Napi horoszkóp december 4.: a Bikákon komoly felelősség van, az Ikrek végre megízlelhetik a sikert

Borítókép: Napi horoszkóp december 4.: a Bikákon komoly felelősség van, az Ikrek végre megízlelhetik a sikert Forrás: Getty Images
A hét első napjára is fontos üzenetet küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 8.

KOS (március 21.–április 20.)

Bár körülötted mindenki kételkedik abban, amit kigondoltál, s mindenáron próbálnak lebeszélni róla, te mégis pontosan tudod, hogy helyesen cselekszel, mert nyomós okod van arra, hogy azt csináld, amit elterveztél – és azzal is tisztában vagy, hogy senki másnak nem ártasz vele, mert a saját bőrödet viszed a vásárra. Azonban légy óvatos! Senki nem fogja a kezedet, eezért ha megbotlasz, nem is lesz, aki felsegítsen! Alaposan gondolj át minden egyes lépést, mielőtt átkelsz a folyón, mert nem tudhatod, milyen mély a víz!

BIKA (április 21.–május 21.)

Komoly felelősséget tesznek a válladra, amire egyáltalán nem számítottál a hét első napján. Az emiatt érzett frusztráció teljesen rányomja a bélyegét a hangulatodra és a közérzetedre, ami a környezetednek is feltűnik. Hidd el, attól, mert minden szembejövőn megpróbálod levezetni a benned lévő feszültséget, nem lesz jobb a helyzet, maximum magadra haragítasz számodra fontos embereket. Tekints úgy a problémára, hogy neked ezt most mindenképp meg kell oldanod, zárd ki a külvilágot és csak erre koncentrálj! Hidd el, ha nem puffogsz egyfolytában, rá fogsz jönni, hogy nem is olyan megoldhatatlanul a feladat. Igyekezz mihamarabb letudni a dolgot, így felszabadultan, lelkiismeretfurdalás nélkül alhatsz majd éjszaka! Minden csak hozzáállás kérdése!

IKREK (május 22.–június 21.)

Eljött a nap, amire vártál, hiszen ma végre zamatos gyümölcsöt terem az a fa, amit jó régen elültettél és szorgalmasan gondoztál. Nem volt hiábavaló az ebben fektetett munka, megérte az alaposság, a kitartás, az sok-sok áldozat, amit vállaltál. Mutasd meg másoknak is, hogy milyen nagyszerű eredményeket lehet elérni, ha valamit nagyon szeretne az ember! Csak így tovább, mindig maradj ilyen, mert ezzel a hozzáállással még sokra viheted!

RÁK (június 22.–július 22.)

