Napi horoszkóp december 3.: a Bikák maximalisták, az Oroszlánoknak fontos ügyet kell megoldaniuk

Borítókép: Napi horoszkóp december 3.: a Bikák maximalisták, az Oroszlánoknak fontos ügyet kell megoldaniuk
Hétfői horoszkóp.

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 3.

KOS (március 21-április 20)

Túl görcsösen szeretnél valakihez közelebb kerülni, de egyelőre inkább még távolabb sodródtál tőle. Emiatt rendkívül el vagy keseredve, fogalmad sincs, milyen eszközt tudnál még bevetni a cél érdekében. Gondold végig, mi az, amivel lenyűgözheted az illetőt, de ne feledd: nem érdemes a saját értékrendedet és önbecsülésedet feladni csak azért, hogy valakinek imponálj. Ha a személyiségeddel meg tudod nyerni, ha önmagadért fogad a bizalmába, az jó, de ne akard az illetőt mindenáron megszerezni, mert nem biztos, hogy hosszútávon megéri. Ráadásul hogyan fogsz később tükörbe nézni, ha önmagad teljes feladásával kerültél közelebbi kapcsolatba valakivel? És vajon meddig fog tartani ez a dolog?

BIKA (április 21-május 21)

Általában ha valamilyen feladatra igent mondasz és elvállalod, azt szereted hibátlanul elvégezni és olyan eredményt felmutatni, amellyel méltán vívod ki a környezeted elismerését. Vigyázz azonban, hogy kizárólag olyasmibe ugorj bele, ami nem jelent elviselhetetlen terheket, s a kompetenciahatáraidon belül meg tudod oldani a helyzetet. Kizárólag azért, mert valaki ki szeretné erőszakolni a segítségedet, nem kell mindenképpen kötélnek állni. Fontos szempont persze, hogy senkinek nem akarsz csalódást okozni, de mindenképpen vedd figyelembe a lehetőségeidet és a képességeid is!

IKREK (május 22-június 21)

Olyan teher nyomja a válladat, amelytől egyelőre nem tudsz megszabadulni, de mindent megteszel annak érdekében, hogy mielőbb fellélegezhess. Ne kapkodj azonban, figyelj a részletekre, mert apró dolgokon csúszhatsz el, s ha megbotlasz, az egész folyamat teljesen más irányt vehet. Próbáld a kezedben tartani az irányítást, ügyelj arra, hogy kis lépésekben haladj, ne akard az egész ügyet tíz perc alatt lezárni csak azért, mert már rendkívül eleged van az egészből. Hidd el, hamarosan eljön a megfelelő pillanat, amikor minden ideális lesz ahhoz, hogy végre lezárd az egészet. Csak türelem!

RÁK (június 22-július 22)

Hosszú ideje morfondírozol már egy bizonyos dolgon, ám a benned lévő félelem és kishitűség miatt egészen eddig nem mertél belevágni. Túl sok benned a kérdőjel, nem igazán érzed biztonságosnak a talajt, a gondolataid folyamatosan azon járnak, hogy mi lesz, ha nem sikerül. Akkor hogyan fogsz elszámolni a saját lelkiismereteddel és a saját környezeteddel? De ha csak ezen jár a fejed nem fogsz egyről a kettőre jutni. Amennyiben tehát valóban fontos neked a kitűzött cél, és ennek érdekében bele akarsz vágni egy új kalandba, másként kell közelíteni a dologhoz. Leginkább hinned kell saját magadban, s persze szükséged van némi bátorságra is hozzá. Ha sikerült meggyőznöd magadat, ne késlekedj, mert amit ma megtehetsz, arra nem biztos, hogy holnap is lesz lehetőséged!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Nagyon fontos ügyet bíznak rád, amelyet a megfelelő diszkrécióval, a tőled telhető legnagyobb odaadással kell megoldanod. Noha a felelősség súlya egy pillanatra eltántorít, azt is pontosan tudod, hogy súlyos presztízsveszteség nélkül nem hátrálhatsz ki csak úgy a helyzetből. Eléggé felkészült vagy hozzá, ezért gondolkodjon a dolgon egy kicsit, hozz össze egy használható tervet és vágj bele. De ne húzd sokáig az időt, mert viszonylag gyorsan produkálnod kell valamit.

