Napi horoszkóp február 14.: az Oroszlánoknak nagy örömet okoz egy bizonyos dolog, a Szüzek átadhatják magukat a Valentin-napi romantikának

Borítókép: Napi horoszkóp február 14.: az Oroszlánoknak nagy örömet okoz egy bizonyos dolog, a Szüzek átadhatják magukat a Valentin-napi romantikának Forrás: Getty Images
Valentin-napon se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak!

NAPI HOROSZKÓP FEBRUÁR 14.

KOS (március 21.–április 20.)

Valószínűleg fordulóponthoz érkezett az életed, mert úgy érzed, hogy a jelenlegi tevékenységed már nem elégít ki igazán, s ha még sokáig csinálod, teljesen bele fogsz fásulni. Ebből már túl sok mindent nem lehet kihozni, ezért ne erőltesd tovább a dolgot, hanem jobban teszed, ha kilépsz az egészből. Bármennyire is nehéz, de új célokat kellene keresned, s el kell döntened azt is, hogy azokat miként érheted el. Sokáig azonban ne hezitálj, mert teljesen felesleges vesztegetned az időt.

BIKA (április 21.–május 21.)

Egy nagy munka kellős közepén vagy, s némi elkeseredéssel tölt el a tudat, hogy mennyit kell még dolgoznod, mennyi áldozatot kell még hoznod annak érdekében, hogy időre végezni is tudj. Ne görcsölj azon, hogy mit kell még elvégezned, inkább állj meg egy pillanatra, tekints vissza, és meglátod, mekkora utat tettél már meg. Ez biztosan erőt fog adni a folytatáshoz, hiszen egyértelmű, hogy a célig ennél már jóval kevesebb van hátra. Szóval ugorj neki, s meglátod, a dolognak hamarabb a végére érsz, mint azt pillanatnyilag gondolod.

IKREK (május 22.–június 21.)

Azon emberek közé tartozol, akik nagyon nehezen vagy inkább egyáltalán nem mernek ellentmondani, s legfeljebb akkor tiltakoznak, ha valami tényleg kifejezetten a hátrányukra válna. Most ez utóbbi helyzet állhat elő: olyan dologba kevernének bele, amit te kapásból ostobaságnak tartasz, ráadásul az ügynek rád nézve nem kis kockázata van. Ez az, amiben nem kell részt venned, azért mondj határozott nemet, és ne törődj azzal sem, ha emiatt valaki megorrol rád. Most nem a népszerűségedről, hanem a saját életedről, a saját biztonságodról és a saját boldogságodról van szó!

RÁK (június 22.–július 22).

Most vagy soha! Itt a megfelelő alkalom arra, hogy kiállj és ne hagyd magad elnyomni! Eddig te voltál az, akiről sokan azt gondolták, minden terhet nyugodtan rá lehet pakolni, ám már roskadozol a súlyos csomagok alatt. Kénytelen vagy tudatni mindenkivel, hogy nem teherhordó serpának szerződtettek, s nem az a dolgot, hogy a csúcs felé tartó hegymászók batyuit hurcold a hátadon, hogy azok könnyebben érhessenek fel a csúcsra. Neked is jogod lenne eljutni a csúcsokra, s neked is jól jönne egy-két serpa, de te úgy gondolod, a saját problémáiddal egyedül kell megküzdened, s nem szabad kihasználni másokat. Figyelmeztesd erre a többieket: ha tényleg égig erő hegyeket akarnak megmászni, tegyék ezt saját erőből, s ne mások hátán kapaszkodjanak fel.

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Olyasmi történik veled, ami rendkívül nagy örömmel tölt el, mert végre bebizonyosodik, hogy egy dologba nem hiába fektettél bele annyi energiát, s nem hiába áldoztad rá a szabadidődet is, mert a sok erőfeszítés meghozza a maga gyümölcsét. Élvezd ki ezt a pillanatot, de vigyázz, nem mindenki örül majd felhőtlenül veled, lesznek, akik megpróbálják lefagyasztani az arcodról a mosolyt. Ez azonban ne szegje kedved, irigyeid mindig voltak és mindig is lesznek. A lényeg, hogy amit elértél, azt magadnak köszönheted.

