Napi horoszkóp február 2.: a Szüzek topformában vannak, a Halak fontos döntés előtt állnak

Borítókép: Napi horoszkóp február 2.: a Szüzek topformában vannak, a Halak fontos döntés előtt állnak Forrás: getty images
A hét utolsó munkanapján is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, a csillagok ugyanis ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

NAPI HOROSZKÓP FEBRUÁR 2.

KOS (március 21.–április 20.)

Lassanként kezd sok lenni a téged nyomasztó probléma, s ezzel most nemigen tudsz mit kezdeni. Fogalmad sincs ugyanis róla, hogyan oldj meg mindent szép sorjában úgy, hogy az eredmény téged is, másokat is kielégítsen. Úgy tűnik, a halmozódó feladatok maguk alá temetnek, ezért mindenképp érdemes ezen a ponton megállni, s mindent alaposan számba venni. Amennyiben szükségét látod, könnyíts a terheiden, s vonj be másokat is, akikre mindig is számíthattál és pontosan tudod, hogy ezúttal sem fognak cserben hagyni. Arra azonban ügyelj, hogy semmiképpen ne erőltess rá senkire semmit az akaratán kívül!

BIKA (április 21.–május 21.)

Helyzeti előnyt élvezel egy bizonyos szituációban, de nem szeretnéd semmiképpen azt a látszatot kelteni, hogy esetleg vissza akarnál élni ezzel a lehetőséggel. Szóval ne igyekezz egyedül és kizárólag a saját javadra lezárni az ügyet – bár ezt most megtehetnéd –, hanem adj lehetőséget másoknak is, hogy a munkából kivehessék a részüket, s osztozhassanak veled a sikerben. Hidd el, neked is édesebb lesz a győzelem íze, ha másokat is sikerélményhez juttatsz azzal, hogy megosztod velük a tudásodat és a tapasztalataidat. Ezzel te is jobb emberré válsz, a társaidból pedig igazi csapatot kovácsolhatsz, s a következő akadályt már közösen vehetitek – mindannyiótok nagy megelégedettségére!

IKREK (május 22.–június 21.)

Ugyan elégedett vagy a jelenlegi életeddel, sokan mégis a szemedre vetik, hogy nem ott kellene tartanod, ahol éppen most vagy. Ne foglalkozz azonban mindig azzal, hogy ki mit mond, mert ha állandóan másokra figyelsz, s valamennyiük elvárásainak igyekszel megfelelni, abból elég nagy összevisszaság lesz, mert ahány ember, annyiféle ötlet. Amúgy meg honnan tudhatnák, hogy mennyi áldozatot hoztál már eddig is mindazért, amit elértél?! Különben amíg nem jártatok hasonló cipőben, nincs is miről beszélni Hadd mondják a magukét, egyáltalán nem kell foglalkoznod velük!

RÁK (június 22.–július 22.)

Akad valaki a környezetedben, aki mindenáron keresi a bajt. Teljesen biztos benne, hogy te mindig ott állsz a háta mögött és mindent bevetve kihúzod a gödörből, bármilyen slamasztikába kerüljön is. De egy idő után észre kell venned, hogy az illető csupán kihasználja az önzetlen segítőkészségedet, s abszolút figyelmen kívül hagyja a veszélyeket, mi több, direkt keresi azokat a helyzeteket, amelyek igen kockázatosak, s nem fél a következményektől. Elképzelhető, hogy bármilyen közel is áll hozzád ez a bizonyos személy, talán lassan el kellene engedned a kezét, hogy a saját bőrén tapasztalja, milyen az égő parázson sétálni! Ne legyen miatta lelkiismeret-furdalásod, hisz te mindent megtettél érte, innentől csak rajta múlik, mire jut!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Eljött az idő, hogy végre olyan dolgokkal foglalkozz, amelyekben igazán ki tudsz teljesedni és önmagadat adhatod. Ne hagyd, hogy bárki befolyásoljon, csakis arra menj, amerre te gondolod és érdemesnek tartod, mert a következményekkel is neked kell majd számolnod, nem a kéretlen tanácsadóknak, bármi is legyen majd az eredmény. Sokan nem hisznek benned, de most nekik is bebizonyíthatod, érdemes küzdeni azért, hogy az álmaidat valóra váltsd, csak kellő akaraterő és elszántság kell hozzá!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Topformában vagy, ma semmi nem szegheti a kedved, s úgy érzed, bármilyen akadállyal és váratlan helyzettel képes vagy megküzdeni. Igyekszel mindenben a pozitívumot látni, és ez az a hozzáállás, ami már-már legyőzhetetlenné tesz. Ezt a környezeted is észreveszi és a tenni akarásod átragad a többiekre is. Jó lenne, ha általában is ez lenne az alapállásod, és akkor biztosan nagy dolgokat vihetnél végbe. A képességeid megvannak hozzá, csak akarnod is kell a sikert!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Általában szereted, ha a tiéd az utolsó szó, és nehezedre esik elfogadni, ha valaki beleszól a dolgaidba. Bele kell törődnöd azonban, hogy vannak nálad okosabb és tapasztaltabb emberek a környezetedben, akik csak segíteni akarnak, így időnkénti sokkal bölcsebben teszed, ha hallgatsz a „nagyobbakra”, mert sokat tanulhatsz tőlük. És lehetséges, hogy legközelebb, ha arra kerül a sor, már sokkal megfontoltabban fogsz tudni döntést hozni, s nem is lesz okod arra, hogy az elhatározásodat utóbb megbánni kényszerülj.

