Napi horoszkóp december 5.: a Skorpiók váratlan helyzetbe kerülnek, a Nyilasok lassíthatnak a tempón

Borítókép: Napi horoszkóp december 5.: a Skorpiók váratlan helyzetbe kerülnek, a Nyilasok lassíthatnak a tempón Forrás: Getty Images
Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 5.

KOS (március 21.–április 20.)

Mindent mértani pontossággal elterveztél annak érdekében, hogy gördülékenyen menjenek a dolgok, de a vártnál lassabb a tempó. Mielőtt azonban kétségbeesnél, hogy az egészet deficittel zárod, s ezért inkább lehúznád a rolót, nyugodj meg és gondolj bele, mi mindent tettél már eddig is. Annyi munka, energia és matekozás van benne, hogy ez nem sülhet el rosszul. Ne ijedj meg a szembejövő akadályoktól, csupán arra ügyelj, hogy biztos lábakon állj, el ne fújjon az első fuvallat! Menni fog, csak bízz magadban!

BIKA (április 21.–május 21.)

Valaki óriási szívességet kér tőled, amelyre szíved szerint azonnal nemet mondanál. Nem a segítőkészség hiányzik belőled, hanem túl nagy áldozatokkal járna az, ha valakiért úgy tennél valamit, hogy abból te gyere ki rosszul. Próbáld finoman, de logikusan elmagyarázni, hogy ezt most miért nem vállalhatod. Csak addig a pontig menj el, amíg nem kockáztatod, hogy más miatt a szakadékba zuhansz, de vigyázz arra is, hogy a másik se essen bele. Találjátok meg az arany középutat, s akkor mindenki számára elfogadható megoldás születhet.

IKREK (május 22.–június 21.)

Mindenáron segíteni szeretnél valakin, nem tudod azonban, hogy pontosan mi az, amire a jelenlegi helyzetében a legnagyobb szüksége van. Kérdezd meg, miben állhatsz a szolgálatára, hogyan tehetsz érte bármit. Légy azonban óvatos! Csakis addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér, s a határaid ne lépd túl egyetlen centiméterrel sem! Az illető így is értékelni fogja az érte folytatott küzdelmedet, és semmi szükség arra, hogy az áldozati bárány szerepét játszd el. Maradj azonban mindig ilyen segítőkész és az egekbe emelkedhetsz!

RÁK (június 22.–július 22.)