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Fontos döntés előtt állsz, amely a jövőben meghatározhatja az életedet, te azonban nem nagyon szereted a változásokat, mindig mindenhez a végsőkig ragaszkodsz még akkor is, amikor az adott helyzet a számodra már nem sok jóval kecsegtet. De higgy abban, hogy most érdemes lépni, mert olyasmi vár rád, amit még soha nem tapasztaltál. Adj lehetőséget magadnak arra, hogy új dolgokat próbálhass ki, hogy új ismereteket és tapasztalatokat szerezz, hiszen minél több területen vagy járatos, annál könnyebben érvényesülsz majd. Éppen ennek érdekében kell most gyors és határozott döntést hoznod!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Ma végre úgy tűnik, az a fa, amit régóta olyan gondosan öntözöl, zamatos gyümölcsöt terem, és neked most semmi más dolgod nincs, mint felágaskodni és leszakítani az ágról. Büszkeséggel és megnyugvással tölt el a tudat, hogy megérte annyi energiát áldozni rá, hisz a befektetett munka ezúttal nem is akármilyen eredményt hozott. A környezeted is meglehetős elismeréssel tekint rád emiatt, te pedig elégedetten veszed tudomásul, hogy saját erődből értél el valamit, miközben az elején egy lyukas garast sem adtál volna érte. Látod, hogy a hit és az akarat együtt mire képes!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Úgy érzed, kezd eluralkodni a káosz, nem nagyon tudod kézben tartani a folyamatban levő ügyeidet, s gyűlnek a viharfelhők a fejed felett. Épp ezért még azelőtt érdemes közbeavatkozni, amíg nem késő, állíts fel tehát egy fontossági sorrendet és annak megfelelően haladva igyekezz mindennek pontot tenni a végére. Úgy biztosan nem lehet sikerrel megoldani egyetlen feladatot sem, ha mindig csak egyre többet és többet vállalsz magadra. Tanulj meg nemet mondani, mert a saját rovásodra vagy ennyire nagyvonalú. Még azelőtt szabj határt magadnak, mielőtt akaratodon kívül nagy galibát okoznál!

NYILAS (november 23-december 21)

A végső célod elérése előtt egy váratlan dologgal kell szembesülnöd, amire egyáltalán nem számítottál, hiszen teljes meggyőződéssel hitted, hogy egy, a múltban történt eseménynek semmiféle hatása nem lesz a jelenre. De nagyot tévedtél, mert úgy tűnik, hogy ez befolyásolja a mostani ügyeidet is. Éppen ezért kénytelen vagy átgondolni, annak idején hol hibáztál, s mit kell tenned annak érdekében, hogy legalább utólag helyrehozd a dolgot. Ezt sajnos nem tudod megúszni, de hidd el, hogy utána sokkal nyugodtabb leszel, mert nem kell folyamatosan rettegned attól, hogy megint visszaköszön a múlt.

BAK (december 22-január 20)

Egy elég bonyolult ügyben most lehetőséged van arra, hogy kibogozd a történet egy igen szövevényes szálát, s akkor olyan részleteket ismersz meg, amelyek révén megfejthetőnek tűnik egy régóta fennálló rejtély. Nagy izgalommal tölt el, hogy végre hasznossá teheted magad az ügyben, merülj el a részletekben, járj alaposan utána mindennek. Ha kell, oszd meg másokkal is tapasztalataidat, de csakis olyanokat avass be, akikben abszolút megbízol. Nagy büszkeséggel tölthet majd el, ha a közreműködéseddel valóban sikerül ennek a rejtélyes ügynek a végére járni. Ügyelj azonban arra, hogy egy bármilyen vonzó cél érdekében is csak tisztességes eszközökkel küzdj!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Teljesen másként tervezted a mai napot, mint ahogyan az alakul, egy számodra fontos személlyel szerettél volna ugyanis találkozni, ám váratlan feladatok hiúsíthatják meg ezt a programot. Egyelőre ne mond le azonban, hanem igyekezz mihamarabb megoldani a dolgokat. Hidd el, ha nem pánikolsz, hanem összekapod magad, időre végezni tudsz mindennel. Gondolj közben a számodra fontos randevúra, ami eléggé motivál, s menni fog minden, mint a karikacsapás.

HALAK (február 20-március 20)

Úgy érzed, valaki ostorral hajt, miközben neked körbe-körbe kell szaladgálnod a porondon. Ez roppant fárasztó, másrészt rendkívül idegesítő is, hiszen nemigen látod az egésznek az értelmét. Olyan ez, mintha cirkuszban lennél, ahol az idomár mindenféle produkciókra kényszerít, hogy elkápráztassa a nagyközönséget, de hogy neked mi ebből a hasznod, azt egyáltalán nem érted. Jó lesz, ha mielőbb a sarkadra állsz és nemet mondasz az egészre, mert az ember néha szívesen megy ugyan cirkuszba, de inkább a lelátóról szereti élvezni az előadást. Ne feledd, nem kell kötélnek állnod, ha valamit nem akarsz!