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Nem szeretsz szembenézni a kellemetlen helyzetekkel, inkább halogatod a megoldást. Így azonban csak gyűlnek a fejed felett a viharfelhők, és egyszer csak azt veszed észre, hogy ebből már nincs kiút. Miközben természetesem mindig van kiút, csak meg kell találni. Igyekezz számba venni a tennivalóidat, okosan rendszerezz mindent, és akkor jó eséllyel képes leszel úrrá lenni a káoszon. Igyekezz mielőbb pontot tenni legalább a nyomasztó ügyeid végére, hidd el, utána sokkal nyugodtabban fogsz aludni.

NYILAS (november 23.–december 21.)

Fogytán van a türelmed egy bizonyos üggyel kapcsolatban, nem igazán érted, mi tart olyan sokáig, miért toporogsz egy helyben, miközben neked egyetlen felesleges perced sincsen. Ha teheted, próbáld megsürgetni a dolgot, hisz nem várhatsz a végtelenségig arra, hogy mások összeszedjék magukat és menjen végre minden a maga rendje szerint. El kell azonban fogadnod azt is, hogy bizony vannak olyan helyzetek, amelyekre abszolút nincs ráhatásod, s akármit is teszel, soha nem tudod az eseményeket befolyásolni. Mielőtt azonban feladnád a küzdelmet, érdemes egy pillanatra megállnod és visszatekintened, hogy mi mindent tettél már meg, mekkora út áll mögötted, és milyen eredményre számíthatsz, ha kitartasz. Ha mindezt végiggondolod, te is rá fogsz jönni, hogy nem szabad veszni hagyni ezt a dolgot. Nyugi, már csak néhány méteren kell kitartanod, azt pedig a kisujjadból kirázod!

BAK (december 22.–január 20).

Amikor már kezdtél feladni valamit, derült égből szinte villámcsapásként érkezik valaki, akinek a kezében van egy olyan dologgal kapcsolatban a megoldás, amitől te már semmi jót nem reméltél. Most ne azon agyalj, hogy mi történt, hanem ragadd meg az alkalmat, és vedd igénybe az önzetlen segítséget. Élj a soha vissza nem térő alkalommal, cselekedj gyorsan, s ha már kimásztál a slamasztikából, akkor is ráérsz majd hálálkodni. Légy a megmentődnek nagyon hálás, és biztosíts róla, hogy szükség esetén ő is feltétlenül számíthat rád.

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Egy bizonyos helyzetben megbotlasz és hibát hibára halmozol, emiatt rendkívül dühös vagy a körülményekre és önmagadra is. Ne ostorozd azonban magad, mert attól semmi nem lesz könnyebb, hanem igyekezz kiköszörülni a csorbát, és hozd ki a lehető legtöbbet a helyzetből, amíg nem késő. Ha a már megtörtént eseményeken rágod magad, tapodtat sem jutsz előre. Ezen lépj túl, bár tanulj belőle, hogy legközelebb ne hibázz ekkorát. Most viszont lény konstruktív, gyorsan vedd számba, mit is kell cselekednek, s villámgyorsan lépj a tettek mezejére, s akkor meg tudod menteni mindazt, ami még menthető!

HALAK (február 20.–március 20.)

Úgy érzed, most elérkezett az alkalmas pillanat ahhoz, hogy fontos döntést hozz. Hosszú ideje hezitálsz, nem tudod, milyen irányba indulj, de ezúttal megkapod a jelzést arra, hogy nekivágj a nagy útnak, s merre kell indulnod. Előtte azonban gondoskodj róla, hogy ne maradjanak elvarratlan szálak, befejezetlen ügyek, majd dolgozz ki megfelelő taktikát, hogy nem csak bizonytalanul bolyongj az őserdőben. Már csak némi bátorságra van szükséged ahhoz, hogy belevágj, és meglátod, a végén a te sikeredet ünnepli majd mindenki.