Napi horoszkóp december 9.: a Bikák valakivel szorosabbra fűzhetik a szálakat, a Bakok kézzelfogható eredményt érnek el

Borítókép: Napi horoszkóp december 9.: a Bikák valakivel szorosabbra fűzhetik a szálakat, a Bakok kézzelfogható eredményt érnek el Forrás: Getty Images
Hétvégén se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek!

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 9.

KOS (március 21.–április 20.)

Valaki egy beszélgetés során kétértelmű megjegyzésével ültet bogarat a füledbe, ezzel olyan kérdéseket megfogalmazva benned, amelyekre eddig nem is gondoltál. Mivel egészen azóta nem hagy nyugodni a dolog, épp ezért igyekezz ezekre a kérdésekre választ találni, mert egészen addig úgysem tudod majd kiverni a fejedből a dolgot! Jó eséllyel sok mindenre fény derülhet, s fel kell készülnöd arra is, hogy talán most válik számodra is világossá az, hogy nem mindenki feltétlenül az, akinek mutatja magát. Akárhogyan is, de ennek mindenképp érdemes utánajárnod!

BIKA (április 21.–május 21.)

A mai nap alkalmas arra, hogy valakivel szorosabbra fűzd a kapcsolatodat, s ezen még akkor is érdemes gondolkodnod, ha eddig úgy érezted, hogy kissé távol áll tőled. Vess számot azonban magaddal: milyen élményeket és izgalmakat rejthet hosszútávon a dolog, ülj le, térképezd fel, mik az illető szándékai, mennyire lehet komolyan venni, mennyire megbízható és mi az a közös érdeklődési kör, amely mindkettőtöket lázba hoz és leköt. Hidd el, megéri legalább ismerkedni, hiszen egy hosszabb távú barátot találhatsz, de akár eljöhet az igaz szerelem is!

IKREK (május 22.–június 21.)

Úgy érzed, elegendő tapasztalattal rendelkezel ahhoz, hogy önállóan végezd el a feladataid és egyedül hozz döntést bizonyos helyzetekben. Erről azonban a környezeted nincs annyira megingathatatlanul meggyőződve, azt látják, hogy hűbelebalázs módjára csinálsz mindent. Ha az ellenkezőjét szeretnéd bizonyítani, mindenképp győzd meg őket arról, hogy igenis eléggé rátermett vagy és bár sokszor úgy tűnik, nem állsz a helyzet magaslatán, mégis pontosan tudod, mit csinálsz. Ne hagyd magad elbizonytalanítani! Mutasd meg mindenkinek, mire is vagy képes, majd tátva marad a szájuk, hogy eddig miért nem látták, miféle tehetséggel és problémamegoldó készséggel áldott meg a sors! Így kell ezt csinálni!

RÁK (június 22.–július 22.)

Eddig nem nagyon tudtad vagy talán nem vetted észre, de akad valaki a környezetedben, aki minden lépésed óvja, aki mindig figyel arra, hogy neked kényelmes legyen az életed. Persze mindezt úgy igyekszik csinálni, hogy ez ne tűnjön fel sem neked, sem másoknak. Nagy önzetlenségre vall, hogy mögötted áll és minden erejével érted dolgozik, te pedig becsüld meg, hisz nem mindenki mondhatja el, hogy valaki minden hátsó szándék és személyes érdek nélkül igyekszik megkímélni a kudarcoktól. Ügyelj azonban arra is, hogy valamennyire megtartsd az önállóságodat, ne kényelmesedj el, mert akkor teljesen kiszolgáltatottá válhatsz!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Megérett benned az elhatározás arra, hogy továbblépj egy olyan helyzetből, amelyben nem nagyon találsz már fantáziát, inkább azt érzed, hogy csak visszafogja a lendületedet. Igyekezz megértetni a számodra fontos személyekkel, hogy mi a változás oka, miért nem szeretnél tovább egyhelyben toporogni. Amennyiben te is sokat jelentesz a számukra, támogatni fognak és teljes mellszélességgel kiállnak majd melletted, s ez még nagyobb bátorságot ad majd az induláshoz. Mindent zárj le, ne hagyj magad mögött megoldatlan ügyeket, mert azok a jövőben is folymatosan zavaró tényezőként köszönhetnek vissza.

