Napi horoszkóp február 1.: a Bikáknak motivációra van szükségük, a Mérlegek váratlan helyzetbe kerülnek

Borítókép: Napi horoszkóp február 1.: a Bikáknak motivációra van szükségük, a Mérlegek váratlan helyzetbe kerülnek Forrás: getty images
A hónap első napján is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz izgalmas üzeneteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

NAPI HOROSZKÓP FEBRUÁR 1.

KOS (március 21.–április 20.)

Akaratodon kívül belesodródsz egy szerencsétlen szituációba, amelyben ugyan az első pillanattól kezdve eléggé kényelmetlenül érzed magad, de most már nemigen van más választásod: a lehető legjobb tudásod szerint kell megállni a helyedet. Próbáld a maximumot kihozni magadból, ne engedd, hogy a körülmények befolyásoljanak. Csakis arra koncentrálj, hogy minél hamarabb pontot tegyél az ügy végére, hiszen érthető módon a lehető legkorábban szeretnél szabadulni ebből a kínos helyzetből.

BIKA (április 21.–május 21.)

Kezdesz ráunni az örökös, látszólag cél nélküli vesszőfutásra, mert nem igazán látod, merre tartasz, egyáltalán tartasz-e bárhová. Leállni meg nem mersz, mert azt a helyzet abszolút feladásaként értékelnéd. Mindez azonban csak önámítás, mert kétségkívül mozgásban vagy ugyan, de csak körbe-körbe szaladgálsz. Így viszont aligha juthatsz egyről a kettőre. Ideje lenne ezt felismerni, s véget vetni az önbecsapásnak, mert ebből a dologból semmit nem fogsz kihozni. Találj inkáb valami értelmes célt, ami talán nagyobb sikerrel kecsegtető munkára motivál. Még nem késő, éppen ezért érdemes végiggondolni, igazából merre szeretnél tartani, s egyáltelán mit vársz az élettől. De ne húzd az idő, hanem keress megfelelő motivációt, ami új lendületet adhat, mit több, sikerrel kecsegtethet. És akkor elmondhatod, te mindent megtettél a közös célok elérése érdekében.

IKREK (május 22.–június 21.)

Akad valaki a környezetedben, aki mindenáron meg szeretné határozni, hogyan és miként éld az életedet annak érdekében, hogy mindenképp boldog legyél. Először rendkívül indulatosan reagálsz a kéretlen életvezetési tanácsokra, ám rá kell jönnöd, ez sehova nem vezet majd. Éppen ezért érdemes higgadtabban elbeszélgetned vele, s határozottan és világosan a tudtára kell adni, miért szeretnél a saját életed alakításáról te magad dönteni. S tedd egyértelművé, hogy önálló, szuverén személyként nem szorulsz mások kéretlen tanácsaira.

RÁK (június 22.–július 22.)

Érzed ugyan, hogy jó úton vagy, és a saját nyugodt tempódban haladva is elérheted a célodat, valamiért azonban hirtelen türelmetlenné válsz és sürgetni kezded a magad által elvárt eredményt. Ennek viszont nem sok értelme. Ráadásul ha valaki tanácsot szeretne adni, a jó szándékú figyelmeztetést arrogánsan visszautasítod, amit az illető meglehetős értetlenséggel fogad. Talán még jól meg is sértődik miatta. Nincs azonban semmi okod arra, hogy ennyire görcsösen kapkodj. Lazíts és próbáld meg inkább élvezni azt, amit csinálsz!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Úgy érzed, hosszú ideje ballagsz ugyanazon az úton, kissé gépiesen, különösebb motiváció és perspektíva nélkül mész előre, s már régen lemondtál arról, hogy bármilyen eredményt is elérhetsz. Így azonban beleszürkülsz a hétköznapi robotba, kezd unalmassá válni az életed, s végül mély apátiába zuhanszhatsz. Ne mondj le azonban ilyen könnyen a saját boldogságodról, s addig változtass, amíg van rá lehetőséged, mert amennyiben most nem ragadod meg a kínálkozó alkalmat, az el fog úszni az árral, te pedig soha nem fogsz kitörni ebből az állapotból. Keresd a kihívást, az új élményeket, amelyek lendületet adhatnak a továbblépéshez. Fontos, hogy legyen célod, találj valamilyen motivációt, amely ösztönöz. Hidd el, menni fog!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Valami, aminek eddig nem tulajdonítottál különösebb jelentőséget, most mégis nehéz perceket okoz neked, emiatt elég bosszús vagy, nem érted ugyanis, hogyan lett a bolhából ilyen hamar ekkora elefánt. Ahelyett azonban, hogy az idődet bosszankodásra vesztegetnéd, inkább fókuszálj arra, hogy most miként tudod mihamarabb megoldani a problémát, nehogy aztán a végén a nyakadba szakadjon az egész. Minden más ráér, hisz nálad ez van a fontossági sorrend élén, így semmi más nem lehet olyan sürgető, mint ez az egyetlen dolog, amelynek nem odázhatod tovább a megoldását. Gyorsan zárd le az ügyet, hogy ne nyomaszthasson tovább s, hidd el, akkor te is sokkal nyugodtabban éled majd az életed!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Bár nem nagyon szereted a kiszámíthatatlan és váratlan helyzeteket, most mégis olyan szituáció adódik, amikor egyszerűen, egyik pillanatról a másikra kicsúszik a kezedből az irányítás és szinte kontrollálhatatlanul sodródsz, semmiféle lehetőséged nincs arra, hogy a saját döntéseidnek megfelelően alakítsd a folyamatot. Ne ess kétségbe, találd meg azt a tempót, amely mellet a legkevesebb esélyed van arra, hogy nagyot essél. Mivel nincs nagy ráhatásod a dolgok alakulására, dőlj hátra és élvezd a kilátást. Most ne azon aggódj, mi lesz később, hanem élj a mának, azon pedig ráérsz utána idegeskedni, hogyan oldd meg a következő lépéseket. Maradj azonban éber, hisz eljöhet a pillanat, amikor lehetőséged lesz ismét magadhoz ragadni az irányítást.

