Napi horoszkóp, február 13.: a Kosok sikerrel oldanak meg egy bizonyos helyzetet, a Skorpiók jól érzik magukat a bőrükben

Borítókép: Napi horoszkóp, február 13.: a Kosok sikerrel oldanak meg egy bizonyos helyzetet, a Skorpiók jól érzik magukat a bőrükben Forrás: Getty Images
Ma se keltél fel hiába, itt a horoszkóp! :)

NAPI HOROSZKÓP FEBRUÁR 13.

KOS (március 21.–április 20.)

Csavaros logikádnak és a tapasztalataidnak köszönhetően sikerrel mentesz meg egy reménytelennek tetsző helyzetet, s igen nagy baj lehetett volna, ha nem lépsz közbe. Neked azonban helyén volt az eszed, pontosan tudtad, mit kell csinálni ahhoz, hogy megfordítsd a mérkőzés állását. Nyilván ez az egyik oka annak, hogy annyian megbíznak benned, s hogy mindig felelősségteljes feladatokkal bíznak meg. Természetesen az élethez jókora adag szerencse is kell, de úgy tűnik, te jóban vagy Fortunával!

BIKA (április 21.–május 21.)

Valaki akaratán kívül ugyan, de alaposan megbántott téged, amit igen nehezen tudsz megemészteni. Nemigen vagy képes túllépni rajta, s ez érthetően a hangulatodra is rányomja a bélyegét. Nem érdemes azonban emiatt túl sokat emészteni magad, inkább keresd meg az illetőt, és próbáljátok meg tisztázni a dolgot. Ha az igazságra esetleg nem is derül fény, a saját lelki békéd helyreállítása érdekében mégis érdemes egy kísérletet tenni. Utána majd ráérsz levonni a megfelelő tanulságokat is.

IKREK (május 22.–június 21.)

Igencsak elbizonytalanodsz egy megoldásra váró üggyel kapcsolatban, de ennek okát ezúttal nem magadban kell keresned, mert akad valaki az ismerőseid között, aki mindent megtesz azért, hogy megingasson a hitedben. Egyfolytában azon dolgozik, hogy zavart keltsen, s mindenáron szeretné elérni, hogy add fel az egészet. Nem egészen világos, hogy ezt miért csinálja, de ne is foglalkozz vele. Neked most nincs más dolgod, mint határozottan továbbmenti az általad választott úton, s ha elhiszed, hogy győzhetsz, győzni is fogsz.

RÁK (június 22.–július 22.)

Soha ne keverd össze a munkát a magánéleteddel! Igyekezz senkit ne terhelni a munkahelyi dolgokkal, s ha kiléptél a gyár vagy iroda kapuján, utána igyekezz kikapcsolódni, feltöltődni, hiszen másnap újabb feladatok várnak. Ne vidd haza a benti ügyeidet, s persze ugyanez fordítva is igaz: az otthoni gondjaidat se zúdítsd a kollégáid nyakába. Tudj differenciálni, mert különben előbb-utóbb minden szál összegabalyodik, s a káoszban már magad sem fogsz eligazodni. Miért bonyolítanád az életedet, ha nem muszáj?!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Másokkal ellentétben rendkívül lelkes vagy egy bizonyos üggyel kapcsolatban. A környezetedben azonban szinte senki nem bízik a sikerben, ezért eléggé szkeptikusan állnak a dologhoz, s téged is le akarnak beszélni arról, hogy túl sok energiát fektess bele. Te viszont másként látod, és még mindig reménykedsz abban, hogy ebből a helyzetből ki lehet hozni valamit. Ha nem adod fel, a lelkesedésed akár még ragályos is lehet, s amennyiben átragad másokra is, tényleg kellemes meglepetésben lehet részetek: együtt elérhetitek azt, amiben csak kevesen hittetek.

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Szinte megállás nélkül azért küzdesz, hogy mások elégedettek legyenek veled. Nem létezik semmi más a számodra, mint az, hogy az elvárásoknak maradéktalanul megfelelj, s hogy elfogadtasd magad. Fel kell azonban tenned a kérdést: valóban az a legfontosabb, hogy – a saját szempontjaidat háttérbe szorítva – mindig a környezeted kedvére tegyél, s mások érdekeit szolgáld? Aligha ez a legjobb hozzáállás, mert a saját boldogságod legalább ennyire fontos, szóval törődnöd kellene magaddal is, különben egyszer csak azzal szembesülsz, hogy mindenki kihasznál, neked meg nincs is saját életed. Hát ezt érdemes alaposan átgondolnod, ha nem akarod az örökös mártír szerepét vállalni!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Valakit nagyon nehezen engedsz el, mindenáron ragaszkodsz hozzá, még annak ellenére is, hogy nagy csalódást okozott neked. Nem tudsz szabadulni tőle, egyfolytában azon rágódsz, hogy mi és miért történt, hol romlott el az egész. Ez azonban nem vezet sehova, mert csak egyre mélyebben süllyedsz el a kátyúban. Beleragadsz a múltadba, vagy veszel egy nagy levegőt, és gyorsan továbblépsz? – csak rajtad múlik. Valószínűleg jobban jársz, ha az utóbbi megoldást választod, és most már csak a jövőre koncentrálsz. Vond le a megfelelő tanulságokat, és keress számodra ígéretesebbnek tűnő megoldásokat.

