról beszélni kezdenél.

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Nem hagy nyugodni egy bizonyos dolog, amellyel kapcsolatban folyamatosan azt érzed, hogy muszáj utánajárnod, hisz akkor fogsz csak valamelyest megnyugodni, ha kiderül az igazság. A bizonytalanságnál mindenképpen jobb, ha megtudod, mi van a háttérben, ám arra is fel kell készülnöd, hogy ez a kutakodás visszaüthet. Esetleg olyasmire derülhet fény, ami a számodra roppant kellemetlen, így érdemes erre is felkészülnöd, és akkor kisebb lesz a csalódás. De az is lehet, hogy hagynod kellene a fenébe az egészet, és nem kellene sürgetni semmit, mert olyan rejtély még nem volt, amiről a titok fátyla egyszer le nem hullott volna. Ha valami rossz dologról van szó, ráérsz akkor is megtudni!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Nem tudod, mire számíthatsz egy bizonyos helyzetben, mert számodra teljesen ismeretlen területre tévedtél. Nem kell azonban mindent egyedül megoldanod, mert sokkal jobban jársz, ha segítséget kérsz valakitől, akiben megbízol, s aki megküzdött már valamilyen hasonló feladattal. Ne szégyelld beismerni a gyengeségedet, hiszen te sem érthetsz mindenhez. Együtt azonban sikerre vihetitek a dolgot, s minőségi munkát adhattok ki a kezetekből. Ne izgulj, menni fog, csak bízzatok magatokban!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Egy ideje azon morfondírozol, vajon rendben van-e az életed, s hosszútávon jól jössz-e ki belőle, ha nem változtatsz semmin. Persze a kényelmesebb megoldás, ha beletörődsz, hogy ennyi jutott neked, hiszen nem elviselhetetlen ez a helyzet. De amennyiben úgy érzed, hogy lépned kell, ne sokat törd a fejed ezen, hanem inkább azon gondolkodj, hogyan tudnál új utakat találni. Ha nem cselekszel időben, félő, hogy teljesen besavanyodsz, és nem is leszel már képes arra, hogy kitörj a jelenlegi szürkeségből.

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Végre sikerült megfogalmaznod magadnak, hogy mi a célod, mi az, amiben ki tudnál teljesedni. Ezt a környezeted nem feltétlenül fogadja kitörő örömmel, de ez ne tántorítson el attól, hogy elindulj végre a boldogság felé vezető úton. Önbizalom, kitartás, akaraterő – mindössze ezekre van szükséged ahhoz, hogy bizonyítsd magadnak és a körülötted élőknek is, hogy mire vagy képes. És persze kell egy jó adag elszántság is ahhoz, hogy végre tegyél valamit. Hajrá!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Bizonytalan vagy valamivel kapcsolatban, ezért igyekszel minél több embertől tanácsot kérni, mert abban reménykedsz, hogy valaki majd megmondja helyetted, mit kellene csinálnod. De sokra nem mégy vele, mert ahány ember, annyi ötlet, ami végképp zavarba ejt. Így kénytelen vagy tudomásul venni, hogy senki nem fogja megoldani a problémádat. Tetszik, nem tetszik, ezúttal kizárólag magadban kell eldöntened, hogy merre tovább. Ha belebuksz, te viseled a felelősséget, de ha sikerrel jársz, a dicsőség is csak a tied!

BAK (december 22.–január 20.)

Régóta dolgozol egy számodra kiemelten fontos ügyön, de egyelőre nem látod az út végét. Hiába teszed a dolgodat, az eredmény csak nem akar megmutatkozni. Lehetséges azonban, hogy most kedvező alkalom kínálkozik: nagyobb sebességre kapcsolhatsz, és közelebb kerülhetsz végre a célodhoz. Koncentrálj most kizárólag erre, s ha kell, mozgósítsd az összes tartalékodat. Könnyen lehet, hogy végképp kimerülsz, de megéri, mert ha a célba érsz, elégedetten tekinthetsz az eredményre, amire olyan régóta vársz. Utána ráérsz pihenni egyet.

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Alapvetően optimista embernek tartod magad annak ellenére is, hogy számos alkalommal bizonyította az élet: nem mindig a terveidnek és elvárásaidnak megfelelően alakulnak a dolgok. Pozitív gondolkodásod most sem fog cserben hagyni, hisz noha az elején nem úgy tűnik, hogy valaha is pontot tudsz tenni egy bizonyos ügy végére, most mégis úgy alakul a helyzet, hogy minden a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy sikerrel oldd meg a feladatot. Nagy kő eshet le a szívedről, mert régóta küzdesz ezzel. Most viszont szusszanhatsz egy kicsit, és ha teheted, ne vállalj egy darabig nagyobb felelősséggel járó munkát!

HALAK (február 20.–március 20.)

Hosszú ideje dolgozol egy bizonyos ügyön, amely súlyos felelősséggel jár, így pontosan tudod, hogy nem hibázhatsz. Már nem is tudod eldönteni, hogy mi vesz igénybe jobban: a felelősség terhe, vagy az, hogy mennyi energiát kell belefektetned ebbe a munkába ahhoz, hogy a tőled elvárt eredményt hozd. Jól belefáradtál az egészbe, és tapodtat sem haladsz előre. Így jobban jársz, ha most megállsz egy rövid időre, pihensz valamennyit, igyekszel feltöltődni, s utána újragondolod az egészet. Hidd el, utána minden könnyebben fog menni!