Megeshet, hogy nem úgy reagálsz egy bizonyos helyzetre, ahogyan azt illem és a diplomácia szabályai megkívánják. Hirtelen felcsattansz ugyanis valamire, pedig a haragodat nem a rossz hír hozóján kellene kitöltened. Próbálj önuralmat gyakorolni, ne ugorj feleslegesen mindenre. Hallgasd meg nyugodtan az illetőt és gyorsan lépj tovább. Ne fuss felesleges köröket, mert csak önmagadat fárasztod vele, mást meg úgysem fog érdekelni a háborgásod. Lazíts és akkor nem fogsz olyan kényelmetlen helyzetbe kerülni, amikor neked kell majd magyarázkodni, elnézést kérni!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Nem hagy nyugodni egy bizonyos dolog, amellyel kapcsolatban folyamatosan azt érzed, hogy muszáj utánajárnod, mert akkor fogsz csak valamelyest megnyugodni, ha kiderül az igazság. A bizonytalanságnál mindenképpen jobb lesz, ha tisztázod a helyzetet, ám fel kell készülnöd arra is, hogy ennek számodra roppant kellemetlen következménye lehet. Minél inkább számítasz erre, annál kevésbé csalódhatsz. Egyébként az is lehet, hogy nem kellene neked ezzel az üggyel annyit foglalkozni Ha valaminek ki kell derülnie, az előbb-utóbb ki is fog derülni, s így talán nem szükséges annyira erőltetni a dolgot!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Minél inkább igyekszel valakivel megértetni valamit, annál inkább azt kell észrevenned, hogy kezded a saját értékrendedet is feladni, és mindent feláldozol azért, hogy meggyőzd az igazadról. Nem érdemes azonban eddig elmenni azért, hogy másokat a te oldaladra állíts, inkább el kell engedni az illető kezét. Hidd el, a kapcsolatotoknak sem használ, ha olyasvalamit próbálsz elmagyarázni, amit a másik egyszerűen nem hajlandó elfogadni. Vedd észre, hogy csak az idődet vesztegeted, ezért inkább minden harag nélkül lépj tovább. Fontos feladatok várnak még ugyanis rád, amelyek teljesítéséhez minden energiáidra szükség lesz!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Rendkívül eredményorientált ember vagy és ezért képes vagy mindent bevetni a siker érdekében, ám ezúttal lassabban mennek a dolgok, mint azt megszoktad, és ezt igen frusztrálónak tartod. Attól azonban, mert egyetlen csettintésre nem oldódik meg minden, még nem kell csalódottan elkullognod. Kellő akaraterővel és kitartással a munkád meg fogja hozni a gyümölcsét. Ha viszont most feladod, soha nem fogod megtudni, milyen közel jártál már a célhoz! Bízz magadban és menj tovább!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Olyasmi történik, amire nem számítottál, ám valamilyen módon kezelned kellene a kialakult váratlan szituációt. A hirtelen nyakadba zúdult felelősség megrémiszt egy pillanatra, ha azonban rendelkezel kellő tudással és tapasztalattal, és még a kreativitásodat is előveszed, ez a helyzet nem jelenthet a számodra megugorhatatlan akadályt. Higgy magadban, hiszen kerültél már korábban is hasonló helyzetbe, amelyen sikerrel úrrá lettél. Most is csak az első lépés lesz nehéz, utána már játszi könnyedséggel végigmész a kiválasztott úton. Fel a fejjel és előre!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Abban a meggyőződésben éled az életed, hogy bizonyos helyzetekben te vagy az egyetlen, akinek érdemes a tapasztalatára és a tudására alapozni. Bármilyen nélkülözhetetlennek is gondolod magadat, időnként neked is szükséged van kikapcsolódásra. Ha szétnézel a közvetlen környezetedben, biztosan találsz másokat is, akik hozzád hasonló tudással és tapasztalatokkal rendelkeznek. Hagyd őket is kibontakozni, te meg vonulj kissé a háttérbe. Igyekezz kikapcsolódni és energiát gyűjteni, hiszen szükséged lesz az erődre a közeljövőben.

BAK (december 22.–január 20.)

Nagyon szeretnéd, ha a dolgok felgyorsulnának és végre minden folyamatban lévő ügyednek a végére érhetnél, ez azonban egyenlőre várat magára. Mivel nem tudod befolyásolni az eseményeket, nem is érdemes felesleges köröket futnod, mert minden halad majd a maga medrében. Attól, mert folyton idegesíted magad, csak még jobban elfáradsz, miközben érdemi előrelépes nem fog történni. Te csak csinálj mindent úgy, ahogyan eddig, ne siettesd a dolgokat, s hidd el, ha nem görcsölsz, előbb célba érhetsz, mint eddig gondoltad!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Hosszú ideje az az érzésed, hogy nem találod valakivel a közös hangot, miközbe te – vele ellentétben – már jócskán lejjebb adtál az elveidből, és igyekeztél kompromisszumok sorozatát kötni mind magaddal, mind pedig az illetővel. Mivel azonban úgy tűnik, hogy csak te küzdesz ezért a kapcsolatért, rá kell jönnöd, hogy valószínűleg nem ugyanazt a nyelvet beszélitek, hiszen ha értene a szóból, bizonyára ő is tenne valamit a dolog érdekében. Ha már így alakult a helyzet, nem érdemes tovább küzdened, s ne engedj még többet, mert nem mindenkiért érdemes! Engedd el az embert és lépj tovább!

HALAK (február 20.–március 20.)

Olyasmiről próbálod meggyőzni a környezetedet, amivel kapcsolatban soha nem fognak egyetérteni veled. Emiatt kakukktojásnak érzed magad, ám mivel büszkén vállalod a véleményedet, egyáltalán nem zavar, hogy kilógsz a sorból. Tudod, hogy minden ember önmagában érték, de az, hogy egy személyiség kiben milyen érzelmeket vált ki, igencsak szubjektív megítélés dolga. Pontosan emiatt nem érdemes olyanokat győzködnöd, akik a tiédtől nyilvánvalóan eltérő értékeket preferálnak. Higyj magadban és az álmaidban!