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

A hétvége első napján ambivalens érzésekkel küzdesz, úgy véled, érzelmi hullámvasúton ülsz, szinte óránként változik a hangulatod. Épp ezért talán most jött el az a pillanat, amikor kicsit lazítanod kellene, mert ezt az érzelmi túlfűtöttséget az is okozhatja, hogy kezdesz belefáradni a napi rutinba, abba, hogy nincs semmilyen változatosság az életedben és minden olyan egysíkú. Ne akarj mindenáron a mókuskerékben futni, mert előbb-utóbb össze fognak gabalyodni a lábaid és nagyot eshetsz! Szállj ki egy kicsit, kapcsolódj ki, rendezd a gondolataidat és az érzelmeidet, s csak akkor állj munkába, ha ismét hadra foghatónak gondolod magad! Most viszont jobban tennéd, ha kieresztenéd a fáradt gőzt és minden gondot feledve este buliznál egy jót! Ne aggódj, a megoldandó ügyek megvárnak, ráérsz holnap végiggondolni, merre tovább!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Eléggé el vagy mostanában foglalva, megállás nélkül hajtod magad. Úgy érzed, nem tudsz kiszállni, mert akkor összeomlik minden körülötted, amit eddig felépítettél. Nem biztos azonban, hogy ilyen borúsan kellene a helyzetet látnod. Hétvége van, neked is jár a kikapcsolódás lehetősége, épp ezért amennyiben este valamilyen önfeledt szórakozásra vágysz, azt is megengedheted magadnak, ám ha inkább a csendesebb pihenés híve vagy, akkor vonulj vissza, főzz egy finom vacsorát és nézzetek meg egy jó filmet néhány barátoddal vagy a szerelmeddel!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Úgy tűnik, megvilágosodtál végre és rájöttél bizonyos dolgokra, amelyekkel kapcsolatban eddig a sötétben tapogatóztál. Most már pontosan tudod, mit kell tenned annak érdekében, hogy megfelelően megold az egyenletet, amely eddig tele volt ismeretlenekkel. Így esélyt sem láttál arra, hogy valaha a végére érj a dolgaidnak. Ne tétovázz sokat, állj neki, mert most teljesen ideálisak a körülmények arra, hogy lezárj valamit, ami eddig nem hagyott nyugodni és álmatlan éjszakákat okozott. Indulj, mielőtt ismét elbizonytalanodnál!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Olyan helyzetben találod magad, amely ismeretlen a számodra, s nehezen kiszámítható következményekkel járhat, ha nem vagy észnél és nem cselekszel határozottan. Gondolkodj racionálisan, gyorsan mérd fel a probléma súlyosságát és mihamarabb lépj a tettek mezejére! Meglátod, ha elindulsz az úton, közelebb lesz a megoldás, mint azt annak előtte hitted volna, csupán némi bátorságra és tenni akarásra van hozzá szükség! Gyakran sokkal egyszerűbb minden, ha nem esel pánikba, hanem hideg fejjel teszed azt, amit tenned kell. Ha helyén van az eszed, nem lehet semmi probléma!

BAK (december 22.–január 20.)

Elég szép eredménnyel végeztél el egy feladatot, amelynek nyomán egyre-másra jönnek az elismerések, a dicséretek. Te azonban csak csendben mosolyogsz, nem is mered elhinni, hogy ez mind neked szól, és a világért sem szeretnél nagyképűnek mutatkozni. Ez azonban az a helyzet, amikor nyugodtan elhiheted, hogy mindez a te érdemed, s egymagad érted el ezeket az eredményeket, így bátran büszke lehetsz magadra. Majd holnap ráérsz ismét szerénykedni, most azonban élvezd ki a siker minden pillanatát! Lazíts, bonts ki egy üveg pezsgőt és koccints a barátaiddal vagy menjetek forralt bort inni és nézelődni a karácsonyi vásárban!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Olyan ügyeket kell a hétvége első napján megoldanod, amelyek nem várhatnak holnapig, hisz gyorsan pontot kell tenned mindennek a végére. Ennek érdekében fel kell állítanod egy prioritási sorrendet, amelyben pontosan leírod, mikor, mit és hogyan csinálj annak érdekében, hogy mindennel időben végezni tudj. Túl sok ugyanis a teendő, s ha gondolkodás nélkül vágsz bele, csak belefulladsz az egészbe. De ha alaposan bemelegítesz, majd olyan tempóban úszol, amely nem haladja meg a képességeidet, mégis jó részidővel éred el a medence túlsó végét, sokkal közelebb jutsz a sikerhez. Irány a medence, de csak okosan! Este meg legyen a bulizásé a főszerep, hisz neked is jár a kikapcsolódás!

HALAK (február 20.–március 20.)

Most vagy soha! Itt a megfelelő alkalom arra, hogy kiállj és ne hagyd magad elnyomni! Eddig te voltál az, akire mindenki valamennyi terhét rápakolhatta, most azonban, amikor már összeroskadni látszol a súly alatt, ki kell törnöd és meg kell mondanod, hogy nem magashegyi serpának születtél, aki a hegymászók tonnás csomagját cipeli, hogy azok zavartalanul érhessenek a csúcsra! Te is hegyet akarnál mászni és neked is nagyon jól jönne egy teherhordó, aki helyetted megoldja az összes nyomasztó problémát. Ehelyett te megküzdesz egymagad mindennel, mert tudod, hogy nem lehet mindig önző módon másokra építeni. Hozd tehát mindenki tudomására, hogy elég volt, mindenki küzdjön meg a maga bajával!