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Régóta várod a megfelelő pillanatot arra, hogy egy régi, eléggé elmérgesedett konfliktust rendezz valakivel, aki azelőtt nagyon fontos szerepet töltött be az életedben, egy csúf vita azonban mindent megváltoztatott kettőtök között. Amennyiben elég erősnek érzed magad hozzá, szedd össze minden gondolatodat és mondanivalódat, keresd meg az illetőt, és próbáld rendezni a dolgokat annak érdekében, hogy mostantól nyugodtabban alhass és ne örökké ez járjon a fejedben. Vedd figyelembe az illető érzéseit, higgadtan hallgasd végig az ő sérelmeit is és igyekezzetek közös nevezőt találni. Mindketten tudjátok, hogy ez már nem lesz az a régi, felhőtlen kapcsolat, de sokkal nyugodtabb lesz mindkettőtök lelkiismerete, ha legalább kísérletet tesztek arra, hogy rendezzétek a dolgot!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Úgy érzed, az eddigi munkafolyamatban szükség van egy változtatásra ahhoz, hogy új lendületet kaphass, inspirálódhass, hogy végül valamilyen pozitív eredményt tudj felmutatni. Alaposan gondold át, hogy a készülő toronyból honnan veszel ki építőelemeket, s azokat hová illeszted vissza, hogy stabilabb építményt kapj. Ha nem jól döntesz, a torony csak egyre ingatagabb lesz, és könnyen a nyakadba borul az egész. Ne olyasmin próbájl változtatni, ami a projekt egészének sikerét veszélyeztetheti. Ezúttal jelentéktelennek tűnő kis lépések is kihatással lehetnek az eredményre, most ezekre koncentrálj.

BAK (december 22.–január 20.)

Valami olyasmi nyomja a lelked, amivel egyelőre nem tudsz mit kezdeni, s még abban sem vagy biztos, hogy egyedül meg tudod oldani a helyzetet. Éppen ezért érdemes végiggondolnod, hogy ki lehet az a személy a környezetedben, akiben megbízhatsz olyannyira, hogy ha elmondod neki a titkodat, nem fog visszaélni a bizalmaddal. Ha feltárod ennek az embernek a problémádat, máris könnyítettél a lelkeden, s reménykedhetsz benne, hogy az illető – nálad nagyobb tapasztalatai okán – hasznos tanácsokkal is szolgálhat.
Megoldáscentrikusan gondoljátok át közösen a helyzetet, s könnyen lehet, a megoldás közelebb van hozzád, mintsem azt gondoltad volna!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Kissé monotonnak érzed a jelenlegi munkádat, abszolút nem vagy elégedett, éppen ezért mindent megteszel annak érdekében, hogy mihamarabb továbblépj és végre olyasmivel foglalkozhass, amit érdekesnek tartasz és ami rejt némi izgalmat is magában. Ne akard azonban túltolni a dolgot, mert azzal csak azt fogod elérni, hogy hibát hibára halmozol majd, és nem tudsz szabadulni a mostani helyzetedből. Inkább érdemes végiggondolnod, mit és hogyan kellene tenned ahhoz, hogy mielőbb letudd végre a lezáratlan – és kényelmetlennek tartott – ügyeidet úgy, hogy azok lehetőség szerint később se köszönjenek vissza. Hajrá!

HALAK (február 20.–március 20.)

Maximálisan a tisztességes játék híve vagy, minden körülmények között ragaszkodsz ahhoz, hogy a legrövidebb és egyenes úton juss el a célodig anélkül, hogy másoknak ártanál vagy átgázolnál bárkin. Éppen ezért okoz akkora csalódást neked, amikor valaki hátba támad, s lelkiismeret-furdalás nélkül a földbe tapos. Meg kell azonban tanulnod, hogy az élet már csak ilyen, s te magad akármennyire is szeretnél tisztességes maradni, mindig lesznek olyan emberek, akik nem ezt a megoldást választják. Nem kell azonban mindig felvenni a kesztyűt, mert ha egy gazemberrel becsületes eszközökkel próbálsz küzdeni, azzal mindjárt az ő mocskos módszereit is legitimálod. Az ilyen embereket inkább messziről kerüld el!