Nagyon nincs ínyedre egy bizonyos feladat, legszívesebben nem is foglalkoznál vele, hiszen megítélésed szerint sok más dolog van, amire koncentrálhatnál ehelyett. Mivel azonban valaki megbízott vele, te pedig elvállaltad, jobb, ha mégis előveszed az ügyet, időt áldozol rá és mihamarabb letudod az egészet. Ha húzod az időt, annál később szabadulsz, s folyamatosan a fejedben motoszkál majd a gondolat, hogy mégis csináldon kellene valamit. Hidd el, neked is sokkal jobb lesz, ha teljesíted, amit ígértél. Nyugtasd meg a lelkiismeretedet, mert senki nem szeret bűntudattal élni!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Mostanában eléggé túlvállaltad magad, s ez az egészségi állapotodra is kihatással lehet, lassan eljutsz ugyanis a végkimerülés határáig. Ennek elkerülése érdekében a mai napot szenteld azoknak a tevékenységeknek, amelyek kikapcsolnak, felvillanyoznak, segítenek a feltöltődésben. Bárki bármivel próbál megbízni, nagyon határozottan, ám szofisztikált hangnemben igyekezz hárítani, mert ez most végképp nem az a szituáció, amikor magadra vehetsz újabb terheket bárki más helyett. Figyelj inkább magadra, mert ha elfogy az energiád, nem tudsz tisztességgel helyt állni! Most csak erre koncentrálj!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Egy számodra közeli ember kifejezetten ad a véleményedre, és ezúttal is a tanácsodra van szüksége. Te nagyon szívesen segítesz, légy azonban óvatos, mert nem vagy részese az általa megélt szituációnak, így nem biztos, hogy helyes következtetésekre tudsz jutni. Majd a másik fél meghozza a döntést, nem kell magadra vállalnod ezt a terhet is, hiszen nem vagy képes obkektív módon megítélni a helyzetet, ezért minek is okoznál magadnak álmatlan éjszakákat emiatt?! Mondd el, amit gondolsz, de azt is tedd hozzá, hogy nem jársz az ő cipőjében, éppen ezért nem vagy képes helyette meghatározni, mi a helyes út!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Olyan döntés előtt állsz, amit ugyan régen meg kellett volna már hoznod, ám egészen idáig megpróbáltad a fejedet a homokba dugni, s elodázni a dolgot hogy ne kelljen szembenézned a nehézségekkel. Mivel azonban te is tudod, hogy a végsőkig nem húzhatod, így még azelőtt érdemes a sarkadra állni, s egyszer és mindenkorra kimondani, amit gondolsz, mielőtt még nem lesz késő! Igyekezz tehát döntésre jutni még akkor is, ha ez egy fájdalmas dolog, s ha az érzelmeid mást diktálnak. Hidd el, tonnákkal könnyebb leszel utána! Hajrá!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Kissé csalódottan veszed tudomásul, hogy az, amin régóta dolgoztál, bizony nem úgy sült el, ahogyan azt tervezted. Emiatt rögtön behúznád a kéziféket és kiszállnál az egész dologból, pontosan tudod azonban, hogy azzal nem csak magadnak, hanem a környezetednek is ártanál. Éppen ezért – mielőtt magadra haragítanál másokat is –, vegyél egy mély levegőt és tisztességgel állj helyt, hogy később ne kelljen emiatt szégyenkezned. Ne aggódj, semmi nem tart örökké, így ez is el fog egyszer múlni, és most már pontosan tudod, hogy a jövőben mit és hogyan kell tenned ahhoz, hogy a dolgok kedvező irányban alakuljanak. Ne feledd: a jó pap is holtig tanul!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Úgy tűnik, valamiben nem tudsz egyetérteni egyes kollégáiddal egy bizonyos dolgot illetően, emiatt parázs vitába keveredsz, és kezdenek az indulatok elszabadulni. Mielőtt azonban végérvényesen elromlana a helyzet, érdemes mérlegelned, hogy megéri-e tönkretenni mindent. Ha már rengeteget dolgoztatok, időt és energiát nem kímélve fáradoztatok valamin, ne tegyétek kockára mindazt, amit eddig elértetek. Próbáljatok zöldágra vergődni egymással, kössetek kompromisszumot. Hidd el, érdemes közös nevezőt keresni és legalább egy időre félretenni az indulatokat, így ugyanis sokkal élvezhetőbb – és sikeresebb – lesz a munka!

BAK (december 22.–január 20.)

A teljesítményedet tekintve örökké elégedetlen vagy magaddal, éppen ezért hajlamos vagy az önvádra. Ha valami nem sikerül, rendszerint te vagy az első, aki vállalja emiatt a felelősséget. Ez nagyon nemes dolog, ám egy idő után csupa görcs lesz az életed, mert folyton arra koncentrálsz majd, nehogy hibázz. Hidd el azonban, földi halandóként te sem vagy tökéletes, te is tévedhetsz! Ha valami nem úgy sül el, ahogyan szeretted volna, rá se ránts, igyekezz javítani, amit lehet, de nem kell kétségbeesetten bűntudatba menekülnöd, hiszen bármilyen hihetetlen, mások is melléfognak néha! Élvezd az életet, add át magad a téli hangulatnak, díszítsd fel az otthonodat és gyönyörködj a karácsonyi fényekben! Az életed tele van apró örömökkel, csak észre kell venned őket!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Mielőtt komoly döntést hozol, érdemes megnézni és áttekinteni mind a pozitív, mind pedig a negatív oldalát a dolognak. Lehet, hogy olyan szempontokat fedezel fel a gondolkodás közben, amelyek alapjaiban változtatják meg a helyzetet és megkönnyítik az elhatározást. Arra azonban vigyázz, hogy semmiképpen ne vessz bele a részletekben, mert akkor késő lehet és elszalaszthatod a lehetőséget, ami még egyszer nem fog visszakopogtatni.

HALAK (február 20.–március 20.)

Nehezen viseled az egy helyben álldogálást, szeretnéd felkavarni kicsit az állóvizet és ehhez most jött el a legmegfelelőbb pillanat, mérlegeld azonban a kockázatokat. Nem mindenki fog azonban örülni a váltásnak, hisz a szeretteid féltenek mindentől, ami a károdra lehet, ám igyekezz az értésükre adni, hogy pontosan tudod, mit csinálsz, s ha elhasalsz, az a te bajod lesz! Ne késlekedj, cselekedj, egyszer élsz, miért ne használnád ki a kínálkozó lehetőséget?! Amennyiben valóban szükségét érzed a változásnak, és biztos is vagy a dolgodban, mondd ki, amit kell, de azért ne hozz meggondolatlan döntéseket!