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Eléggé el vagy mostanában foglalva, megállás nélkül futsz körbe a mókuskerékben. Úgy érzed, nem tudsz kiszállni, mert abban az esetben összeomolhat minden körülötted, amit eddig felépítettél. Nem biztos azonban, hogy ilyen borúsan kellene a helyzetet látnod, mert attól, hogy lassítasz kissé, még nem dől össze az egész világ. Ez a veszély sokkal inkább akkor fenyeget, ha a végletekig hajtod magad és teljesen kimerülsz. Éppen ezért gyorsan tudd le, amit ma nagyon le kell tudni, utána pedig add át magad a pihenésnek, a feltöltődésnek, a Valenti-napi romantikának! Meglátod, milyen jót tesz, ha kettesben töltöd az időt a szerelmeddel!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Igyekszel titkolni mások előtt az aggályaidat valamivel kapcsolatban, mert nem szeretnéd felesleges kérdezősködésnek kitenni magadat. Valaki azonban mégis megérzi, hogy valamilyen baj van körülötted, és egy alkalmas pillanatban neked szegezi a kérdést: mi bánt. Ne cipeld egyedül tovább ezt a terhet, hanem őszintén beszélj róla, mi az, ami nem hagy nyugodni. Még az is lehet, hogy kapsz valamilyen hasznos tanácsot ahhoz, hogy miként tegyél rendet a fejedben. Mázsás kőtől szabadulhat meg ezzel.

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Nagy várakozással tekintesz azokra a dolgokra, amelyeken régóta dolgozol. A befektetett energia és a ráfordított idő teljes egészében megtérülni látszik, ami elégedettséggel tölthet el. Vannak persze ellenlábasaid, akik máris irigyen figyelik, hogy mekkora siker kapujában állsz, de az utolsó métereken ne hagyd magad befolyásolni, hanem menj határozottan tovább a választott úton, és az eredmény nem maradhat el. Méltán lehetsz majd büszke magadra, hiszen önerőből egészen páratlan dolgot produkáltál!

NYILAS (november 23.–december 21.)

A mai nap akad egy kellemetlen helyzet, amelyen egy egész csapat nem tud úrrá lenne, és a te szakértelmedre is szükség lesz. A tudásod és tapasztalataid birtokában sokat segíthetsz nekik, ugyanakkor ezt akár egyfajta közösségépítő tréningnek is tekintheted, mert sokat tanulhatsz arról, miként lehet másokkal együttműködve gyorsan és hatékonyan megoldani egy feladatot. A segítőkészségedért nagyon hálásak lesznek neked a környezetedben élők, te pedig büszke lehetsz magadra, mert mindig jókor vagy jó helyen, s kedvezően tudod befolyásolni az eseményeket, ami tényleg elismerésre méltó!

BAK (december 22.–január 20.)

Úgy tűnik, felhúztad a redőnyt, beengedted a szobádba a világosságot és a fényben rájöttél bizonyos dolgokra, amelyekkel kapcsolatban eddig a sötétben tapogatóztál. Most már pontosan tudod, miként lehet megoldanod azt a több ismeretlenes egyenletet, amellyel eddig hiába küszködtél. Ne tétovázz, fogj is neki gyorsan, s akkor lezárhatod azt az ügyet, amely eddig álmatlan éjszakák sorát okozta. Ma már valószínűleg jobban fogsz aludni.

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Körvonalazódni látszik a fejedben egy terv arra, hogy mit és hogyan kellene csinálnod ahhoz, hogy a végén jó eredménnyel zárj egy általad megkezdett munkát. Van ugyan még benned némi bizonytalanság, de ez ne tartson vissza. Indulj el mihamarabb, s majd menet közben fény derül az apró részletekre is, és hamarosan teljesen összeáll a kép. Így azután nem érdemes görcsölnöd, mert menni fog minden, mint a karikacsapás.

HALAK (február 20.–március 20.)

Senki nem mondta, hogy könnyű lesz az út, amelyen elindultál, te mégis valamiért úgy döntöttél, hogy nekivágsz. Nyilvánvalóan azt is tudtad, hogy számtalan akadály lesz előtted, s benne van a pakliban, hogy a végén rosszul is járhatsz. Szóval egyáltalán nem hűbelebalázs módjára ugrottál fejest az üres medencébe, hanem kalkuláltál a lehetséges kockázatokkal is. Ha viszont a kalkuláció téves volt, tényleg megütheted magad, s akkor gazdagabb leszel egy fájó tapasztalattal. De ha jól számítottál ki mindent, tiéd lesz a siker, amit senki nem vehet el tőled!