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Végre úgy gondolod, megtaláltad a helyedet a világban, jól vagy a bőrödben és az elégedettség érzését senki nem veheti el tőled. Magabiztos vagy, megingathatatlan, és teljesen nyugodt afelől, hogy jó úton haladsz. Az irigyekkel ne foglalkozz, mert mindig lesznek olyanok, akik a mások dicsőségét szeretnék a magukénak tudni. Ezzel önmagában nincs baj, csak maguk is dolgozzanak meg érte. Te ne törődj senkivel, csak magaddal foglalkozz, mert a saját lelki békédnél nincs fontosabb!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Valakivel túl közeli kapcsolatba kerülsz a munkahelyeden, ami nemcsak a kollégáidnak szúr szemet, hanem a dolgod a főnököd is kiszagolja. Nehéz ezt nem észrevenni, hiszen izzik kettőtök között a levegő. Mindenesetre vannak, akik egyáltalán nem nézik jó szemmel a románcot, mi több, szóvá is teszik, minden lehetséges fórumon. Az ilyen munkahelyi kapcsolat persze nem feltétlenül szerencsés – a népi bölcsesség szerint házinyúlra nem lövünk –, másfelől akár a szervezet hatékonyságát is javíthatja, ha a munkatársak kötött esetleg több, mint baráti a viszony, hiszen egymást még jobb teljesítményre is ösztönözhetik. Mindazonáltal igyekezz a munkádat kifogástalanul elvégezni, és akkor kisebb támadási felületet nyújthatsz. A főnök és a beosztott között az efféle kapcsolat viszont általában tényleg megengedhetetlen.

BAK (december 22.–január 20.)

Nagyon kezdesz elfáradni a nagy rohanásban, úgy tűnik, nem maradt energiád arra, hogy átszakítsd a célvonalat. Most kell leülnöd, most kell összeszedned magad, most kell végiggondolnod, hogyan tudnál valahonnan erőt meríteni ahhoz, hogy tisztességgel be tudd fejezni a megkezdett folyamatot. Meg kell adnod magadnak az esélyt arra, hogy önbizalommal, kitartással és logikával érd el azt, amit olyannyira akartál. Amennyiben szükségét érzed, pihenj egy keveset, tedd félre a problémáidat és olyan dolgokkal foglalkozz, amelyek egy időre elvonják a figyelmedet, hogy azután újult erővel vághass neki a számodra fontos feladatnak!

VÍZÖNTŐ (január 21.február 19)

Nehezen nyílsz meg mások előtt, nem vagy a társaság ceremóniamestere, inkább csendes megfigyelőként ücsörögsz azon ábrándozva, milyen jó érzés lehet, ha mindenki rád figyelne. De ne harcolj azonban mindenáron azért, hogy valamennyi szempár rád szegezze a tekintetét, mert könnyen lehet, ez csak azért következne be, mert bohócot csináltál magadból. Erre viszont nincs semmi szükséged. Csinálj inkább olyan dolgokat, amelyek egyértelműen s köz érdekét szolgálják, és sokkal hamarabb képes leszel kivívni az elismerésért, mint azt gondoltad volna.

HALAK (február 20.–március 20.)

Nem nagyon találod a helyed abban a szituációban, amelybe éppen belekeveredtél. Bár minden erőfeszítéseddel arra koncentrálsz, hogy élvezd a helyzetet és magabiztos legyél, egyszerűen nem megy. Amennyiben valóban mindent bevetettél és ennek ellenére nem látod belőle a kiutat, most mondj nemet és add vissza a lehetőséget, mielőtt mélyebbre merülsz el az ügyben, mert akkor sokkal nehezebb lesz kihátrálni belőle. Így megnyugodhatsz, nem lesz lelkiismeret-furdalásod és nem kell megszégyenülten elkullognod, hanem nyugodtan kihúzhatod magad és indulhatsz el más irányba!